שיטות שיטתיות

Serpent Axis

New member
שיטות שיטתיות

היו הרבה דיבורים על שיטות שכולן חוקים ושיטות שכולן תוכן וכל מה שבאמצע. אבל אני חושב שכדאי "לאסוף" את השיטות שמציעות רק חוקים למקום אחד למען דיונים עתידיים או סתם הפנייה להתרשמות. אני אנסה להתחיל: 1. HERO System - אני לא בטוח לגבי זה, האם זו שיטת-חוקים גרידא? או שהיא מציעה גם עולם מובנה ותוכן אחר?

שיטות חוקיות

1. הגיבור - תחת מטרייה אחת נמצאות Champions, Hero ו-Fuzion. הן כולן מבוססות על אותו בסיס. תוכננו להיות שיטות שאפשר להשתמש בהן לכל רקע שתרצה, מסופר גיבורים דרך בלשים ועד לסייבר פאנק. Hero היה הממשיך של Champions ו-Fuzion יצא באותה קטגוריה של GURPS Lite. בתור גרסה דלת חוקים וחינמית של Hero. GURPS.2 - או יותר בפירוט The Generic Universal Role Playing System. אין צורך להוסיף. אני לא מסוגל לחשוב כרגע על עוד שיטות שנכנסות לקטגוריה.

ogmios

New member
תיקונים וניטפוקים לגבי HERO

המהדורה הראשונה של Champions (יצאה ב-1982 או 1982, אאל"ט) היא האבא והאמא של HERO. די מהר אחרי שהיא יצאה לאור, היוצרים הבינו שיש להם ביד סוס מנצח לא רק לז'אנר גיבורי העל, אלא בכלל, וכמה חודשים מאוחר יותר יצאה המהדורה הראשונה של HERO System, שבעצם לקחה את הבסיס של Champions, הפשיטה אותו מהקשר לז'אנר, ומיצבה אותה כשיטה אוניברסאלית שיכולה לשמש לכל משחק שהוא. מאז, Champions קיימת רק כהתאמה ל-HERO לגיבורי-על, ופרט לנוסטלגיה לא נהנית ממעמד שונה מ-Fantasy HERO, Cyber HERO, Star HERO (שיטת המד"ב של HERO, בתקווה שתפוז לא יתרחפן מהמעבר בין אנגלית ועברית), Pulp HERO או אחיו הקדמון Justice Inc. Fuzion היא הבן הממזר של HERO ושל שיטת Interlock של R. Telsorian Games (ובטח טעיתי באיות כאן איפשהו). בשלהי שנות התשעים, כשהמהדורה הרביעית של HERO הייתה בשיאה, ואחרי שהחברה הגיעה לסיומו של חוזה שיתוף פעולה ארוך טווח עם ICE, היא חיפשה שותפים חדשים, ומצאה את RTG. הרעיון היה לקחת את הכח של HERO ולשלב אותו עם הקלות של Interlock והעיצוב הגראפי המרשים של RTG. התוצאה, לצערם, לא הייתה מרשימה כלל, ותוך שנה בערך HERO Games נטשה את השיטה ושחררה אותה לרשות הציבור כשיטה חינמית. RTG עדיין משתמשים בשיטה, ורוב המוצרים החדשים שלהם מבוססים עליה.

shadowfax

New member
WHFRP

WHFRP שיטה עם אחד העולמות היותר רחבים שאני מכיר (25 שנים עובדים עליו), מבחינת התקופה האיזור היותר מוכר (אימפריה) עומד על תקופת המאה ה16-17 כולל אבקת שירפה, השיטה ועולם עצמו הם פנטזיה נמוכה אפלה כך שהיא קצת יותר "מציאותית" מהשיטות המוכרות כולל עוני, רפש ושאר דברים שנעלמו משיטות מוכרות.

shadowfax

New member
עכשיו שהבנתי אז יש את מיתוס

אחת השיטות שמסוגלות להתחרות בROLEMASTER (עוד שיטה ללא עולם לפחות בהתחלה) מבחינת כמות חוקים ואופי מציאותי יחסית. השיטה ניבנת להיות גנרית כאשר כל פעם רצו להוציא הסבה לפי סיגנון מסויים אבל לצערנו היא נהרגה מהר מידיי ע"י עורכה והוצאה מהירה מידיי וTSR שתבעו להם את הצורה, היא יצאה רק בסיגנון פנטזיה גבוהה עם עולם דמוי ארץ

לא יודע אם זה נחשב

השאלה דיברה על שיטות כלליות שפורסמו ככאלו, לא על מנוע בסיס אחיד שמשמש שיטות בסגנונות שונים. כי אם ככה, אז גם לכמעט כל המשחקים של עולם האפלה יש את אותו מנוע בסיס (זורקים קוביות 10 ממאגר שמחושב לפי סכום כשרונות ותכונות וסופרים הצלחות אבל אין לזה ספר נפרד באמת, חוץ ממשהו של עולם האפלה החדש) וכנ"ל גם לרוב המשחקים של כאוסיום (שמשתמשים במכניקה של BRP בצורה כמעט זהה, אבל אין לה באמת ספר נפרד משלה).

shadowfax

New member
אני מניח שלעולם לא נדע

היות והשיטה לא התקדמה מעבר למערכה הראשונית, זה ד"א מצחיק כי השיטה התחילה כשיטה למשחקי אימה ובהחלטה של החברה המערכת הוסבה לפנטזיה גבוהה מה שהוביל לתביעה מפורסמת...

Super Monkey

New member
D&D !!!

למרות שמהמהדורה השלישית השיטה משווקת בצמוד לעולם של "ממלכות נשכחות", בכללי מו"ד חסרת עולם. למעשה - היא גם לא מלמדת שם על רולפליי או על אווירה. מו"ד זה אוסף חוקים למשחק פנטזיה. מנסיון רב שנים בשיטה - מו"ד אפשר לשחק בשיטת H&S (הכי פופולרי לצערי), אפשר בעולם מופלא והזוי של סיפורי ילדים ואפשר גם בעולם אפל ומלנכולי. ספרי מו"ד הם אוסף של מספרים וטבלאות - לא יותר מזה ולכן אני מכניס אותם לקטגוריית "שיטות שמציעות רק חוקים". יש לציין שמכונת הכסף של WOTC משווקת את מו"ד עם אינסוף ספרי הרחבה על עולמות ספציפיים אשר בהם כן יש פירוט על היסטוריה ואווירה, אבל מו"ד כמו"ד זה רק חוקים. באופן כללי: D20 זה אוסף חוקים שמשווק עם כל עולם כמעט שקיים לפי בחירתך (יש וורקראפט ק20, מלחמת הכוכבים ק20 ועוד מלא).

IceL

New member
ממש...

מו"ד אולי לא מציגה עולה רשמי אבל היא מציגה כל כך הרבה הנחות בסיס שזה בעצם אותו דבר.

Serpent Axis

New member
עוד משהו שלא ממש מתייחסים אליו

לפי עמ' 87 בספר לשחקן של מו"ד, בעולמות-מו"ד כוחות הטוב והרוע קיימים בדיכוטומיה מאוד אמיתית ומוחשית ועסוקים במלחמה אחד בשני. בואו לא נשכח גם שמו"ד הוא משחק פנטזיה גנרית, שיטת ק20 עצמה זה משהו אחד, אבל מו"ד היא ספציפית פנטזיה גנרית.

Blue Beetle

New member
לא גנרית בכלל

נכון שאין לה עולם ספציפי. אבל יש לה כמות עצומה של הנחות יסוד על כל עולם משחק מו"די.

אם כבר, אז ק20 המודרנית

מו"ד מתמקדת רק במשחק פנטזייה, ורק בעולם שהוא וריאנט כלשהו של גרייהוק עם דרואידים ופלדינים ואלים שנותנים שני תחומי השפעה. ק20 המודרנית, למרות שבמידה רבה היא עוד סוג של מו"ד עם כלי נשק אחרים, מתייחסת למנעד רחב יותר של סביבות משחק (יש שם כללים למשחק בעידן המודרני, אבל גם התייחסות לקסם) ומציגה דמויות גנריות יותר (שישה סוגי "גיבור" לפי התכונות, ולא עסקת חבילה כמו דרואיד, פלדין וכו').

Blue Beetle

New member
וזו הסיבה שהיא נופלת בין הכסאות

היא מנסה להיות גמישה וגנרית יותר ובזה מפספסת. לדעתי זה נסיון כושל. אם יוצרי השיטה היו מעוניינים בגנריות הם היו צריכים ללכת לכיוון של עץ כשרונות (כלומר להמיר כל יכולת מקצוע ל- feat) ולתת לשחקן חופש מוחלט בבניית הדמות. אם לעומת זאת היו מעוניינים לתת דגש לאווירה וסגנון משחק, הם היו צריכים לבנות מקצועות עם פלייבור בדומה למו"ד. ככה זה נראה כמו יצור כלאיים שלא דומה לשום דבר.

ננסק

New member
ממליץ על BESM D20

שעושה כמעט בדיוק את זה - המירו כל יכולת מקצוע, כשרון, לחש וכו' לנקודות. "מקצוע" הוא עכשיו פשוט דרך קבועה מראש לחלק את הנקודות, כך שאחד מתרכז בלחשים, אחד בטכנולוגיה, אחד בנהיגה קרבית, וכו'. יש גם מקצוע "הרפתקן" שהוא פשוט מספר קבוע של נקודות חופשיות כל דרגה. טכנית זאת שיטה גנרית למדי - בטח שיותר מאשר D20 modern - אבל מעשית הספר ממליץ רק על שימושי אנימה שונים, בהתאם לאופי השיטה מן הסתם. עדיין, מי שמוכן להשקיע כמה רגעים בללמוד איך זה עובד ולבנות לעצמו את עולם המערכה עם שיטת הנקודות הזו, ימצא את עצמו די מסודר.

ogmios

New member
והרבה יותר גרוע מכך

אני לא אתפלא אם מישהו בערך טרח לשבת ולכתוב משהו כזה.

לא אמרתי שהיא טובה

אלא שהיא יחסית יותר כללית ממו"ד, למרות שהיא עדיין מין סוג של מו"ד (נצח יריבים, עלה בדרגות, תנצח יריבים חזקים יותר).

למעלה