שיטות שיטתיות

Blue Beetle

New member
ואני אמרתי

שבגלל היומרה שלה להיות כללית, ועדיין עובדת עם החוקים של מו"ד, היא מפספסת את כל מה ש(לדעתי) הופך את מו"ד לשיטה טובה - החיבור ההדוק בין המכניקה שלה לתמה שלה. לכן הכלליות שלה אינה יתרון (לעומת Hero ו- Gurps שנכתבו מראש להיות כלליות) בוא לא נכנס לויכוח מו"ד טוב/רע ליהודים כי לא נצא מזה. טוב?

מו"ד תפורה ישירות לנישה שלה

הבעיות מתחילות כשמנסים להשתמש במו"ד עבור דברים מחוץ לנישה המאוד-צרה הזאת, שהיא ביסודה שילוב בין נחשים וסולמות לקונאן הברברי.

Blue Beetle

New member
פנטזייה הירואית

שמחקה אווירה של סרטי אקשן הוליוודים. (מביוולף - הסרט דרך שר הטבעות - הסרט) אבל גם "שילוב בין נחשים וסולמות לקונאן הברברי" היא דרך להציג זאת, די נאמנה לאמת.

ogmios

New member
HERO

HERO מציגה את עצמה כ-Toolkit. היא נותנת לך סט חוקים גמיש בצורה מדהימה שנותן לך לעשות איתון בערך מה שתרצה, החל מפנטזיה אפלה וגריטית, דרך גיבורי על וכלה במשחק שמבוסס על הטלנובלה החביבה עליך. מעבר לספר הבסיס, החברה מציעה גם "ספרי התאמה" בשתי רמות. הרמה הראשונה כוללת ספרים מכווני ז'אנר, אבל עדיין לא מכווני מערכה, כמו Fantasy HERO או Star HERO. המטרה של הספרים האלה היא לסקור בפניך את הז'אנר ואת המגוון שקיים בתוכו, ולהראות לך איך להשתמש בחוקים של HERO כדי לטפל בז'אנר. הרמה כמובן משתנה מספר לספר, אבל בממוצע היא די גבוהה, כשהטובים בהם פשוט מעולים. אני, לדוגמה, קראתי את Fantasy HERO (של המהדורה הקודמת) לראשונה אחרי משהו כמו שבע-שמונה שנים ששיחקתי משחקי תפקידים - וגיליתי, להפתעתי, שאין לי ממש מושג מה זאת פנטזיה. הרמה שניה היא ממש עולמות מערכה שפשוט בנויים על בסיס השיטה. תוכל לקרוא עוד קצת על השיטה בסקירה שלי בוא להיות גיבור שהופיעה בגיליון השביעי של מגזין האורק.

למעלה