שילוב בצבא

tamarus1

New member
הערה מעניינת

האם זה קשור לעובדה שיש לנו פוליטיקאי בכיר (מאוד) עם בן בספקטרום?

hillator

New member
פרופיל 45 לדעתי יהיה בעייתי עבורם

45 זה חייל רגיל. אני ההיתי פרופיל 45 חצי שנה בגלל בעיה רפואית ואת לא יודעת כמה בעיות היו עם זה, המזל שלי שנפלתי על ראש צוות ומפקד גף שיודעים להבין מה קורה סביבם. אבל חייל כזה שתשימי אותו עם פרופיל 45 ומפקד לא נכון זה יגמר לא טוב.

hillator

New member
וחשוב לציין

שאני ההיתי קצינה אז הרופא בבסיס קצת נזהר ממה שהוא היה אומר לי.. היו לי כבר מקרים של חיילים עם פרופיל 45 שהגיעו למיון כי הרופא חליט שהם שקרנים.. 45 זה פרופיל בעייתי

אבל עם פרופיל 45 עוד יש סיכוי שדפ"ר גבוה

וחוות-דעת מאוד-חיובית מהפסיכיאטר יפצו על הפרופיל באיזו ועדת חריגים או כבילה. עם פרופיל 21 לא.

אמר אספי שהתנדב לצבא לפני 5 שנים ולא אהב את השירות: 'הצבא לא צריך לקבל אליו בכלל חיילים עם 21 נפשי כי הם ת'כלס נטל על הצבא שלוקח 350 ש"ח לחודש + ארוחת צהריים + נסיעות בחינם באוטובוס ובנוסף לא יכולים לעסוק בתפקידים שבאמת תורמים.' זה אמנם לא בדיוק מה שהוא אמר, אבל זה רוח הדברים שלו. הוא גם אמר: "נבכה שבוע שבועיים ואח"כ נלך כמו גדולים לשירות לאומי ונתרום באמת." (פה אגב אני אישית לא מסכימה איתו, לדעתי שירות לאומי זו גזילת פרנסה, בעיקר אם אתה לא עוסק במשהו סיעודי.)
קישורים להודעות בפורום מתנדבים של אותו אספי יש בשרשור הקודם בנושא, מלפני כמה עמודים.

ובכל מקרה גם בתפקיד לא-מי-יודע-מה עם פרופיל 45, אתה לא תקבל תחושה שהצבא עושה לך טובה שהוא נותן לך להיות בו ושאם יימאס ממך המפקדים לא יאשרו לך להמשיך את השירות יותר משנה גם אם תרצה. וזה שאתה שומר או עושה מטבחים ייתן לך להרגיש שאתה מאפשר לחבריך בתפקידים יותר טובים להתפנות יותר לעיסוקיהם ובכך תורם לצבא.

hillator

New member
שוב עזבי תפקיד

סכ"ה רוצים שהשירות של השנתיים שלוש האלו יגמר יפה בלי יותר מידי נזקים. חייל כזה נופל על מפקד אדיוט ורופא קוקו בבסיס וכבר שמים אותו בש"ג כל שני וחמישי לשמור כמו כולם. כבר היה לי מקרים של הורים לחולי אפילפסיה שהתקשרו אלי וסיפרו לי שהם רוצים שהילד שלהם יהפוך למתנדב כי פשוט מתעללים בו.
פרופיל 21 באיזשהו מקום מגן על החייל. אני יכולה להגיד לך עלי (שוב מדובר במחלה שונה אני אשלח לך במסר את השם ) שהרופא בבסיס עשה את המוות.. ואני לא מדברת ל שמירות ותורניות (כאילו להסתובב כל היום עם נשק ולהיות קצין תורן באמת שלא היה אכפת לי..כאילו באמת הוא לא היה יכול לאיים עלי בזה).. אני מדברת על מצב שבן אדם מתעלף והרופא מסרב לשלוח אותו לבדיקות דם. ושלל בעיות..וביום שהורידו לי פרופיל ל30 תמו כל הבעיות איתו.. אמרתי אני למזלי נפלתי על שני מפקדים מעולים, אבל אני משרתת ביחידה מקצועית המפקדים שלי הם אנשים בוגרים עם תואר אקדמי ולא ילד בן 19 שתתני לו לפקד על חייל כזה זה פשוט יגמר רע מכל הבחינות.

זה לא מדוייק שזה חייל רגיל

45 כמו שלך כן, 45 של ילדי חינוך מיוחד בכל מקרה זוכים לסוג של יחס מיוחד. אבל אכן, זה לגמרי לא מספיק.

גם למקבלי ההחלטות בצה"ל/בשב"כ?

אז למה הצבא לא רוצה אוטיסטים (גם אם הוא פורמלית מרשה להם להתנדב)?

hillator

New member
צה"ל יכול לוותר מחר בבוקר על חצי מהחיילים

לא רק המתנדבים.. תאמיני לי בהרבה מקרים זה שחייל נמצא בצבא (בין עם בפרופיל מתנדב בין אם לא ) הוא יותר מהוה עול על המערכת מאשר תורם

hillator

New member
זו כבר בעיה אחרת

אני רק אציין שיש לא מעט חיילים שלא תורמים לו לעצמם ולא למערכת בזה שהם שם.. (הדבר היחיד שהם מעלים זה את מינון האדביל שהמפקד שלהם לוקח בבוקר)

כדי שאלה שהוא כן צריך

יהיו חייבים לבוא. ישראל היא מדינה קטנה, ואנחנו לא יכולים להסתמך לא על התנדבות ולא על צבא בתשלום כדי לתחזק צבא באיכות שאנחנו זקוקים לה (בכל התחומים - לוחמים, תחומים טכניים, וכו'). הפתרון של צה"ל כרגע הוא לשחרר את אלה שהוא לא צריך בכל מיני דרכים (פטורים לאוכלוסיות מיוחדות, סעיף נפשי למשתמטים, וכו') שעדיין לא מבטלות את המושג של גיוס חובה, ומחייבות את אלה שהוא כן צריך (או יותר נכון, משאירות לו מספיק אנשים מתאימים לאיוש כל התפקידים). אם וכאשר ההשתמטות תהיה כל כך גדולה שצה"ל לא יהיה מסוגל לתפקד כראוי כי לא יהיו לו מספיק אנשים מתאימים לאייש כל תפקיד, הוא יצטרך למצוא פתרון אחר (כמו צמצום הפטורים למשתמטים).

ומי אמר לך שכל הנכים שייכים לחצי הזה?

לאוטיסטים יש תפישה חזותית מעולה והם טובים בפענוח תצלומי אוויר. לעיוורים יש תפישת שמע מעולה והם טובים בפענוח הקלטות קוליות. חיל מודיעין שאין בו אף אוטיסט ואף עיוור הוא חיל מודיעין נכה.

hillator

New member
אנשים עם לקות במשהו נוטים להיות חזקים במשהו

אחר.. גם אני דיסלקטית קצת(שגיאות כתיב) אבל חזקה מאוד במתמטיקה
הצבא לצערי בנוי כמו הרבה אירגונים לאדם הממוצע ולא לחריגים.

הרבה יחידות צבאיות כן מחפשות יכולות נדירות.

אז למה שחיל המודיעין יידחה מתורגמן טוב רק בגלל שחסרה לו יד?

פעם הצבא ויתר על כל ההומואים עד שהם הסבירו את

עצמם. פשוט הקהילה ההומולסבית הסבירה טוב מאוד לצבא שהתפישות שלו על הנושא הן מיושנות ומזיקות. הם טרחו להסביר ואנחנו לא טורחים. לפחות לא מספיק.

אגב, למה הצבא לא רוצה נכים בכיסאות גלגלים? האם כל כך מסובך לסדר לפקיד רמפה בכניסה למשרד? ויתור על שלוש שנות עבודה של פקיד כדי לחסוך רמפה לא נשמע קצת מוזר? ואם תגידו שיש המוני פקידים, אסביר שלא מדובר רק במי שמקבל שיחות טלפון. גם מי שמפענח תצלומי אוויר או עושה עבודה מודיעינית מכל מני סוגים אחרים הוא פקיד לצורך העניין. למה שהצבא יוותר על אדם מוכשר מאוד לעבודה כזו כדי לחסוך ברמפה?

hillator

New member
לא בכל מקום אפשר נכה

על כסא גלגלים..יש עם זה המון בעיות

למעלה