שיטת אדלר

עירית ל

New member
למה לא מפגש

נכון, רעיון של מפגש הוא ממש נחמד. המון פעמים כמעט הלכתי למפגש, אבל בסוף נרתעתי ולא התגברתי על הביישנות הטבעית שלי. אז אחרי שניים שלושה מפגשים שפיספסתי כבר איבדתי את תחושת השייכות. ובאמת - פה אני לא מאבדת אותה. היא באמת לא תלוייה, לא במפגש ולא בנפח השתתפות. זו חוויה באמת יוצאת דופן.

נעה גל

New member
אני מסכימה איתך, אני חושבת (בכל

מקרה ממה שצפיתי שמתרחש בקהילות וירטואליות אחרות) שאי אפשר להמנע משיחות פרטיות וקודים בין אנשים שנפגשים פעם או יותר (זה מחריף ככל שיש יותר מפגשים - זה בטוח). מצד אחד, לנפגשים זה מאוד כייף. הפורום הופך להיות בית וזו באמת חוויה נהדרת. להיות חלק מקהילה כזו זה כייף. מצד שני, פתח הכניסה לפורום הולך ונהיה צר ויש אנשים שלא מצליחים לעבור.

לאה_מ

New member
משני הכיוונים (מסכימה, כמובן):

אני הייתי במפגשים של פורום הנקה, ובסופו של דבר גם רכשתי חברות דרך הפורום הזה - וזה באמת תמיד נחמד וכיפי, ואף פעם לא התחרטתי שהלכתי למפגש כזה (וגם אף פעם לא הרגשתי לא רצויה כי לא השתתפתי במפגש). אבל אני חושבת שזה באמת מאד ייחודי לאווירה שנוצרה בפורום, וגם לנושא המשותף (הנקה) שמטבעו הוא מאד פיזי, ומפגש פיזי בין המשתתפות בפורום עוזר גם לפעמים ברמה המאד פרקטית (הדגמה של תנוחת הנקה אחרת, תפיסה נכונה וכיוצ"ב). מלבד זאת, פורום הנקה הוא באופן מובהק פורום תמיכה, והאמהות שם נשענות זו על זו וזקוקות מאד לתמיכה ההדדית (המצויינת) שישנה שם. באווירה הזו מפגש הוא רק מתבקש. בפורום הזה, לעומת זאת, מה שמאד אהבתי מלכתחילה בגישה של נעה היה הענייניות, הרצינות, ההתייחסות המאד מעמיקה ועניינית לדברים. מאד אהבתי כשהתחלתי לגלוש בפורום שראיתי שאין פה תמונות של הילדים, וגם לא פטפטת אישית (מה נשמע מזמן לא ראינו אתכם, או כמה שהוא גדל...), והדיונים מאד "נקיים" ולגופו של עניין. זה סגנון שאישית מאד מדבר אלי. אני מכירה אישית חלק מהגולשות, וחלק אחר אני מכירה וירטואלית היכרות כל כך עמוקה, שנדמה לי שאני באמת מכירה אותן - אבל הענייניות של הדיונים באמת גורמת לי לשכוח לרגע היכרויות מכל סוג שהוא ולהתמקד בנושא - שזה באמת מה שמעניין אותי. ואני יכולה לספר קוריוז קטן - גולשת כאן חברה מאד מאד טובה שלי, שכשהיא גלשה בפעם הראשונה והציגה את עצמה, בכלל לא נפל לי האסימון שאני מכירה אותה - ואני חושבת שזה נהדר, שהפורום יכול לספק לנו במה באמת לומר מה שחושבים ולהביע את המחשבות והתחושות שלנו ולספר דברים שאולי לא היינו מספרים בקבוצה אחרת משום האנונימיות (גם זו הרגעית, היחסית) שהקבוצה הזו מאפשרת (אפילו לגולשים שכן מכירים זה את זה בחיים האמיתיים).

vered4

New member
פורום ממלא צרכים שונים

ממקום להתיעצות עם הורים אחרים, ועד צורך חברתי לסוגיו. מתמיכה, דרך שיתוף הארועים בבית, תמונות, ימי הולדת ועד מפגש. גם אם הקבוצה בפורום לא נפגשת, אבל משתתפת באופן קבוע זמן מסוים, נוצרת קבוצה כלפי מי שנכנס חדש. אז לדעתי אופי הפורום הוא לפי אופי מנהליו ומה שמתאים להם. לגבי אורחים מקצועיים, בנוסף להבעת דעה, הם צביאים מידע, ויכול להיות בזה ענין, בלי קשר למשקל התשובה של אותו אורח. בסך הכל גם אורחים מקצועיים הם בעלי דעות שונות, אז זהו עוד פן במסגרת מה ששומעים ומכירים. ולגבי האח יוצא הדופן
, הוא לא רק מתאים למשתתפיו-הם בוחרים בו, וזה לא בהכרח מעיד על משתתפי פורום זה.

אני חשבתי ללכת לקורס במכון אדלר

לפני שהפכתי לאם, בעקבות זוג חברים שהלכו ומאוד אהבתי את הגישה שלהם לילדה. באדלר אמרו לי שעדיף לבוא אחרי שכבר נהיה הורים. בינתיים קרן כבר בת שנה וחצי. הם התקשרו פעם ושולחים מדי פעם פרוספקטים. בינתיים לא חשתי צורך ללכת כי נראה לי שאנחנו והילדה מסתדרים מצויין... אבל אמרתי שאם יהיה צורך בהחלט נלך... אז לדעתי לא, אנחנו לא חייבים בהכרח ללמוד איך להיות הורים. אבל בצמתים שונים בחיים זה יכול לעזור.

שיטת אדלר- תגובה

שלום רב לכן, הנני מנחת הורים מוסמכת מטעם מכון אדלר ומשרד החינוך. כמו כן, הנני מנהלת את פורום יחסי הורים וילדים המושתת על עקרונות התיאוריה האדלריאנית. תיאוריה זו מתבססת על התפיסה הסוביקטיבית לפיה בני אדם שונים הם ולכן לכל אחד יש את התפיסה שלו והפרוש שלו למה שהוא רואה. אני מזמינה אתכם לבקר בפורום זה: FM102.TAPUZ.CO.IL פורום מס597 תרי קלינמן

למעלה