וודאי שאני צודק! השאלה רק כמה זמן עד
שפנטים של Apple כמוך יבינו
אבל ברצינות רגע:
האם את באמת חושבת שהפיצ'ר הזה יחסוך ולו לאדם בודד טיפה של עגמת נפש?
האם אותו בריון בפינת רחוב, או אותו אופנוען שחולף לידך יעצור ויחשוב:
רגע, זה iPhone עם iOS 7? יש שם פיצ'ר שלא מאפשר לי לאפס את המכשיר? אולי לא כדאי לי לגנוב אותו?
או שהוא פשוט יעשה את מה שהתכוון לעשות, יחטוף את הצעצוע הנוצץ, ואולי על הדרך יפגע פיזית בבעלים, ואחרי זה יחפש למי למכור אותו (בלי בכלל לחשוב על איפוסים או נעילות)?
ולמעט למצוא את אותו אדם ולפעול בכוח נגדו (אם את בכלל במצב כזה), איזו נקמה כבר יצא לך?
את חושבת שאותו גנב לא מוכן למצב שלא יצליח להרוויח מפריט מסוים שהוא גנב?
את חושב שזה כואב לו כמו לשכיר שפתאום לא קיבל צ'ק משכורת?
במקרה הגרוע הוא יזרוק את אותה חתיכת מתכת (פלסטיק?) נוצצת לפח וימשיך לקרבן הבא.
מתי שמעת על חוטפי תיקים שבודקים קודם את תוכן התיק כדי לוודא ששווה לגנוב אותו?
האם שמעת פעם על שודד שאיים על מישהו באקדח ושאל "יש עליך כסף או תכשיטים יקרים?" ואז פשוט החליט לא לשדוד מישהו, כי אין בזה רווח?
הפיצ'ר המסוים הזה נולד כי כמה פוליטיקאים, כולל התובע המחוזי של ניו יורק, קמו יום אחד והחליטו שהם לא רוצים לעשות את העבודה שלהם ולדאוג שהחוק יישמר, ושהמשטרה תעשה את עבודתה ותתפוס גנבי טלפונים, ופשוט ביקשו לזרוק את האחריות על יצרניות של אותם טלפונים.
הפיצ'ר היחיד שיכול למנוע גנבות של טלפונים, הוא התקן כמו שהיה בסרט המקורי "השופט דרד" (זה עם סלבסטר סטלונה).
שם, באקדחים של השוטרים היה התקן סורק DNA על ההדק, כך שאם אדם שאינו הבעלים החוקי של האקדח היה מנסה לירות בו, הוא היה מיד מתחשמל למוות.
במכשיר החדש של Apple יש סורק טביעת אצבע (DNA היה יותר אמין, אבל זו הטכנולוגיה שזמינה בינתיים).
אם מחר הם יוסיפו פיצ'ר שגורם לפיצוץ סוללה ברגע שמנסים לפתוח עם אצבע זרה (מכשירים של Apple יודעים להתפוצץ היטב), האם עדיין תבואי לכאן ותשבחי את הפיצ'ר הזה?
הוא לפחות באמת יאפשר נקמה בגנבים, בניגוד למה שמוצע כיום
(ולא רק בגנבים - גם בילדים שלך שלקחו מכשיר ללא רשות!)