שימו לב...

שימו לב...

ראיתם את תחרות כתיבת הודעת היום בפורום? ראיתם. ראיתם מה הפרס המובטח לבעל ההודעה שתתפרסם? ראיתם. וכאן הבן שואל, מה הוא יעשה אם הוא דתי ולא הולך להצגות בבית ציוני אמריקה- דבר שנוגד מכל את השקפתו. מישהו מוכן לענות לבן?

ההוא

New member
עצה יעילה להתחלת המהפכה

ומכיון שאת כל כך צודקת, אני מציע לכותבים בפורום: אל תשתקו! פנו למנכ``ל תפוז, גיא אליאב, ובקשו ממנו לתקן את המעוות. ביודעו ומכירו קאמינא: הוא פתוח להבין דברים כאלה, ובמיוחד לאור ריבוי המשתמשים בפורום ובצ`אט לדתיים. וכשתפנו, והענין יתוקן, אי``ה, לא נשכח את ירוק כהה שהתחילה את המהפכה.

סירטוק

New member
חכם מה הוא אומר?

למה ,מדוע ואיך בדיוק נוגדת הליכה להצגה בבית ציוני אמריקה את ``השקפתנו`` (בשם מי את בדיוק מדברת כאן???) תם מה הוא אומר? מתי פעם אחרונה היית בהצגה בית ציוני אמריקה שאת מסיקה מסקנה כ``כ נחרצת??

חכם בעיניו יחשב...

אני מדברת בשמי, כדתיה, ובשם כל הדתיים שמסכימים איתי. הית ציוני אמריקה מתאים אולי לאנשים מסויימים, אבל לא נראה לי שגם לאלה שקוראים לעצמם דתיים הוא מתאים. אבל ,סירטוק, כל אחד ודתו הוא. אם אתה מעוניין ללכת לבית ציוני אמריקה כדי לראות שם הצגות, מבוקרות כמובן, יראות שמים וללא נשים-עם או בלי בגדים- אתה מוזמן. אני חושבת, שבתור פורום מכובד, אמורים לכבד את הדתיים שלא מעוניינים ללכת להצגות בבית ציוני אמריקה, מסיבות דת שונות. ולא, לא הייתי בשום הצגה בבית ציוני אמריקה. אבל אני מכירה כמה כאלה שהיו. איך אמרו? סייג לחכמה- שתיקה.

סירטוק

New member
את משתיקה אותי????

עם כל הכבוד לך, כל המאמץ שהשקעת אינו בעל ערך אלא לאדם שחושב שמפני שירוק מכירה כמה כאלה שהיו (ועדיין לא ברור איזו בעיה הלכתית אמורה למנוע מאנשים דתיים להגיע לבצ``א) הוא צריך להדיר רגליו מבצ``א. אני חש איפה שהוא שתופעת ``ירוק וההיסטריה מבצ``א`` דווקא קשורה לתופעה אחרת שאני שומע ברדיו קול חי ,תקני אותי אם אני טועה . לא איזו בעיה הלכתית מפריעה ל``אלה שקוראים לעצמם דתיים`` (להבדיל מאלה שהם דתיים באופן מהותי ולא בגלל שהם נקראים ככה ,כמו שנעם אדם נעים כי הוא באופן מהותי אדם נעים ולא כי שמו ``נעם``) אלא איזו בעיה אחרת שקוראים לה ``חדש אסור מן התורה `` במהדורה המורחבת בנוסח העדה החרדית ושו`ת. וכאן הבן שואל, מה הוא יעשה אם הוא דתי ולא הולך להצגות בבית ציוני אמריקה- דבר שנוגד מכל את השקפתו`` את פתח לו ואמור לו קנה כרטיס להצגה טובה בבצ``א ,בקאמרי או בהבימה ותבין שזה לא נוגד את השקפתך . נ.ב. ציק, למה את לא מזמינה אנשים להצגות???

קישקוש

New member
לא יכולה יותר...

אם אתה לא תחדל עם הקריעה, לא ישאר ממני כלום...!! (מני עוד פה בכלל??) הממ.. בקשר לציקלית... יא- קוטר(יס)!! היא הזמינה!! ולא פעם אחת! אם אין לך תירוצים אחרים לזה שאתה לא מגיע, אל תאשים אחרים בעניין!! (אגב, ביררת לגבי תירוצים...?) אחותך התולעת, קישקושולוגיה בגרוש.. :)

סירטוק

New member
לאחותי היקרה ....(והקרועה)

א.לגבי הקריעה,את לא חושבת שהשתמשת בהודעה הזאת ביותר מידי סימני קריעה???? ב.אני מאד מעריך את ההגנה שאת מגנה על ציקלית ,אם את רוצה יש לי טלפון של מחלקת גיוס כח אדם במשרד המשפטים ,הם יאהבו סנגורית כ``כ טובה ,לחלופין תעברי בבנין נפתלי קומה 6 מזכירות תלמידים של הפקולטה למשפטים,יש לך המלצה ממני.... ג.לא בררתי לגבי תירוצים יש עוד הרבה זמן עד שאנחנו נגיע לסגירת דברים , באופן כללי מומלץ לא להסתבך יותר מידי עם השוויגער שלך ,זה מסוכן. ד.את תולעת משי במקרה???

סירטוק,

קודם כל- לא השתקתי אותך. נתתי פה כלל שאמרו חז``ל, לא אני, וזה היה לכולם, ואולי אפילו לי יותר מכולם. חבל שלקחת את זה אישי. נקודה נוספת- סירטוק, אחי, למה לרדת לפסים אישיים? לא עברנו את זה? קרא את ההודעה של שוב. חבל שירדת לפסים אישיים מאוד. בנוגע למה שדיברת עליו, אני אענה פעם אחרונה. זה נושא ארוך, מסובך ומלא דעות. לדעתי, בצ``א, לא מתאים לאדם דתי מעצם היותו מקום חילוני למהדרין- לא סתם חילוני כמו בית קפה ממוצע, אלא עם הצגות שהתוכן שלהם נועד לחילונים. בתור דתיים, אנחנו אמורים לשאול את עצמינו האם זה יתן לא יוריד אותי מבחינה רוחנית ללכת לכזה מקום, שבו המסר יכול להיות נע בין נוגד דת לשונא דת? אם אתה מרגיש שבתור אדם דתי, אתה חש מעולה בבצ``א, בין כל האנשים שלא מתנהגים כמותך, לא חיים את חייך, מתנגדים לדתך, ובכל זאת אתה רואה את ההצגות שלהם- בכיף. תהנה. אני, ועוד כמה, לא מרגישים ככה. אין כל קשר לחדש אסור מן התורה. בכל אופן, לא נראה לי שזו הסיבה. התוכן של ההצגות האלו לא גובל בפריצות? הוא יגרום לך לאהבת ה` רבה יותר? טוב. אני עצמי לא נוהגת על פי כל הכללים האלה, כי הם קשים. אבל אני יודעת שאני כן אמורה לנהוג על פיהם. סירטוק, אל תיקח את זה אישי. זו דעתי, בכל אופן. אגב, לא הסברת למה לדעתך זה לא נוגד את ההשקפה. יום טוב, ירוקה.

התמ-ים

New member
הגם את, ירוק?

מתכוננת לכתוב הודעות על מנת לקבל פרס? את לא רוצה את הפרס - אל תקחי אותו ... זה מה זה פשוט ... אני יודע, שאם אני כותב כאן איזשהי הודעה, זה לא על מנת שזה יגיע להודעת היום או משהו כזה ... זה בשביל אלו שיקראו את זה כאן ... והפרס, ולא משנה מה הוא, ממש לא מעניין אותי ... לדעתי, הפרס רק יוריד את הרמה של הכתיבה, יגרום להוסיף הודעות רק בשביל הפרס, אבל זה רק לדעתי ... אולי אני תמ-ים, אולי אני ילד ... אבל ככה זה אצלי ...

אז זהו, ש...

מה רע בלכתוב הודעות על מנת לקבל פרס? נכון (נחון), עד עכשיו לא עשיתי את זה בשביל הפרס (כי לא היה), אבל למה לא? אם מחלקים לך משהו בחינם... תיקח... אומר הכלל. לדעתי, זה דווקא ישפר את רמת הכתיבה. אנשים יבינו סוף סוף שהם צריכים להתאמץ בשביל משהו, ויפסיקו עם ההודעות המטופשות של ``שרהההההההה לאההההההההה אם את פה תעני ליייייייייי``. וגם אם לא, לפחות יתווספו הודעות מעניינות יותר. עד כאן להיום, ירוקה.

התמ-ים

New member
זהו, שזה לא ישפר ...

ואחרי כל ההודעות של ``שרהההההההה לאההההההההה אם את פה תעני ליייייייייי``, יבואו הודעות בסגנון: ``Kיציק, למה לא קיבלתי פרס על ההודעה הזאת?`` ושם יקברו גם כל ההודעות ששוות קריאה (למי שלא קוראים שרה או לאה :) ... ובקשר להודעות היותר מעניינות, למי שהיה משהו מעניין להוסיף, שלא רצה להוסיף אותו לפני כן, לא יוסיף אותו גם בשביל פרס ... ולדעתי, שלא יעשה לנו טובות ...

למעלה