שימו לב לסקר חדש.

העולם נחלק ל 10 קבוצות

1. אלה שחושבים שויבי היא שפת תכנות, (אולי לא לכל מטרה). 2. אלה שלא. אני שייך ל 1.

selalerer

New member
כותבים את זה ככה:

1. אלה שחושבים שויבי היא שפת תכנות, (אולי לא לכל מטרה). 10. אלה שלא.

gmorphus

New member
בכל מקרה,

היה על זה דיון לא מזמן ואני חושב שהייתה הסכמה שהדבר היחיד שVB טובה בשבילו זה תוכניות קטנות יחסית שעיקרן הוא GUI ואולי DB בלי הרבה עיבוד כבד של נתונים. וד"א, ההגדרה של VB היא RAD, שזה Rapid Application Development - כלומר, מחולל יישומים.

לגבי השימוש

ב VB אין ויכוח ספק אבל לגבי ההגדרה של המונח "שפת תכנות" - לדעתי ויבי עונה להגדרה זו, עד שיוכח לי אחרת, (מה שלא קרה עדיין מלבד התפלספויות), זו כוונתי.

DNile

New member
תלוי בהגדרה שלך לשפת תכנות.

האם perl זאת שפת תכנות או שפת scripting? האם javascript מבחינת זאת שפת תכנות, או שפת scripting? האם לוגו זאת שפת תכנות? האם העובדה שאתה יכול להפוך סקריפט לקובץ EXE הופך את זה לשפת תכנות?

ilankt

New member
אז איך אתה מגדיר שפת תכנות?

מה הופך את C ואת PASCAL לשפת תכנות, ומשאיר את VB מאחור? זה לא נקרא שפת תכנות בגלל שקל יותר לתכנת? בגלל שיש לזה ממשק WYSIWYG?

DNile

New member
הרגלי התכנות שאתה לומד כשאתה מתכנת

בהן, הכוח הניתן לך בתור מתכנת בשפות האלה(בניגוד לסירוס שעושים לך בVB), וההבנה שאתה צובר על מה הולך "מאחורי הקלעים", כשאתה משתמש בשפה כזאת.

OriIdan

New member
לדעתי VB היא שפת תכנות

אבל זה עדיין לא אומר שכדאי או רצוי להתשמש בה!!! VB היא לא שפה שיש לה תקן רשמי, מה שאומר שכל הזמן היא יכולה להשתנות VB היא כלי שנוצר על ידי מיקרוסופט וככזה מהווה כלי להאדרת המונופול. VB יעבוד רק על windows למרות שנעשו נסיונות להעביר את זה למערכות נורמליות אבל לא יודע עד כמה הנסיונות האלו מוצלחים. בדיוק מאותן סיבות רצוי מאד לא לגעת בשפות מסוג #C שגם היא כלי להאדרת המונופול של מיקרוסופט.

OriIdan

New member
דומה אבל שונה

ג'אווה פורסמה מראש כתקן כדי שתיהיה multi platform אבל עדיין יש בה קווים דומים כי היא לא פתוחה וחופשית כמו שפות אחרות. יש לחץ כיום על חברת SUN לשחרר את ג'אווה לחופשי ואז זה יהיה אחרת. בנתיים שפת ג'אווה מבטיחה הרבה ומקיימת מעט, היא כבדה, ולא לגמרי פורטבילית. לדעתי גם קשה מאד לשימוש אבל זה בגלל שיש לי הרגלים של שנים ארוכות של תכנות בשפת C או אסמבלי ללא אובייקטים...

DadleFish

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה, חוץ מעניין הקושי בשימוש ב-JAVA (הן JAVA והן $C שתיהן קלות ביותר לשימוש ותורמות רבות לפרודוקטיביות).

OriIdan

New member
טוב הרגלים קשה לשנות

כמו שאמרתי קודם אני כל כך הרבה שנים מתכנת ב C כך שמבחנתי אין שפה יותר קלה מ C.

אני מתייחס להגדרה הכי פשוטה

של המונח לא בצורה של השוואות וביצועים לעומת כל שפה אחרת, גם אני לא אומר שהיא טובה או לא טובה, את זה אני ישאיר לכל אחד להחליט בעצמו. אך האם היא עונה על ההגדרה הפשוטה של שפת תכנות ? לדעתי כן. לדעתי גם שפת סקריפט בד"כ עונה על ההגדרה מכיוון של אופן החשיבה הלוגי של הכתיבה, המבנים התחביריים וכדומה.

DadleFish

New member
לא נתת שום הגדרה.

יש הגדרה פורמלית לשפות תכנות. שפת תכנות היא אוסף אופרטורים שיכולים ליישם את מכונת טיורינג. למי שלא מכיר מומלץ לבדוק את BRAINFUCK, שפת תכנות לכל דבר ועניין. אז יש הגדרה פורמלית, שכוללת הרבה "שפות". גם BRAINFUCK ו-++C ו-VB עונות כולן על ההגדרה הזו. מצד שני, יש הגדרה מציאותית יותר. לא בדיוק הגדרה, אלא חלוקה לקטגוריות. הקטגוריות הן: 1. שפות מכונה 2. שפות סף 3. שפות עיליות 4. שפות SCRIPT 5. מחוללי יישומים VB אינה שונה מ-FLASH, מ-MATLAB, מ-Dev/2000, מ-MAGIC וכו'. VB היא מחולל יישומים, ואינה שפה עילית כמו C, או JAVA, או ++C, או #C. אגב, אני מתייחס ל-VB, ולא ל-VB.NET, שהיא לא אותה שפה עם כמה שיפורים אלא שפה אחרת לגמרי. ההבדל בין שפה עילית לבין מחולל יישומים, הוא פשוט מאוד, ונשען על הנקודות/שאלות הבאות: 1. כמה שליטה מעניקה לך השפה בקלות, כחלק טבעי מהשפה? 2. כמה מפיתוח התוכנה מתבצע בעזרת העכבר, וכמה בפועל בתכנות? אני יודע שבלי להיות מומחה VB, הרמתי מערכת מ-א' ועד ת', תוך משהו כמו 50 שעות עבודה. מערכת שכללה קישוריות לבסיס נתונים, GUI לא פשוט במיוחד, ועוד ועוד. תכנות לא היה שם כמעט.

מסכים עם מה שאתה

טוען אבל בפירוש אמרתי שאני מתכוון להגדרה ה "לא מציאותית" אלא הפשוטה של המונח. ודרך אגב, גם ב MFC אפשר ליצור קישור למסד נתונים והצגת הנתונים ללא כתיבת שורת קוד אחת באמצעות האשף, או ליצור DIALOG במהירות לא פחות מ VB. אז האם מזה ניתן להסיק ש שימוש ב MFC הוא רק מחולל יישומים, או פשוט להשלים עם זה שלא כל פעם צריך להמציא את הגלגל מחדש. גם ב DEVELOPER של ORACLE ניתן ליצור כנ"ל אבל מי שעובד עם זה יודע שכל הרעיון שם בנוי בצורה מונחית עצמים לחלוטין וליצירת תוכנות איכותיות נדרש קצת יותר מ כמה לחיצות על העכבר.

b o n f i r e

New member
או שמא

0. אלה שחושבים שויבי היא שפת תכנות, (אולי לא לכל מטרה). 1. אלה שלא.

למעלה