אני לא בטוח
אני לא בטוח שלשתיהן יש אותן היכולות: ב VB אפשר ליצור: ActiveX DLL ActiveX EXE ActiveX Document (שאני לא מכיר מישהו שבאמת עשה עם זה משהו) ActiveX Control אפליקציות מבוזרות ע"י COM (או +COM או DCOM) האם אפשר לעשות את זה באקסס (כולל התוספת לקומפילציה)? -לא נראה לי, אבל לא בדקתי עד הסוף. אני מתכנת VB כבר כמה שנים. פיתחתי מערכות מספיק יציבות ומתוחכמות עם VB. נכון, זה לא מערכות RealTime או פלטפורמות של משחקים, אלא מערכות מבוססות DB. אבל זה בדיוק היעוד של VB לדעתי. לגבי השאלה האם VB היא שפת תכנות. אז לדעתי: כן, זוהי שפת תכנות. לא מדהימה, קצת מוגבלת לעומת המתחרות, אבל טובה בנישה של תוכנות DB. ההגדרה שלי לשפת תכנות היא תחביר שניתן לקמפל. הבעיה העיקרית ב VB היא שאין אף קומפיילר חוץ מזה של MS, כך שאין באמת הפרדה בין השפה עצמה לסביבת הפיתוח שלה, למרות שעקרונית ניתן ליצור קובץ טקסט ולקמפל אותו ב CommandLine. אחת התגובות לפני התייחסה ל VB כסקריפט, ומתכנת ב VB ככזה שלא ממש יודע מה קורה מאחורי הקלעים. בעניין זה, עלי לומר שאמנם מתכנת VB לא מספיק יודע מה באמת קורה כאשר החלון נוצר על המסך, אבל מצד שני, יש מספיק אלגוריתמיקה מאחורי הקלעים כדי להפיק תוכנה ממוצעת. אז בסדר, מתכנת VB מקבל הרבה כלים שעוזרים לו להפיק אפליקציה של חלונות, ומה, מתכנת VCPP לא מקבל את MFC, או ספריות אחרות? בודאי שמקבל, וגם משתמש בהן. נכון, יש לו הרבה יותר כוח ויותר גמישות בספריות האלו. אבל מתכנתי VB יכולים לקבל אותו כוח תוך שימוש ב API של Windows. יש הרבה מאוד תחומים שבהם מתכנת VB יכול להגיע לאותן יכולות שמתכנת בסביבת פיתוח אחרת יכול להגיע אליהם (כל עוד אנחנו בסביבת חלונות), אבל אני מודה שלפעמים בצורה קצת עקומה. כאן אני מודה בפה מלא: VB אינה מושלמת, ועלולה להקנות הרגלי תכנות בעייתיים. אבל כאן השאלה הופכת להיות האם VB היא שפת תכנות/סביבת פיתוח טובה, ולא האם זוהי שפת תכנות. לסיכום: שפת תכנות, מבחינתי, היא תחביר ופקודות שאפשר להמיר לקובץ תוכנית (כמו EXE ב Windows). זאת לא הגדרה אקדמית, זאת הגדרה אישית שלי. לדעתי VB היא אכן שפת תכנות. שפה שבאופן פרקטי לא ניתן להפריד מסביבת הפיתוח שבאה יחד איתה (למרות שבאופן עקרוני - כן). שפה שעלולה להקנות הרגלי תכנות בעייתיים. ניתן ליצור ב VB מערכות עם 3 שכבות ויותר (לא נראה לי שזה אפשרי בסביבות כמו Flash). במשפט אחד: חבר'ה, VB זה לא רק GUI...