שילום לכולם..

Mistical

New member
שילום לכולם..

חדשה כאן..
אמממ..זה די מוקדם לי להשתתף כאן אבל מה זה משנה. אני בת 14 וחצי ויש לי בקרוב מבחני הדסה,מבחן רציני שמשפיע על המעבר לתיכון. רציתי לדעת אם אתם,בתור כאלה שעושים מבחנים רציניים כמו פסיכומטרי ובגרויות,יכולים לתת לי עצות איך להשאר נגיד רגועה,או אופטימית (בכל הנוגע למבחנים,אני לגמרי לא אופטימית),והכי חשוב,איך ללמוד טוב ולחלק את הזמן. העצה האחרונה נורא תעזור לי בהתחשב בעובדה שיש לי ארבעה (!) מבחנים השבוע.. אגב,בקשר למחני הדסה,אני אלמד בבצפר בעזרת קורס קידום,שבא אלינו במיוחד להכין אותנו למבחן. לא 'דעת אם זה קשור..פשוט הרגשתי שחשוב לציין
אשמח לתשובות, קרן.

היי

כמה טיפים: 1. לגלות באיזה שעות של היום את לומדת הכי טוב, הכי מורכזת, ולתכנן את הזמן כך שתוכלי ללמוד בשעות האלה. 2. לעשות הפסקה של 10 דקות, רבע שעה אחרי כל שעת למידה. אחרת סתם תתעייפי ולא תהיי מספיק מרוכזת כדי באמת לספוג את החומר שאת לומדת. 3. איך לשמור על אופטימיו: כל לילה לפני שאת נרדמת, וכל בוקר ישר כשאת מתעוררת, תגידי לעצמך - "אני אצטיין במבחן" מספר פעמים (תאמיני לי, בתור מתמטיקה-פובית לשעבר, זה עוזר המון!!!) 4. אם את נכנסת להיסטריה אחרי יום שם של לימודים, את לא מצליחה שום תרגיל, את עצבנית ומפחדת מתוצאות המבחן - תתני לעצמך פסק זמן. תכיני אמבטיה חמה, עם קצף, מוזיקה מרגיעה, נרות, קטורת... הכל, ותירגעי קצת באמבטיה. אחרי זה את תרגישי בהבדל, ופתאום הכל יראה לך הרבה פחות קריטי ונוראי. 5. בהצלחה!!!!!!!!!

Mistical

New member
וואו..:)

זה נשמע עוזר ומקסים..חיחי..תודה
לצערי אבל יש לי עוד בעיה..אני לא יכולה (לא מסוגלת בעצם) ללמוד בשקט,אבל עם מוזיקה או טלוויזיה ברקע אני לא מתרכזת.מה עושים?

אמממ...

אין בעד מה
לדעתי, ברגע שתתחילי ללמוד, כבר לא תשימי לב מה יש מסביבך. באופן אישי אני לומדת עם רדיו דלוק, אבל בווליום נמוך כדי שזה לא יסיח את דעתי, אבל עדיין כדי שלא היהי שקט מדי. אחרי שתיכנסי לתוך הריכוז של הלמידה כבר לא תשימי לב כל כך אם יש או אין רדיו/טלוויזיה.

SHTRUDIDI

New member
שאלונת

יש קורס למבחני הדסה המיועדים לתיכון??? אפשר לשאול כמה עולה הדבר הזה,והאם כולם עושים אותו,או שיש מי שניגש על חשבון ידע בלבד ובלי ללמוד?

Mistical

New member
תראי,

כולם עושים מבחן הדסה חוץ משהולך אצלנו ל"אורט מכללה". יש בקניון מלחה משרד לקורס,ויש בבית הספר שלי,אבל זה רק לתלמידים
בעקרון זה עולה בסביבות ה-800 אבל לא חייבים להרשם לקורס. זה רק לעזרה. מקווה שעזרתי :)

Mistical

New member
לא..באורט מינקוף.

אבל גם בזיו עושים ת'מבחנים.. למה שאלת..?

SHTRUDIDI

New member
טוב,סתם לידע כללי

כשאצלנו הציעו את המבחן זה היה בגדר הצעה בלבד ולא חייבו אף אחד לעשות ועדיין היו לכולם סיכויי קבלה לאותם בתי ספר.אבל אנחנו לא מאותו איזור אז לא משנה. חוץ מזה,פשוט לא היה אצלנו דבר כזה קורס ולא שמעתי על קורס בכלל לנושא. אני מקווה שזה לא גורם אצלכם לחץ מיותר לתלמידים,אצלנו כולם פשוט באו ועשו.בלי ללמוד ובלי להתכונן.אני עוד זוכרת שהקטע של סימון עיגולים היה נראה לנו מוזר וגם המדידת זמן לכל חלק. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה!

Mistical

New member
הלוואי גם אצלנו היו עושים ככה..

לא רוצה לעשות ת'מבחן הזה.. ותודה..אני צריכה את זה (ת'בהצלחה..חחח..)..

למעלה