שימו לב ...

עמירם04

New member
הנה זה....

"שיגרה" עמיר בניון - התו השמיני זה נפתח בתזמור של כינורות. אחריו נכנס קולו המזוהה של עמיר בניון ואז הטקסט הפיוטי שפוגע מבלי שתוכל להתגונן. חיצים, חיצים, מילים ועוד מילים- כמו שירה שנכתבה מזמן על מוזיקה לא מכאן. ב "שיגרה" אין דבר וחצי דבר עם השיגרה המוזיקלית אליה התרגלנו בזמן האחרון. יש משהו מלאכי בשיר הזה. אפילו מעט המנייריזם שאפיין את בניון בתחילת הדרך שלו כבר לא נוכח כאן. רק העוצמה הרגשית שהוא מקרין, תוך כדי השירה הרהוטה מצליחים למקם אותו כאמן המזרחי-ערבי הכי יפה שצמח כאן מזה זמן. עכשיו רק נשאר לסדר איזה דואט עם דקלה ולראות מה קורה לשני יהודים שהשורשים שלהם נמצאים אי שם במצרים. מילים: עמיר בניון, אסף אטדג'י לחן: עמיר בניון ...מזרחי ערבי?????????? מישהו יכול לרסן את העיתונאים האלו.....????

טוקבק

New member
אתה כל כך כועס שבלבלת את ynet ו-nrg

golf123

New member
עזוב, עמירם...

זה רק בגלל שלא תמיד יודעים לאיזו נישה לשייך את עמיר, ומשתמשים בביטויים ש"ליד" (שמתאימים לצדי צרפתי). אתה לא מבין? עמיר שייך לכל-כך הרבה נישות, שבאמת קשה לקטלג אותו. אז פרגן למסכן
, או איך אומרים? נו שויין, שיהיה...

עמירם04

New member
ברור שעזבתי.. וגם לא כעסתי מר טוקבק

הרבה עיתונאים מתקשים לשייך את עמיר לנישה..אבל מזרחי-ערבי..?? זה חדש... אפילו ל"מיס מיוזיק" לא קראו כך...

עמירם04

New member
חס וחלילה.. כל אדם באשר הוא.. אדם..

רק שלדעתי עיתונאי אמור להגדיר קצת יותר טוב מכל אחד... וחבל שההגדרות ממש לא מדויקות..

טוקבק

New member
להגדיר את בניון זה קצת קשה....

ובלהגיד מזרחי-ערבי על עמיר, אחד שהושפע באופן ישיר וגדל על מוזיקה מזרחית/ערבית/הודית- ושהמוזיקה שלו היא בעלת מאפיינים מזרחיים ערביים מובהקים, זה לא כזה רחוק מהמציאות, למרות הקונוטציות השליליות שזה עושה (גם לי), אבל אלו רק קונוטציות. כמובן שלהגדרת עמיר הייתי מוסיף עוד כמה מונחים. נראה לי שאנחנו צריכים לפתור את בעיית הקונוטציה השלילית לפני בעית הגדרת עמיר.

מיטל52

New member
גם ב'מבזקי תרבויות ' בנענע נכתב על

עמיר מאת אמיר עמומי :"עמיר בניון שיגרה{4:11}במילה אחת-תודה.נדבר שוב כשייצא האלבום.כשאוכל לפרט עד כמה ועל מה בדיוק יש לי להודות" ומתחת לתמונה שלו נכתב:"נדבר בהמשך"...ממממ מסקרן ואני אומרת מחכה בחוסר סבלנות ואויר לתקליט החדש.

למעלה