שיטת לימוד עצמי

הנילחם

New member
שיטת לימוד עצמי

כאשר אתם לומדים לבד מתוך החומר בספרי הלימוד האם אתם מסכמים במחברת ומשנינים למבחן מהמחברת או שלומדים שוב ושוב מתוך הספר של האוניברסיטה?

השיטה שלי

אני קוראת את כל הספרים, תוך כדי מגישה את כל הממנים (כי זה שינון מעולה... ככה גם נכנסים לראש של הבודקים ומתכוננים לבחינה). אני לא מסכמת תוך כדי. לקראת הבחינה אני חוזרת שוב לספרים מההתחלה ומוציאה מושגים - מרכזת אותם במחשב ו...... אני מודה שאני מורידה סיכומים מהאינטרנט ומשננת אותם ימים שלמים לפני הבחינה. עד כה (טפו טפו
) הלך לי לא רע...

cheburasha

New member
שיטה שלי

כשאני לומדת מהספרים, אני ממרקרת את הדברים החשובים בצבעים שונים (יש לי צבעים קבועים למושגים, הסברים, שמות חוקרים וכו'), רושמת הערות שוליים אם יש צורך ובכלל משתדלת לקרוא את החומר יותר מפעם אחת. לזה עוזרים ממ"נים, כשעושים אותם, חוזרים כמה פעמים על המקומות החשובים בספר וזה עוזר להבנה וזכירה. כשבועיים לפני הבחינה אני מתחילה לסכם את החומר. אין כמו סיכומים אישיים. אני עוברת על כל הספרים ומוציאה מהם את הדברים שסימנתי קודם כחשובים. את הסיכומים האלה קוראת פעמים-שלוש לפני הבחינה. ועוד, לפני הבחינה אני עוברת על השאלות שבספרים ושאלות נוספות אם יש, מהממ"נים, מהאתר ואחרות. אם לא מתעצלים כל הסמסטר ולומדים גם לפני הבחינה אז יש תוצאות טובות. ועוד משהו, בכל מקום ימליצו לך לא ללמוד ביום הבחינה אלא לנוח. אצלי זה לא עובד. החומר חייב להיות פעיל אצלי בראש ביום הבחינה. אני מפסיקה ללמוד כשעתיים לפני הבחינה. כך שהעניין הזה אישי מאוד ולכן חשוב למצוא את השיטה המתאימה ביותר לך אישית

alexrait1

New member
השיטה שלי

אני אוהב להשיג את הספר ב pdf, מדפיס את החלקים הרלוונטיים מבחינתי (כי אני שונא לכתוב על ספרים), מהדק ומתייק אותם. קורא כמה שיותר חומר, לפעמים את כל הקורס עוד בתחילת הסמסטר ואז חוזר לחלקים הלא מובנים שוב ושוב עד שהכל נקלט אצלי. אם יש צורך אני מוסיף הערות על הטקסט. אבל מה שעובד לדעתי זה פשוט לחזור בלי סוף על הטקסט (ברכבת, באוטובוס) עד שהכל נקלט. אני לא אוהב ללמוד חלקים חלקים... אלא דווקה לראות את כל התמונה, ואז ללמוד את החומר כאילו אני לומד אותו למבחן.

ואני

ממרקרקת בספר, אח"כ מסכמת את הסיכומים מהמחברת ואת המושגים מהספרים ואז....מתמצתת לכרטיסיות ומשננת את הכריסיות. לוקחת 5 ימים חופש לפני הבחינה ובמרתון יושבת עם חברות ללמוד - אני צריה להקריא ולדבר על זה לשמחתי עד כה השותפות שלי היו צריכות את ההפך לשמוע..וכך הצלחנו עד כה במשימת הלימודים. מסמסטר הבא אני לבד...אני עברתי למתקדמיים בעוד שהן עובדות על הפטור ...מקווה למצוא גם פרטנרים טובים לקורסים המתקדמים.

Fingertip

New member
ואני...

כותב בשוליים של הספרים הערות שעולות לי בראש תוך כדי קריאה, ואחר כך מעלה אותן בתור הערות מסוכמות לפורום. הרציונל הוא שאם יש משהו שהתקשיתי בו במהלך הלימוד, כנראה שיש סטודנטים אחרים שהתקשו בו, ולכן זה יעזור להם, ושאם יש לי תובנות חדשות/לא נכונות יש יותר סיכוי שסטודנטים אחרים יתקנו אותי. בנוסף, כשקוראים שוב את ההערות לאחר שהחומר שקע רואים עוד תובנות חדשות. בנוסף, בכל פעם שיש הוכחה בספר אני מנסה להוכיח אותה לבד לפני שאני קורא אותה. ככה אני רואה איפה הנקודות הבעייתיות בהוכחה, ומהו הרעיון הכללי שלה. זה גם עוזר להבין למה עושים כל מיני דברים כפי שעשו אותם. כמו-כן, בכל פעם שאני קורא משפט אני מנסה להבין את האינטואיציה או הגיאומטריה שלו. כלומר, מעבר למעבר סינטקטי בין הנחות למסקנות, אני מנסה להתאים אותו למודל שיש לי בראש ולראות איך הוא משפר אותו/מתחבר אליו. כפי שכבר נכתב פה, אני פותר ומגיש את כל הממנים. אין מה לעשות: ממן שאתה מגיש אתה פותר באופן הרבה יותר יסודי. כמו-כן, לדעתי יותר חשוב לפתור את כל הממ"נים מאשר לפתור מבחנים לדוגמה. הנסיון שלי עוד לא הוכיח לי שזה לא נכון. ולבסוף, הדבר הכי חשוב לדעתי: לעזור כמה שיותר לסטודנטים אחרים. זה דורש הרבה מאמץ מצדך, אבל הרציונל האישי הוא כזה: אם אתה עוזר לסטודנטים אחרים, זה אומר שמלבד הלימוד השוטף של החומר, אתה נתקל בכל הבעיות המסובכות, ופותר אותן. כלומר, במקום לחפש אקטיבית את הקשיים בחומר, אתה משתלט עליהם פאסיבית. אהד.

Mar Garina

New member
סיכומים

אני משתדל ליצור ב- wiki שלי סיכום לכלל חומר הקורס, שאני מעדכן תוך כדי הלמידה, ובזמן הלמידה למבחן, עד שזה מתחיל לתפוס צורה. אפשר להכניס גם מספרים ונוסחאות (טוב למתמטיקה/פיסיקה). במבחנים עם חומר פתוח אני מדפיס ולוקח את זה גם למבחן, שהרי זה דף סיכומים שאני מכיר הכי טוב. ככה זה נראה..: http://www.held.org.il/wiki/Studies

לומדת שוב ושוב...

מתחילה בלנסות לסכם ולעשות כרטיסיות - ומתישהו זה לא הולך... מה גם שכל הכרטיסיות והסיכומים מתבלגנים וטובעים בין מלא ציורים וכו'... ואז אני פשוט קוראת מהספר וזהו.

למעלה