שילוב עם B12

zahi29

New member
שילוב עם B12

התחלתי לקחת לאחרונה כדורי B12 (האלה ששמים מתחת ללשון) ושמעתי מחברה שכדאי לקחת יחד עם הכדורים קומפלקס ויטמין B שזה עוזר ליעילות. מכיר את העיניין?

ineran

New member
שאלה ל zahi29

יכול להיות שאתה עובד בעבור חברת סולגאר? שמתי לב שאתה תמיד מוסיף לינקים לאתר שלהם...

squalus

New member
והחתימה שלך, זה לא קידום מכירות?

כמו החתימות (וההודעות) של רוב הכותבים בפורום?

ינוקא1

New member
אז גם הוא יכול

לשים חתימה עם המוצר שהוא מבקש לקדם. לשאול שאלות "כאילו" מתוך עניין כשהמטרה האמיתית היא קידום מכירות זה ניצול ובזבוז זמן של חברי הפורום.

0 אור 0

New member
יש הבדל גדול

בין אדם אשר כותב בפורום במשך שנים , משתתף בדיונים שלא יצא לו מהם שום רווח פרסומי, מייעץ לאנשים, אבל גם מזדהה בחתימתו כמטפל שמציע את שירותיו, לבין מישהו שמתחזה כשואל תמים במטרה לפרסם מוצר או לבין מישהו שכל הכניסה שלו לפורום היא למטרה פרסומית בלבד ואין לו עניין להיות שותף. מעבר לכך, נניח שהיה פונה להנהלת הפורום תועמלן של חברת סולגר (או כל חברה אחרת בתחום), מציג את עצמו בתור מי שהוא ומציע לקיים שרשור בפורום בו הוא יציג את מוצריו ויענה על שאלות. יש סיכוי רב שהיינו מאשרים את פנייתו. בפורום המקביל של שמנים וצמחי מרפא , יש אחד כזה שכותב כשהוא אינו מסתיר את זהותו כספק - לפעמים הוא מקבל על הראש מההנהלה כשההודעה פרסומית מדי, לפעמים הוא מקבל על הראש מכותבים בפורום על משהו שלא נראה להם במה שהוא כתב או במוצרים שלו, אבל העניין המרכזי הוא שאין פה הסתרה של מי שהוא והתחזות. הכל על השולחן.

squalus

New member
גדול?

לא כזה גדול. ההבדל היחיד הוא שנציג סולגאר מנסה להסוות את הפרסום שלו כהודעה תמימה, בעוד החתימות של חברי הפורום הן קידום מכירות ישיר. כל פעם שמישהו שואל שאלה ו"חיים ההומאופת" (לדוגמא) עונה לו עם המלצה לטיפול הומאופתי, ובחתימה שלו במקרה יש קישור לאתר שלו, זה אותו דבר בדיוק. אני לא רואה איך אורך הזמן שבו המתמש כותב בפורום רלוונטי לעניין. וכל העניין הוא שכאשר כתוב לך בחתימה "מטפלת בכירה רב תחומית: רפלקסולוגית בכירה, נטורופטית, מטפלת במספר שיטות עיסוי" עם קישור לאתר שלך, אז אין דבר כזה "משתתף בדיונים שלא יצא לו מהם שום רווח פרסומי". כל הודעה שאת כותבת זו הודעה עם רווח פרסומי.

ינוקא1

New member
אתה לא רואה הבדל

בין שאילת שאלה "בכאילו" כדי לקדם מוצר , לבין עניית תשובה עם ציון פרטיך כאדם מבין בתחום ? נכון שגם כאן וגם כאן יש פרסום. רק שבדרך הראשונה זהו פרסום תכמני ולא ישר , בדרך השניה הכל מונח על השולחן. גם יש לאנשים תועלת מכך שהם יודעים מי עומד אחרי התשובה.

0 אור 0

New member
זהו פורום של מטפלים - לכן לגיטימי ואף רצוי

שמי שקורא את תשובתי ידע שאני מטפלת בכירה ושמישהו אחר שעונה לו הוא סתם ילד משועמם שנכנס לפורום, או שואל מתלבט בעצמו. מעבר לכך, אם אתה לא רואה את ההבדל בין אדם שמציג עצמו כפי שהוא לבין מישהו שמתחזה להיות משהו אחר שיבושם לך. אגב, גם אני לא אוהבת את הקטע שחיים ההומאופת ממליץ רק על הומאופתיה ודינה הרפלקסולוגית אף פעם לא תמליץ על עיסוי רפואי - ולכן אנו כל הזמן מעירים לאותם אנשים שנוהגים כך. וגם אם כל אחד מאתנו משוחד במידת מה שליטה אותה הוא מכיר טוב יותר, עדיין התשובות פה ברובן לא פרסומיות, ולא מוטות לחלוטין - ומי שכן, מתייסים אל המלצתו בפחות כבוד.

squalus

New member
פרסום זה פרסום

הטרוניה היחידה פה היא שבעוד פותח השרשור ניסה להסוות את קידום המכירות שלו בצורת הודעה כביכול תמימה, שאר הכותבים פה עושים זאת בגלוי. לי זה נראה מאוד צבוע שהשניים שהגיבו לפותח השרשור והאשימו אותו בקידום מכירות, עושים זאת עם חתימה פרסומית. אם אתה לא רואה את הבעיתיות פה, אז שיבושם לך. אגב, מה זה "מטפלת בכירה"? מי נתן את התואר "בכירה" ומה מונע מכל אחד פה לשים את שם התואר "בכיר" בחתימה שלו?

0 אור 0

New member
פרסום זו לא מילה גסה

וכבר חזרתי והסברתי לך כמה פעמים מה ההבדל בין פרסום גלוי ובמידה, לבין התחזות למטרת פרסום. גם אם אתה מתעקש לא להבין זאת - נסיים בזאת את הדיון. לגבי תואר בכיר - זה מאד פשוט: יש איגודים מקצועיים שמגדירים את ההסמכות השונות בכל תחום. אחרי כ 12 שנות לימוד בתחום הרפואה המשלימה, יש לי גם כמה הסמכות ככתוב בחתימה.

squalus

New member
ומהם אותם ארגונים?

את כתבת שרצוי שמי שקורא את תגובתך ידע שאת מטפלת בכירה, אבל לא ענית לי. מי נתן לך את התואר "בכירה"? בחתימה שלך כתוב "מטפלת בכירה רב תחומית". האם, לדבריך, יש לך הסמכת "בכיר" מכל אחד מאותם תחומי התמחות והאיגודים המקצועיים שמגדירים את ההסמכות הנ"ל? אם כל אחד פה ישים בחתימה שלו את התואר "בכיר", האם יש ארגון בו אפשר לברר שהם אכן נושאים הסמכה בכירה? אצל רופאים זה מאוד פשוט, יש את הסתדרות הרופאים בישראל, שמפקחת על הסמכות, ורופא רשאי לקרוא לעצמו בכיר רק כשהוא מגיע לדרגה 6-7 ובעל יותר מהתמחות אחת. מי שקורא לעצמו בכיר ללא ההסמכה המתאימה, יכול לעמוד לדין משמעתי.

squalus

New member
את מתחמקת מלענות

את לא סבורה שזו שאלה לגיטימית? השרשור מדבר על אמת בפרסום מול התחזות. את מציגה את עצמך כמטפלת בכירה רב תחומית, ואומרת שזה חשוב שאחרים ידעו שאת מטפלת בכירה. אני שואל שאלה פשוטה, האם יש ארגון (ומה שמו) שעומד מאחורי ההצהרה שלך שאת "בכירה"? או האם זה שם תואר שאת החלטת להוסיף על דעת עצמך? בתור מנהלת הפורום, אני חושב שחשוב שנדע.

ינוקא1

New member
אני אענה במקום :

מקובל בשיטות רבות (שיאצו , רפלקסולוגיה ועוד) כי מי שעושה מסלול של שנתיים הינו "מוסמך" ומי שעושה 3 שנים הינו "בכיר". כך שההסמכה כ"בכיר" מגיעה בדרך כלל מטעם המכללה.

0 אור 0

New member
לא מטעם המכללה אלא מטעם האיגוד שקובע את

ההסמכות - לא יודעת לגבי שיאצו, אבל ברפלקסולוגיה ונטורופתיה יש איגודים מסודרים שהמכללות שואבות מהן את ההסמכה, בעיסוי כמה שאני יודעת יש שני איגודים - אבל התוכניות בין שניהם דומות - התחרות היא רק פוליטית. ויש את הלשכה (ה RCP ) שמרכזת חלק מהאיגודים.

למעלה