שיטת אלבאום

דליה.ד

New member
שיטת אלבאום - תשובה

יש אנשים שטוענים להצלחה בעבודה על פי השיטה, יש כאלה שלא רואים שיפור. מה שכן, האבחון עולה הון עתק, והעבודה עצמה - גם היא יקרה למדי. עשד כמה שידוע לי מדובר על עבודה מוטורית עם אלמנטים רגשיים וקוגנטיביים. אבל אין לי נסיון. אני מצרפת קישור:

זהבה נ

New member
מאוד קשה לי עם שיטות לא נחקרות

ואסביר את עצמי, יכולות להיות הרבה דרכים לעזור לילדים, כל זהמן שזה בא כתוספת על הקיים זה יכול להיות נהדר, אבל ברגע שזה מגיע להיות "במקום", כאן מתחילה הבעיה שלי עם שיטה זו או אחרת. כידוע הורים נאחזים ומחפשים לא מעט את "מטה הקסם", "תרופת הפלא", כמו שההורים כמונו מחפשים כל הזמן, כך גם השיטות השונות נותנות לחיפושים לעתים קורבות מענה וכל אחד לעתים "ממציא" שיטה חדשה והן קמות כפטריות לאחר הגשם, שלא לדבר על העלויות הגבוהות, ומכונים שצדים הורים כאלה. אנו ההורים כצרכנים, צריכים לשים לב טוב טוב, ולבדוק בשבע עניים, לבדוק כל שיטה על פי אמות מידה הנהוגות בעולם ועל פי המוסכמות ראויות, מחקרים, נסיון מוכח בשטח, אחוזי הצלחה וכדו´... בקשר לשיטת "אלבאום", לפי מה שידוע לי, היא לא שיטה שנבדקה או הוכחה אקדמית (לא לומדים או מלמדים אותה במכללות ובאקדמיה על פי הידע שיש ברשותי), לא ידוע לי שקיימת מאחורי השיטה טאוריה בדוקה ווחד משמעית, היא לא נבחנה על פי אמות מידה אקדמיות ונחקרה כמו שיטות אחרות, מעבר לזה שהיא יכולה לשמש כחוג נוסף של תחום הספורט או הריפויי בעיסוק, לפי מיטב ידיעתי היא משלבת את שני התחומים הללו ולתרגל, להתעמל בתרגילים גופניים זה לא מזיק לאף אחד, אבל בנושא של הפרעת קשב אני לא יודעת (מחקרית) כמה זה מועיל יותר לילדים משחיה, רכיבה ושאר ענפי הספורט הקיימים. כצרכנים, חלה עליכים החובה והאחריות לבדוק לפני שאתם בוחרים, בחנו כל דרך או שיטה על פי אמות המידה הראויות ובתבונה, חוסו על כספיכם. בהצלחה,

mirigaon

New member
אמת ויציב לא במקום אבל בהחלט בנוסף

נכון השיטה היא לא במקון אבל מנסיון היא לימדה אותי על בני לדוגמא שהוא אינו יודע לנשום נשימה מלאה אלא חלקית בלבד כזו שמאפשרת לו להתקיים ולא יותר. ברגע שלימדנו אותו לנשום נכון היכולת שלו לבצע דברים שקשים לו עלתה. הוא גם החל להשתתף יותר בשעורי ספורט ומשחקי ספורט בהפסקות. גילתי גם שהוא אינו מזיז את הכתף כלל כאשר הוא כותב. בקיצור מה שאני מנסה לומר שהשיטה בהחלט לא במקום אבל יחד היא יכולה לעזור ולשפר את הטעון שיפור. ידוע כי ילדי ADHD סובלים מסרבול מוטורי ברמה כזו או אחרת לכן השיטה עוזרת לקדם את ילדנו אבל שוב בהחלט לא במקום

מה ששיטת אלבאום לימדה אותך

תוך כדי הוצאת אלפי שקלים מכיסך - יכלה ללמד אותך מרפאה בעיסוק תוך כדי ספסוד של קופת החולים תוך כדי שהיא מוסמכת מטעם משרד הבריאות ולא מתיימרת להיות מומחית בדברים שאין לה ידע לגביהם.

mirigaon

New member
לצערי הרב עד מאוד

היינו בטיפול אצל מרפאה בעיסוק במסגרת בית חולים תל השומר המכון להתפתחות הילד והיא לא ראתה את אותן בעיות שגילנו באמצעות שיטת אלבאום. היא הפסיקה לנו את הטיפולים בטענה שהילד מוכן לבית הספר לפי איבחון אשר ערכה לו היא טענה שהוא מתאים לגיל 6.5 שנים (הוא היה אז בן 5.5 שנים). האם יש לך הסבר כלשהו לזה??????. מה תאמרי שהמרפא בעיסוק לא היתה טובה? או שיטת האבחון שלה לא הייתה טובה????. נכון אני מוציאה אלפי שקלים אבל הילד שלי החל לשחק כדורגל פתאום אחרי מספר טיפולים. אף אחד אבל אף אחד מלבד המטפל בשיטת אלבאום כולל אותי אמו לא ראינו כי הילד לא נושם הוא נושם כדי לשרוד ותו לא ברגע שלימדנו אותו לנשום נשימות מלאות הוא החל לבצע משימות ביתר קלות יחסית. לא צריך לזלז אם השיטה עובדת !!!!!!!!!! אולי לא אצלך אפרת אבל אצלי היתה אכזבה רבה מהמרפאה בעיסוק ושיטת אלבאום מספקת לי מענה הולם. דרך אגב נדמה לי שקופת חולים אינה מממנת ריפוי בעיסוק מעל גיל 6.

moshe elbaum

New member
משה אלבאום משיב

שלום לחברי הפורום. שיטת אלבאום עברה מחקר אקדמי שנערך על ידי דר´ עודדה פלד בנושא השפעות השיטה בתחום הקריא והכתיבה. אני מקווה שהמחקר יתפרסם בקרוב מאוד. בנוסף לכך מרכז אלבאום משטף פעולה עם קופות החולים לאומית וכללית. מרכז אלבאום מפעיל את השיטה בתוך בתי ספר כחלק מתהליך הפיטרון של קשיים שונים. במסגרת המרפד"ים (מרכזים פדגוגיים)של משרד החינוך נערכים קורסים בשיטה למורים המוכרים לגמול עם ציון. צורת החשיפה הטובה ביותר לשיטה היא להגיע לערבי החשיפה המתקיימים במרכזים השונים ברחבי המדינה ולאחר מכן להחליט עם השיטה מתאימה לכם או לא. למראת שישנם אוהדים ומתנגדים, הצורה היחידה לדעת עם השיטה מתאימה לכם ולבעיותיכם במדוייק הנה לבדוק מה יש לה להציע. לאורך השנים טופלו אלפי אנשים (ילדים ומבוגרים) בנושאי הפרעות למידה ותפקוד שונות באחוזי הצלחה גבוהים. אשמח לענות על שאלות. משה אלבאום

זהבה נ

New member
למשה אלבאום שלום, מעניין לדעת????

מלבד המכונים והמרכזים שלך, איזה אוניברסיטה מכירה או ממליצה על השיטה???? גם קורס שזירת פרחים מזכה בגמול השתלמות, האם ידעת זאת??????? למה אתה חושב שיש לנו התנגדות לשיטה?, האם לא חשבת שיש לנו התנגדות אולי לדברים לא בדוקים בצורה רצינית ואקדמית?????????????? אין לי ויכוח על אחוזי ההצלחה, וללא ספק היא עזרה להרבה אנשים, אבל האם חשבת גם ששיש עוד שיטות שיכלו לעזור לאותם אנשים(באותו הזמן וההשקעה), שיש גם טיפולים לא אלטרנטיביים שיכלו לעזור. כל שיטה שנחקרה ולא היתה לה קבוצת ביקורת (על פי אמות המידה הנהוגות בעולם), אני מאוד מסופקת האם זה מחקר אמין ואמיתי. תודה על תשומת הלב,

moshe elbaum

New member
שלום זהבה כידאי לדעת !!!!

מעניין שאינך מבקשת לדעת האם במחקר האקדמי המדובר ישנה קבוצת ביקורת אלה הנך מבטלת ללא בדיקה???? לידיעתך המחקר כולל קבוצת ביקורת ועומד בסטנדרטים אקדמיים!!!! לידיעתך אנו משטפים פעולה עם כל גורמי הטיפול והרפואה הקיימים במדינה כחלק אינטגראלי מהגישה, ואין אנו חושבים כי שיטות אחרות אינן טובות. לידיעתך במרכז עובדים רופאים, פסיכולוגים ואנשי חינוך בנוסף לאנשי השיטה. אשמח לקבל עזרה ממך בנושא כה חשוב כבדיקת לעומק של השיטה שעוזרת בארץ ומחוצה לה במשך 15 שנה לאלפי ילדים ומבוגרים. משה אלבאום

salsafun

New member
שיטת אלבאום

האם משהו שמע או התנסה בטיפול בילדים עם בעיות קשב וריכוז והפראקטיביות בשיטת אלבאום? אשמח מאוד לשמוע חוות דעת גם על הצלחות וגם על כשלונות.

שלום וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

לצערי אני יכולה לספר רק סיפורים עצובים על שיטת אלבאום למרות שאני יודעת שתלמידיו מעריצים אותו למרות שהוא עובד ללא אישור משרד הבריאות למשל. מנסיון עם הזאטוטים שלי - השיטה הקלאסית: שילוב תרופתי ומערכתי - עבדה בצורה הטובה ביותר.

דליה.ד

New member
בקישורי הפורום

תחת הקטגוריה, שיטות טיפול ומכוני אבחון, תמצאי קישור לשיטת אלבאום ושיטות טיפול נוספות. ועוד הערה קטנה....תכיני הון קטן בצד...! ובהצלחה!

למעלה