שיטת גרינברג ~ מור גץ

morgetz

New member
שיטת גרינברג ~ מור גץ

הכרות אם שיטת גרינברג דרך אבחון ושיחה - עבודה דרך מגע\שיחה\הסתכלות. מתן תשומת לב לאיזור\נושא שמפריע ושרוצים לשנות. www.completionprocess.wordpress.com

ניסיתי את זה

אולי לא בחרתי במטפלת המתאימה, אבל אני לא מרגישה שזה תרם לי וההפך. המטפלת הייתה עסוקה בלהאשים אותי בדברים שקורים וכשפעלתי לשנות דברים חיצוניים שנבעו מטעויות שעשיתי היא טענה שזה לא ישנה כי הבעיה היא אך ורק בי ולא במצב החיצוני (כולל במקרים שבאמת היה ברור שהפסקת המצב הלא נעים זה הפיתרון). היו פעמים שהעמדתי פנים שמסכימה איתה רק כדי שתפסיק ללחוץ עלי והיו פעמים שהיא עיוותה את הדברים שאמרתי בצורה כל כך פוגעת וכשנפגעתי ו/או התעצבנתי היא טענה שזו הוכחה לדפיקות שבי (לא במילים אלו אבל זו הייתה המשמעות). אולי השיטה הזאת עוזרת לאנשים מסוימים כשמבצעים אותה כמו שצריך, לי הטיפולים רק גרמו לנזק, ולא רק בכיס.

morgetz

New member
תגובות

שיטת גרינברג עוסקת בתגובות שלנו לעולם סביבנו - הרבה פעמים איננו יכולים להגיע לניצוץ שבנו במיידי וגם אחרים לא - במיוחד אם אנו לא מחוברים לכאב שבנו. את לא אומרת בת כמה את ואין לי יכולת לומר לך מה היה שם אבל אני אישית יכולה לומר לך שזאת שיטה מצויינת למי שמוכן לגעת בנושאים אמיתיים ללא דחיה... כן - אין ספק שלעשות זאת יכול לכאוב ונשמע שאת עוד לא השלמת אם הנושאים שבגללם הגעת לשיטה. אולי כדאי לנסות משהוא אחר? אני מאחלת לך רק טוב ובהצלחה!

כתוב בעולם המשתמש בת כמה אני

לא שזה קשור לדעתי. וזה שבחרתי לצאת ממסגרת שעשתה לי רע והמטפלת התעקשה שזו טעות ושזה לא קשור ושבכל מסגרת אני אמצא את עצמי באותו מצב אם אני לא אטפל בדפיקות שכביכול יש לי והתעקשה והתעקשה ולא האמינה לי שבעבר לא נתקלתי במצב כזה, זו לא דרך "להגיע לניצוץ שבי", זה לדכא ולתסכל. גם לעוות דברים שהמטופל אומר ולטעון שהוא אומר א' בזמן שהוא בכלל טוען ג' זו לא דרך לגעת בנושאים אמיתיים. אני את הטיפול הפסקתי כי הוא רק עשה לי רע, לשמוע כל פעם עד כמה אני בעייתית (ולא בצורה עדינה) וכשמעוותים כל פעם את הדברים שלי ומאלצים אותי להסכים עם טענות לגבי שלא קשורות למציאות ואם אני לא מסכימה אז אני לא מבינה איך דברים הולכים בחיים שלי, קשה לי להבין איך זה אמור לעזור. בינתיים מאז שעזבתי את הטיפול והתעלמתי מהדברים שהמטפלת ניסתה לשכנע אותי, דברים רק השתפרו.

למעלה