שייקספיר

שייקספיר

באחד הפורומים של תפוז ביקש מישהו להמליץ לו על ספריו של שייקספיר, בשפת המקור. ההמלצות שלי היו כדלקמן: הקומדיות: A Midsummer Night´s Dream The Taming of the Shrew The Comedy of Errors בעיקר שתי הראשונות. טרגדיות: King Lear נשאלתי למה לא המלצתי על המלט. אני מניחה שבאותה קלות, היו יכולים לשאול אותי, למה לא המלצתי על Macbeth Much Ado About Nothing ,Othello,The Tempest ,Romeo and Juliet ואני מניחה על עוד כמה וכמה דברים. אילו ספריו של שייקספיר קראתם (ולא בהכרח בשפת המקור) ואילו מהם הכי אהבתם?

דבר ראשון...

אלו מחזות, לא ספרים... דבר שני, אני קראתי את: The Tempest A Midsummer Night´s Dream Macbeth The Merchant of Venice King Lear Hamlet קשה להגיד אלו מחזות הם האהובים עלי, כי פשוט כולם אדירים. אבל יש לי חיבה מיוחדת ל´הסופה´ (The Tempest) שהוא המחזה הראשון שקראתי של שייקספיר, והמלך ליר. כמובן גם המלט, ומקבת... כמו שאמרתי, הם כולם טובים. יש לי את כל היצירות ששייקספיר כתב בתוך כרך אחד גדול (הוצאת Stratford, מומלץ מאוד לכל חובב שייקספיר!), כך שאת כל המחזות קראתי באנגלית המקורית (קשה מאוד אם אנגלית היא לא שפת אם לפחות
). לדעתי שייקספיר צריך לקרוא קודם כל במקור! בתירגום קראתי את המלך ליר, בתירגומו של אלתרמן. תירגום לא רע בכלל, אבל עדיין, עדיף המקור...

lady_anne

New member
ככלל אני מחבבת יותר את הטרגדיות

ופחות את הקומדיות (טיפוס אופטימי, כאמור
), ומבין הטרגדיות האהובה עליי ביותר היא "ריצ´רד השלישי". אי אפשר שלא ליפול בקסמיו של ריצ´רד הנכלולי, אשר גופו הנכה והמעוות מהווה מראה מדוייקת לנפשו הרשעה, ואשר כושרו הרטורי המבריק אינו מחפה על נוהגו לדרוך על גוויות בכל הזדמנות. לכולם ברור שהאיש הוא נוכל אשר דרכו לצמרת רצופה מעשי רצח וזוועות אחרות, אך הכריזמה המופלאה שלו מפילה בפח אפילו הליידי אן, אשתו של המלך המת, אשר אינה יכולה להתכחש לקסמיו. מחזה נפלא, מזוקק ותמציתי מצד אחד, ורב פנים ומשמעויות מצד שני. שייקספיר במיטבו.

Rivendell

New member
אני דווקא אוהבת את הקומדיות ../images/Emo13.gif

המחזה האהוב עלי הוא "Much ado about nothing", שאת רובו אני יודעת בע"פ... ועוד אחד שאני אוהבת במיוחד הוא "Midsummer night´s dream"...

ד"א, ריוונדל...

אם כבר מדברים על שייקספיר, כבר כמה זמן אני רוצה לשאול אותך, מאיפה לקוח הציטוט של שייקספיר שבחתימה שלך...?

למעלה