מאוד קשה לי עם שיטות לא נחקרות
ואסביר את עצמי, יכולות להיות הרבה דרכים לעזור לילדים, כל זהמן שזה בא כתוספת על הקיים זה יכול להיות נהדר, אבל ברגע שזה מגיע להיות "במקום", כאן מתחילה הבעיה שלי עם שיטה זו או אחרת. כידוע הורים נאחזים ומחפשים לא מעט את "מטה הקסם", "תרופת הפלא", כמו שההורים כמונו מחפשים כל הזמן, כך גם השיטות השונות נותנות לחיפושים לעתים קורבות מענה וכל אחד לעתים "ממציא" שיטה חדשה והן קמות כפטריות לאחר הגשם, שלא לדבר על העלויות הגבוהות, ומכונים שצדים הורים כאלה. אנו ההורים כצרכנים, צריכים לשים לב טוב טוב, ולבדוק בשבע עניים, לבדוק כל שיטה על פי אמות מידה הנהוגות בעולם ועל פי המוסכמות ראויות, מחקרים, נסיון מוכח בשטח, אחוזי הצלחה וכדו´... בקשר לשיטת "אלבאום", לפי מה שידוע לי, היא לא שיטה שנבדקה או הוכחה אקדמית (לא לומדים או מלמדים אותה במכללות ובאקדמיה על פי הידע שיש ברשותי), לא ידוע לי שקיימת מאחורי השיטה טאוריה בדוקה ווחד משמעית, היא לא נבחנה על פי אמות מידה אקדמיות ונחקרה כמו שיטות אחרות, מעבר לזה שהיא יכולה לשמש כחוג נוסף של תחום הספורט או הריפויי בעיסוק, לפי מיטב ידיעתי היא משלבת את שני התחומים הללו ולתרגל, להתעמל בתרגילים גופניים זה לא מזיק לאף אחד, אבל בנושא של הפרעת קשב אני לא יודעת (מחקרית) כמה זה מועיל יותר לילדים משחיה, רכיבה ושאר ענפי הספורט הקיימים. כצרכנים, חלה עליכים החובה והאחריות לבדוק לפני שאתם בוחרים, בחנו כל דרך או שיטה על פי אמות המידה הראויות ובתבונה, חוסו על כספיכם. בהצלחה,