שיכחת קוד נעילת IPHONE5: IPHONE IS DISABLED

makiko

New member
שיכחת קוד נעילת IPHONE5: IPHONE IS DISABLED

שלום,

בהמשך לשאלתי הקודמת.
הבן שלי שיחק ונעל את האייפון 5.

ניסיתי להתחבר עם ITUNES אשר התריע שלא ניתן להתחבר לאייפון כי הוא נעול עם סיסמא (לא סינכרתי אותו עם המחשב הזה, בעבר)

אם כך, ניגשתי ל FIND MY IPHONE דרך הענן, ולחצתי על ERASE DATA, כאשר ציפיתי שהמכשיר יתאפס להגדרות יצרן.
אממה, המכשיר נהיה פעיל, הקשתי את קוד הכניסה והמכשיר במצב הקודם, עם כל המידע התמונות והמוזיקות שהיו קודם... אם כך - מה זאת אומרת ERASE DATA? מה הוא בדיוק מחק?

ברגע זה זכרתי את הסיסמא לנעילת לאייפון, אבל מה אם הייתי שוכח אותה? איך הייתי יכול לאפס את הסיסמא?

תודה

noa_f

New member
אתה יכול להחזיר מהמחיקה, אם אתה יודע מה

האפל איידי (והסיסמא). אז אולי זה מה שקרה?

makiko

New member
עדכון: נראה היה שהמכשיר לא נמחק

לאחר השימוש ב FIND MY IPHONE, אבל מיד לאחר שהתחברתי לרשת ה WIFI באייפון, המכשיר עשה איתחול, הציג את ההודעה ש CALL THE NUMBER שהנחתי אותו ב FIND MY PHONE, איפשר לי לשמור סיסמא חדשה מסקרצ' ו... מחק את כל התוכן והתקין את IOS7, והתחיל להוריד את כל הישומים הקודמים.

בקיצור - מכשיר מאותחל, רק ללא המוזיקה.

האם לא ניתן לשחרר מכשיר נעול (לאחר הקשת סיסמאות לא נכונות) ללא ITUNES וללא ICLOUD?

אגב, איך גנבים מצליחים להתגבר על הבעיה הזו שהמכשיר נעול וניתן לפתיחה רק ע"י שימוש ב ICLOUD?

תודה

noa_f

New member
זה פיצ'ר חדש של ios7. עד לפני כמה ימים

חיבור בכבל למחשב היה מאפשר איפוס. היום חייבים לדעת את הסיסמא של האפל-איידי, אם נעשתה מחיקה מרחוק (ואולי גם אם לא. לא בדקתי)

זה נעשה בדיוק כדי למנוע מגנב לאפס את המכשיר ולמכור אותו כחדש. מהיום, מכשיר מחוק מרחוק ישאר כזה.
אולי ה-jailbreak של הגרסה הזו יאפשר לפרוץ את הפיצ'ר הזה. אני מקווה שלא.

AYELET1

New member
הפיצ'ר הזה יכול להוות גם בעיה לאנשים ישרים

לחלוטין שרכשו במיטב כספם את המכשיר

noa_f

New member
עד כמה שהבנתי, ניתן לשחזר אייפון מגיבוי קודם

ע"י חיבור שלו למחשב המקורי אליו הוא סונכרן (ועליו יש את הגיבוי הזה).

גניבה של מכשירים מתחילה להיות בעיה של ממש. והבעיה היא שמעבר לגניבה עצמה, אנחנו יודעים שיש לפעמים גם פגיעות באנשים לצורך הגניבה.
החסימה הזו של היכולת לפרמט מכשיר גנוב, היא נסיון של חברה מסחרית לעזור לפתרון הבעיה.
כרגע אין שום נסיון אחר ושום אופציה אחרת.

אנחנו גם מקיפים את הבית שלנו בסורגים ונועלים במנעולים מתוחכמים וזה מקשה על החיים שלנו - למרות שאנחנו אזרחים שומרי חוק, אנחנו שמים אזעקה וזה מציק לשכנים הישרים. אנשים שעובדים עם מחשבי פיסי צריכים להתקין כל מיני תוכנות "אנטי-משהו" שמאטות את המחשב שלהם, מסביב למדינות יש גדרות וחיילים וצריך ויזות ודרכונים ובדיקות בטחוניות כדי לנסוע ממקום למקום, יש לנו בדיקות בטחוניות עבור הזכות להכנס לקניון ולבזבז כסף...

זו הפרדיגמה של המציאות שלנו: האדם הישר סובל קצת כדי לא לסבול הרבה או כדי שהרוב לא יסבול הרבה. עדיין לא מצאנו דרך אחרת או שאנחנו לא מוכנים - באופן גורף, כל המין האנושי - לחיות אחרת.

ביום שמישהו ימצא פרדיגמה אחרת ויצליח לממש אותה, זה יהיה מאוד משמח. אבל ההיסטוריה האנושית מלמדת אותנו שלא סביר שזה יקרה...

AYELET1

New member
אנו מקיפים עצמינו בסורגים ומנעולים אך לא יעלה

בדעתינו לתת בעלות בלעדית על המפתח שלנו לחברה צד ג
וזה בדיוק מה שנעשה במקרה זה.
האדם הישר והנורמטיבי, שרכש מכשיר באלפי שקלים, לא אמור לסמוך על אימייל וסיסמה מול אפל
וכמובן על חוסנה של אפל (ושנבואות האפוקליפסה של אפל, שבראוו מן מנבא כל הזמן
) לא יתגשמו!!!

וזו בהחלט עוד הוכחה למנטליות של משתמשי אפל- אבא דואג לנו, אנו מפקידים את רכושינו בידו הבלעדית (זה בדיוק מה שנעשה במזה!!!)

noa_f

New member
באמת? מה עם כל אלו שיש להם חברות אבטחה

פרטיות (שמחזיקות במפתח וגם בשיקול הדעת מתי מישהו פורץ או לגיטימי...), מה עם אפליקציות לשמירת סיסמאות?
ומי אמר שמשהו לא פרטי הוא יותר מאובטח: איפה נמצא עכשיו מאגר האוכלוסין? רמז: הוא לא מוצפן במרתפים המאובטחים של משרדי הממשלה.
ומה עם המאגר הביומטרי שהליכוד מקדם בכוחניות כבר כמה שנים ושהפיתוח שלו בידי חברה מסחרית לגמרי?
ומה עם המאגר העצום של אינפורצמיה שאת נותנת לחברות האשראי? ומה עם המידע הרפואי שלך? או שיש לך עדיין אשליה שקופות החולים אינן חברה מסחרית? ומה עם חברות הביטוח? הפנסיה? הבנקים?
כולם, כולם חברות מסחריות, שיש להם לא פחות מפתחות שלך...

ולא ניכנס לכמה חברות מסחריות מקבלות מידע סודי ממערכת הביטחון...

noa_f

New member
ועוד משהו: אנחנו בכלל לא מפקידים את כל רכושנו

בידי אפל.
- סנכרני למחשב -> כל המידע על המחשב שלך
- סנכרני לגי'מייל, דרופבוקס, קופי, כל ענן אחר -> פזרי סיכונים
- תצרי גיבויים ידניים אם בא לך

הדבר היחיד, היחיד! שהשתנה פה הוא היכולת של אפל לעזור לך לנקום באופן טוטלי במישהו שגרם לך עוול וגנב לך מכשיר. והעזרה היא שהוא לא יוכל להשתמש בו. זהו.
אם הענין יעבוד, אולי המכשירים האלה יהיו פחות נחשקים לגניבה.
וזו לא עזרה שאת יכולה לקבל ממישהו אחר. מי עוזר לך? חברות הסלולר? לא. המשטרה? הצחקת אותי. הממשלה? hell no.

יש לך רעיון יותר טוב? אולי ללכת עם שני בריונים מלפנים ומאחור, כדי שאף אופנוען לא יתן לך בוקס ויחטוף לך את המכשיר מהיד?

בואי נסתכל על רוב "הבעיות" של אנשים "לגיטימיים":
- שכחתי את התשובות שנתתי
- אף פעם לא גיביתי
- לא זוכר אם נתתי אימייל
- לא זוכר את הסיסמא
- פרצו לי את הסיסמא (מי יכול לנחש 1234?)
- פירמטתי את המחשב ולא עשיתי גיבוי

אנשים נוהגים בחוסר אחריות משווע. מבקשים ממך שאלות לצורך אבטחה ואתה מזלזל ועונה תשובות מהתחת ובטח לא דואג לרשום אותן או לזכור אותן. ביום פקודה, אתה מתבכיין ש"שתו לי אכלו לי"...

מכריחים אותך לתת סיסמא מורכבת - כדי שלא תבחר 1234
מכריחים אותך לתת שאלות אבטחה ואימייל נוסף - כדי שאפשר יהיה לשחזר
כל פונקצית הסנכרון מוטמעת עמוק במכשיר ובאקו סיסטם - כדי שהמידע היקר שלך לא ישאר בתוך חתיכת אלומיניום שבירה וגניבה ונרטבת , בלי גיבוי.
הרי אי אפשר לעשות קסמים: מידע שאבד - אבד. מאין יגיע שוב? לא יגיע.

פרט לבודדים, אנשים לא פועלים ביוזמתם כדי לאבטח את עצמם. זה מציק, זה מקשה. חייבים להכריח אותך.
האופציה השניה היא לא לקיים שום קשר עם הלקוח - אז מי שרוצה שלא יכריחו אותו, שיבחר במכשיר אנדרואידי:
שם לחברת התוכנה אין "יחסים" עם הלקוח ולחברת החומרה אין שום אחריות על התוכנה ועל המידע.

מי שקונה מכשיר ב-2000 ש"ח וצפונה, כדי לשים עליו את "חייו" ולא בודק קודם מה האותיות הקטנות שמגיעות איתו - זבש"ו.

noa_f

New member
ועוד: מה לגבי חשבונות פייסבוק וגוגל?

יש לאנשים תכתובות אימייל עניפות, כבר יותר מעשור, בחשבונות אימייל.
יש אנשים שיש להם פרופיל מלא וגדוש בפייסבוק. ואני לא מדברת על "קמתי. הלכתי לשירותים. מה העניינים?" אלא על אנשים שכותבים סיפורת ושירה ויומני חיים ומניפסטים פוליטיים ומה לא.

אז לא שמים את זה בידיים של צד ג'?

נכון, אפשר להוריד עותק של זה. אבל אין "הורדה מובנית" ובוודאי לא אוטומטית. אפילו באימייל, שכביכול מגיע אליך למחשב, ברירת המחדל היום היא imap, ששומר בעצם הכל על השרת וכדי לשמור עותק אצלך אתה חייב פעולה יזומה של שינוי הגדרות ברירת המחדל בקליינט שלך.

החיים שלנו עוברים לענן והענן איננו ממשלתי או ציבורי. לא כרגע. ואפשר לחשוב שלממשלות או לציבור יש יותר סימפטיה ליחיד...

AYELET1

New member
כל המגילה שרשמת אינה רלוונטית. אנו מדברים על

ברזל\
לא על חשבון חינמי!!! על ברזל שרכשת במיטב כספך
ואם לא תזכרי את הסיסמה לא תוכלי להשמישו במקרה שהוא יזדקק
ל-factory default reset
(FDR) מסיבה כלשהי.
זה הכל.
וההתבכיינות אודות סיסמה שנשכחה היא בדיוק כמו שרשמת: התבכיינות. כך גם אודות גניבה.
אבל לפחות במקרים אלו לאנשים ישנה ברירה: FDR ולהשתמש שוב במכשיר.

אדם בחר לשים סיסמה או להצפין את כל סימאותיו ושכח בסיסמת מפתח? זו בעיה שלו.
לעומת זאת אם אדם קנה אייפון, מן הסתם הוא לא בדק אם יוכל לשחזרו במקרה הצורך. זה ברור שיוכל!!! כך זה מאז ומתמיד. בדיוק כמו שלא בדק אם מכונת כביסה שהוא קנה היא לכביסה אחת ויחידה או לקצת יותר כביסות... אםם המקרר שקנה מתפקד בתור מקרר. יש דברים שאינך בודקת לפני קניה (בפרט אם אינך POWER USER) - הם פשוט מובנים מאליהם.

noa_f

New member
אבל זהו, שהוא כן יכול

יחבר למחשב שלו ויוכל. המכשיר הזה - הספציפי הזה, לא זה שבחלומות שלך, לא זה שבשאיפות שלך - עובד בצמוד למחשב. לא סולו.
אדם אחר, שאין לו גישה למחשב שלך, לא יוכל. ואת צריכה דוקא לשמוח שהוא לא יוכל ולא לחפש מה חרא בזה.

noa_f

New member
וגם: קניתי מכונית, בהרבה יותר מאשר אייפון

ואיבדתי את המפתח שלה. אני חייבת לעשות חדש רק אצל היבואן המורשה. בערך במחיר של אייפון...
למה?

AYELET1

New member
רק אם את רוצה באחריות. את יכולה להין מפתח

גם ללא היבואן המורשה למיטב ידיעתי.

noa_f

New member
לא, את לא. לא במכוניות היותר מתוחכמות

תאמיני לי - מנסיון כואב (בכיס).

AYELET1

New member
טוב כנראה שלא היו לי מכוניות כה יוקרתיות. בכל

מקרה אנו מדברים על טלפון. כולו טלפון.
ולא כל מעשה נבלה של יצרן אחד מצדיק מעשה נבלה של אחר!!!
גם עם זה APPLE ....

<איילת, שמסתכנת בהגדרה של טרולית
>

noa_f

New member
ואגב, כל הסיפור הזה הוא רק למי שמפעיל את

find my iphone.
אל תפעילי.

AYELET1

New member
אבל איננו מדברים עליך או עלי

אלא על משתמש שקצת פחות בקיא