אני לא מומחה בhero
ולמען האמת ראיתי את חוקיה רק על הנייר (למרות שאני מעוניין לנסות לשחק אם מישהו מעוניין) וקראתי הרבה יותר על fuzion שמבוססת קצת עליה, אבל אני אנסה לענות בכל זאת. כמו בשיטות אחרות, כדי להצליח במשימה מלחיצה או מסובכת את צריכה לעשות "מבחן" עם הקוביות. את מגלגלת 3ק6, ומוסיפה את התכונה המתאימה והמיומנות המתאימה. עד כאן זה לא נשמע מסובך או ייחודי. העניין הוא שמה היא התכונה המתאימה או המיומנות המתאימה תלוי לגמרי בשחקנים ובשה"מ. יש כ10 תכונות שמומלצות כבסיסיות ועוד כמה אפשריות, כשהשה"מ והשחקנים יכולים ליצור חדשות או לבטל קיימות, ומיומנות יכולה להיות כל דבר שהם יוכלו לחשוב עליו. גם לתכונות וגם למיומנויות יש את אותו טווח של ערכים מספריים וחוקים דומים. כששתי דמויות מתעמתות הן כמובן מגלגלות אחת כנגד השנייה, ואם לא אז שה"מ קובע את דרגת הקושי. יש טבלה של דרגת קושי וטבלה די כללית למשתנים אם אני זוכר נכון. אגב, נראה לי שבכל שיטה צריך לגלוש לחופשיטה כדי לעגל פינות. יש כאלו שבהן עושים את זה פחות, או כאלה שבהן זה קל יותר ואפילו כאלה בהם זה מומלץ על ידי החוקים. משהו שאני לא יודע אם יש בhero אבל יש בשיטה אחרת זה שיטה לחישוב נשיאת משקל והשלכת חפצים שלא מצריכה ממך לדעת כמה כל דבר שוקל, לחבר משקלים או לדעת להמיר פאונדים לקילוגרמים. היא מתבססת על עיגול פינות של חופשיטה, כשאתה משווה את המשקל של מה שבמשחק לאיזה מקביל בטבלה די פשוטה.