ושוב קוצר היד של הוירטואליה
מי חבט? מי אמר שבכלל צבט לי משהו? מי אמר ששלי "לא גבוהים" כהגדרתך. אני לא רגישה לטרמינולוגיה בגלל איזה כאב לב פרטי שלי. אין בכלל קשר בין מה שאמרתי על מה שכתבה לבין המקרה הפרטי של האוטיסט הפרטי שלי. הבן שלי מדבר במשפטים מגיל שנה וחצי, נגמל בגיל שנתיים, באבחון אמר לי הרופא התפתחות שהוא "יהיה נורמלי בעוד שנתיים", שזה היה כמובן גיבוב מיותר של שטויות. אז מי בכלל מדבר עליו או עלי? אני לא כתבתי את מה שכתבתי כי בני "נמוך", אני ניסיתי לומר משהו לגמרי לא פרטי. ניסיתי לומר שזה מזיק לה, לילדיה ולכולנו הטרמינולוגיה הזו של מי גבוה ומי לא. מבחינתי זו אחת המטרות של הפורום, לשקף דברים, לשנות את השיח, את הטרמינולוגיה, לעורר מחשבה, לא לראות את הילדים שלנו כאילו הם מוצבים כל הזמן במן גרף של רמות תפקוד כשהמטרה הסופית שלו היא איזו נורמה שבעצם - אם הם אוטיסטים - הם לא יגיעו אליה לעולם. זה לא לחיות בחוויה של תסכול? לראות את הנורמלי כאידיאל, ואת כל מה שהכי קרוב אליו כגבוה מאוד, וככל שיש התרחקות אז נמוך יותר ויותר. הרי אם הילדים שלנו אוטיסטים - ל"אידיאל" הם לא יגיעו אף פעם. הם רק יהיו "גבוה" בדרך אליו, או בינוני באמצע הדרך, או יעלו ויירדו יעלו ויירדו בלי להגיע למטרה אף פעם. איזו דרך מבאסת להתבונן בילדים שלך, בעצמך. אך מה שאני אומרת - זה לא ציר מתחת לנורמה. זה ציר מקביל, שונה, אולי לא ישר בכלל אלא גלי.
אם חבטתי או מישהו הרגיש שהיתה פה חבטה, אז סליחה. אני חושבת בכל לבי שהדרך להביט על הילדים שלנו היא מחוץ לציר ובמקביל אליו. זה הכל. אם לך זה קשה, ולפרח זה קשה, אז בדיוק בשביל זה הפורום, כדי להגיד שגם אם זה קשה להתבונן על הדברים בכלים אחרים, זה אפשרי, זה חשוב, זה הדבר הקטן הזה שאנו צריכים לעשות בשביל לראות באמת את הילדים שלנו.