זה נכון וזה גם נאמר לי במפורש
ובדיוק במילים האלה
במשך השנים עברתי כמה תחקירים בטחוניים (שכאמור דורשים גם וויתור על סודיות רפואית ואחרת ולכן גם לא היה טעם להסתיר את האבחון שלי) ונאמר לי בפירוש שמבחינתם הלוואי שכולם היו כמוני,לא מדברים ולא יוצרים קשר עם אנשים ומאוד מופנמים ומאוד פרטיים(יכול להיות שזה נאמר בצחוק,באמת איני יודע) ואוטיסטים באמת נוטים להיות מאוד ישירים וישרים ולקחת דברים כמו שהם ולכן אם אומרים להם שמשהו הוא סודי הם לא יספרו אותו לאף אחד.
התיאור של נועה הוא מעליב ולא מדוייק ונובע מראייה מזלזלת וחוסר הבנה מוחלט של הזהות האוטיסטית,זה שאדם נוהג לפעמים בצורה ישירה מדי לא הופך אותו פגיע למניפולציות שיגרמו לו להפר שבועה,בדיוק להפך,הרי גם הדוגמה שהיא הביאה מראה שה"כשל" נובע מזה שאצל אנשים מסויימים מילה זה מילה ולא חשוב מה,אוטיסטים,ככלל, הם מאוד מאוד אמינים,הרבה מעבר למה שמשתלם ומועיל ונכון כביכול(הרי בדיוק בגלל זה אנשים חושבים שהם מפגרים וחסרי כישורים חברתיים)
בגלל זה גם הבאתי את הדוגמה של מופרעי קשב למרות שברור לי שבניגוד לאוטיסטים הם לא נחשבים לחולים אלא רק לבעלי קשיים אלא שאנשים מתוך דבקות עיוורת בסעיפים ותקנונים מחמיצים כרגיל את המהות והמהות זה שבגלל הטמטום הבלתי נסבל של האנשים הממונים על המערכות ובגלל הדעות הקדומות שמונעות מבט עינייני כולנו סובלים
מצד אחד שזה טוב שיש כאן אנשים שיודעים בדיוק את הכללים ואיך המערכות עובדות מצד שני נראה שלאנשים האלה יש חוסר קשה ביכולת לראות אפילו טיפה מעבר לריבוע ולצערנו היום אי אפשר לתפעל מערכות כהלכה בלי תפישות יותר חיוניות וגמישות וענייניות.
ממה שאני ראיתי וחוויתי אז יש במערכות האמורות גם אנשים שהם לא מטומטמים לחלוטין,אמנם מעטים ,מאוד,אבל יש.