'דרכה של ימימה'-שרהל'ה אור-פורת
cbr1100 שלום רב, אני מלמדת את '
דרכה של ימימה'. יש הרבה תלמידים שלמדו אצלה, כמוני למשל, שלא חזרו בתשובה. באופן טבעי שומעים על אלה שחזרו בתשובה. נהפוך הוא. אני למדתי אצלה הרבה שנים והייתי מ-א-ו-ד מקורבת אליה אישית, קרובה לשולחנה תרתי משמע. זכיתי ליחס מאוד מיוחד ואף פעם לא כפתה או התנתה ואפילו נתנה לי את ברכת הדרך להוראת דרכה
בדרכי שלי!!! ימימה לימדה אותנו להיות נאמנים לדרכנו ומקומנו. מי שבחר לחזור בתשובה עשה זאת מתוך בחירה אישית! ימימה היתה הראשונה שנתנה לי להבין
מתוך מודעות ומתוך הטמעה שרק אני מחליטה על חיי ובכל המובנים. אני זו שמנהלת את חיי, אני אחראית בכל מבמובנים על מה שקורה בחיי וזאת דרך החיים שלי. וכל זה בזכות הכלים שקבלתי ממנה.הכלים מדהימים ומי שמתמיד זוכה. ימימה היתה מאוד מיוחדת באישיותה, מאוד ססגונית.נתנה לי להכיר הרבה צדדים באישיותה, הייתי בין תלמידיה הראשונים והמקורבים יותר ובחרתי בה כמורה רוחנית לא ממקום פופוליסטי ולא כי היתה גורו.(מה גם שהיתה בתחילת דרכה). גם בדתיותה, היתה מאד מיוחדת. בחדרה היו קריסטלים, לבושה היה מיוחד, היתה מאד קוקטית. מאד עליזה ומאד שמחה, התלהבה מדברים קטנים בחיים, מאוכל טוב, מסיפורים על מסעות, אהבה את החיים. נקודה. אהבתי את הדרך בה לימדה, את ה'ניקיון' שלה, את הצניעות, אהבת האדם שבה. והאותנתיות שבה. קבלתי 'כלים' שאיפשרו לי לראשונה ליצור 'השגים' שחיברו אותי לחווית האושר. מסתבר שיש מקום כזה וצריך רק להתחבר אליו. ימימה לימדה אותי איך לעשות זאת (אושר מלשון אישור - לאשר לעצמנו את מקומנו - קבלה) .ימימה העלתה אותי על דרך, נתנה לי כלים ליצירת דרכי.לימדה אותי על המיוחד שבי ועל המיוחד שבכל אחד מאיתנו. ימימה לא דיברה 'על'. למדה אותנו על 'איך' ונתנה לנו כלים להכיר את עצמנו, להתקרב לעצמנו (לא תמיד זה קל...), נתנה כלים להיפרדות הפרדה ופרידה-פרידה מדפוסים, פרידה והפרדה מעומס, פרידה והפרדה ממיותר.התקבלו הבנות שיצרו חיבור ל'יש'.גילינו והתחברנו ל'מהות' שבנו,אל אותם חלקים שמאפשרים ביטוייה של המערכת שלנו והגשמת יעודנו (לשם כך באנו). קוראים לזה 'תיקון'.תיקון פועל יוצא (תרתי משמע) מניתוק.מטרת התיקון חיבור בין חלקי המערכת שנוצר ניתוק ביניהם במהלך השנים, כתוצאה מעומס מצטבר, דהיינו חלקים מיותרים. מטרת החיבור -יצירת מקום ה'בחירה' (אותם אותיות שורש ב.ח.ר. - ח.ב.ר.). באים לכל החלטה בחיינו ממקום של בחירה. כל החלטה שנעשית היא תמיד ממקום של בחירה. לאילוץ אין מקום יותר (אילוץ - א.ל.צ.) .באים כאצילים לא כנאלצים. 'אציל'- ייחודו ביכולת שלו לא לתערבב, שומר על ייחודו, מקומו. מי שהזדמן לו לקרוא 'חלקים' מה'חומר' של ימימה ללא הדרכה מתלמידיה קרוב לודאי לא יצא נישכר ואפילו יתאכזב. דרושה הדרכה, דרוש לימוד.מומלץ לא לקרוא חלקים ללא הדרכה. לכאורה, אולי זה נראה לעיתים מוכר ומובן, אך צריך ללמוד את דרך הגישה לחומר. זוהי דרך מאד מיוחד ומאד מעמיקה. שלום השלמה ושלמות, שרה'לה