שיטות משחק

t3h d00d

New member
חמוד ביותר

נראה שכשאנחנו נגמור עם מו"ד (אני לא מתכוון לזרוק את הקמפיין שלי באמצע) נעבור לbrp או rolemaster. צריך עוד לראות מה זה בכלל. תודה :)

ההמלצה שלי

כמי שמגיע מרקע של מו"ד, יהיה לך יחסית קל להתרגל לסטורמברינגר. כאוסיום מוציאה מחדש את הכללים של רונקווסט תחת השם Basic Roleplaying, אבל אלו של סטורמברינגר מלוטשים יותר - הוציאו החוצה כמה חישובים קטנים ומיותרים והעיפו איזו טבלת מיקומי פגיעה די טפשית שהייתה ברונקווסט לטובת כללי קרב זורמים בהרבה.

yatooshim inc

New member
אתה יכול בבקשה להסביר איך זה עובד

איך משתמשים בשיטה בכלליות, או לתת איזה קישור בעניין
?

ogmios

New member
הטירוף האישי שלי: HERO System

היופי של HERO הוא הגמישות שלה. רוצה ריאליסטיות? HERO תתאים את עצמה לרצון שלך.

Nihau

New member
אכן טירוף, אבל מהנה.

לא יצא לי לשחק בשיטה הזו יותר מפעמיים ונדמה לי שאנ יעושה בלגן אחד גדול מהשיטות צ'מפיונס, הירוס ומרבל סופר הירוס ברעיון המבולבל שנשאר מההתרשמות הרעועה שלי מהשיטה. תוכל לספר עליה קצת מהזווית האישית? איך זה עובד בשבילך כאשר אתה רוצה לשלב בקבוצה אחת אקצנרית את דרקולה החייזרי הראדיואקטיבי מהחלל החיצון שכרגע הנחית את הצלחת המעופפת שלו בחצר האחורית של מר פנטאסטיק וחייך חיוך לבן ואולי קצת חד מידי לעבר צווארהשל זינה הנסיכה הלוחמת והזמין את כולם למסחבת תה שתערך בשעה הארוכה והאפילה של הנפש אצל הדודה והדוד?

ogmios

New member
You've Tried the Rest

Now Play the Best. כמעט מפחיד שהסלוגן הזה הוא לא סתם התרברבות, אלא האמת לאמיתה
בכל אופן, קצת סדר: HERO System היא השיטה הגנרית של חברת HERO Games, אותה אפשר להתאים לכל ז'אנר וכל רממת עוצמה, ובעצם לגזור מהשלד המשותף את השיטה הספציפית שלך. חלק מקווי המוצרים של HERO System הם התאמות כאלה המסבירות כיצד אפשר לקחת את שלד החוקים של HERO ולהתאים אותו לז'אנרים שונים ומערכות שונות, כמו לדוגמה Fantasy HERO (לפנטזיה), Star HERO (למד"ב קשה), Cyber HERO (סייברפאנק) ו-Champions, לז'אנר גיבורי העל. Marvel Suepr Heroes היא משחק סופר גיבורים המבוסס על עולם מארוול, והקשר היחידי שלו לעניין הוא שישנן כמה טבלאות המסתובבות באינטרנט שמסבירות איך להמיר נתונים של Marvel Super Heroes ל-Champions. איך הוא עובד בשבילי? נהדר, בעיקר
אני דווקא לא חסיד גדול של שילוב כל-העולם-ואחותו-באותו-משחק סטייל Torg או Dreampark, אלא משתמש ב-HERO System בעיקר בשביל היכולת שלה להתאים את עצמה בדיוק לאופי של המערכה שאני רוצה ליצור, כמו לדוגמא שיטת הקסם של עולם המערכה שלי, קווינטרה, והפילוסופיה מאחוריה (אשמח לפרט אם יש ביקוש)

Nihau

New member
תוכל לפרט קלות על השלד החוקי ?

האם שיטת HEROS יכולה להתאים את עצמה לכל עולם- איך היא עושה זאת בלי לגלוש לחופשיטה לעיגול פינות? על איזה עקרון עובדת השיטה?

DIDGIN

New member
אני לא מומחה בhero

ולמען האמת ראיתי את חוקיה רק על הנייר (למרות שאני מעוניין לנסות לשחק אם מישהו מעוניין) וקראתי הרבה יותר על fuzion שמבוססת קצת עליה, אבל אני אנסה לענות בכל זאת. כמו בשיטות אחרות, כדי להצליח במשימה מלחיצה או מסובכת את צריכה לעשות "מבחן" עם הקוביות. את מגלגלת 3ק6, ומוסיפה את התכונה המתאימה והמיומנות המתאימה. עד כאן זה לא נשמע מסובך או ייחודי. העניין הוא שמה היא התכונה המתאימה או המיומנות המתאימה תלוי לגמרי בשחקנים ובשה"מ. יש כ10 תכונות שמומלצות כבסיסיות ועוד כמה אפשריות, כשהשה"מ והשחקנים יכולים ליצור חדשות או לבטל קיימות, ומיומנות יכולה להיות כל דבר שהם יוכלו לחשוב עליו. גם לתכונות וגם למיומנויות יש את אותו טווח של ערכים מספריים וחוקים דומים. כששתי דמויות מתעמתות הן כמובן מגלגלות אחת כנגד השנייה, ואם לא אז שה"מ קובע את דרגת הקושי. יש טבלה של דרגת קושי וטבלה די כללית למשתנים אם אני זוכר נכון. אגב, נראה לי שבכל שיטה צריך לגלוש לחופשיטה כדי לעגל פינות. יש כאלו שבהן עושים את זה פחות, או כאלה שבהן זה קל יותר ואפילו כאלה בהם זה מומלץ על ידי החוקים. משהו שאני לא יודע אם יש בhero אבל יש בשיטה אחרת זה שיטה לחישוב נשיאת משקל והשלכת חפצים שלא מצריכה ממך לדעת כמה כל דבר שוקל, לחבר משקלים או לדעת להמיר פאונדים לקילוגרמים. היא מתבססת על עיגול פינות של חופשיטה, כשאתה משווה את המשקל של מה שבמשחק לאיזה מקביל בטבלה די פשוטה.

Nihau

New member
נשמע טוב מכדי להאמין ../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif../images/Emo70.gif

לי ולדני יש וויכוח כבר קרוב לשנה על כך שלדעתי אי אפשר להמיר את דמות ניהאו, ששוחקה בפריפורם כבר שנתיים, לשיטה כמו מו"ד כנגד דעתו הנחרצת שאפשר ואפילו במספר מועט של דרגות - 8 בלבד. ממה שסיפרת כרגע נשמע כאילו לבנות דמות כמו ניהאו בשיטה הזו זה קל הרבה יותר כי לא צריך לפרק חבילות של מיומנויות- אפשר פשוט לקחת את המיומנות שיש לה ולתת לזה ערך מספרי או להציא מיומנות חדשה כדי למלא את מה שאין בספר ויש לדמות. הייתכן!?! אוגמיוס הטירוף שלך מדבק! איפה הקטצ'? איפה ההגבלה? מה מגביל את הדמות מלקחת הכל?

ננסק

New member
נו, יאללה

עם כל הכבוד ל-HERO, היא לא שיטת הנקודות היחידה בעולם. GURPS כמעט זהה לה מהבחינה הזאת, אלא ש-HERO מפורטת יותר ממנה בתתי-חלוקות. זה טוב בשביל פירוט - ב-HERO אפשר ליצור בדיוק לחש שיוצר להבה המתלקחת סביבך, עושה בדיוק ככה וככה נזק, ולא פוגעת בחבריך לקבוצה - אבל זה מסובך אם רוצים לעשות, נגיד, עשרים לחשים שונים. זה פשוט לוקח הרבה זמן. כל אחד וכוס התה שלו, זה לגמרי עניין של טעם. פשוט מרגיזה אותי הסגידה חסרת הפשרות ל-HERO, כאילו היא היחידה בעולם. עם אוגמיוס זה ברור, אבל ניהאו...?

ogmios

New member
בחיאת, ננסק

אני כבר אתחיל לחשוב שיש לך משהו אישי נגדי. אם תתטרח לקרוא את מה שכתבתי לאורך השנים ולא את מה שאתה רוצה להאמין שכתבתי, תגלה שזה בדיוק מה שאני טוען - עצם העובדה שיש ב-HERO נקודות זה רק פרט מימוש, לא הפואנטה. הפואנטה של HERO היא לתת לקחת את השיטה ולהתאים אותה בדיוק למערכה שאתה רוצה. לחלקנו זה ייתרון עצום, וחלקנו יכולים להסתפק בעולמות מערכה מוכנים או בשיטות שעושות הנחות יסוד לגבי הקוסמולוגיה של העולם. לגיטימי. כל אחד ומה שעושה לו את זה.

ננסק

New member
אבל...אבל...

אבל לא אמרתי שום דבר נגד HERO! אני אוהב את HERO! למה אתה חושב שאמרתי משהו נגד HERO? הדבר היחיד שאני בא נגדו זה סגידה, כמו שמתבטאת במשפט "כמעט מפחיד שהסלוגן הזה הוא לא סתם התרברבות, אלא האמת לאמיתה" - נו... מה אפשר להגיד על זה. מבחינת השיטה, אני בסך הכל מציג את HERO כמו שאני רואה אותה לעומת GURPS. רק הבהרתי מה ההבדל ביישום הנקודות בין השיטות, לא? אני מסכים שהבהרת יותר טוב את הפואנטה של HERO, זה נכון. זאת בעצם הנקודה עליה דיברתי. HERO מאפשרת לך לעשות בדיוק מה שאתה רוצה, אבל אתה צריך להיות מוכן להשקיע הרבה עבודה בכך - אפילו אם העבודה היא רק בתהליך יצירת העולם והדמות, זאת עדיין הרבה עבודה (ויש שעבורם זה גם השלב שהכי קשה להשקיע בו עבודה). GURPS מדלגת על הפירוט לטובת גושים מוגדרים יותר של אפשרויות, מה שאומר שהיא לעולם לא תהיה 'חדה' כמו HERO. אני משיג מזה נוחות שמוצאת חן בעיני רוב הזמן.

ogmios

New member
אממ...

ראית את הקריצה ליד אותו משפט שלי שאתה מצטט, נכון? כלהבעסה באמוטיקונים שלא באמת מעבירים את ההבעה שלך כשאתה כותב את מה שאתה כותב

ננסק

New member
מה שמגביל את הדמות

הוא ההסכמה של החבורה - בעיקר של המנחה - על סך הנקודות של כל דמות. גם HERO וגם GURPS, אם אני לא טועה, מציעות דמויות "הירואיות" מתחילות של 150 נקודות. במשחקי סופר-גיבורים כדאי להתחיל ב-250. במשך הפגישות לא מקבלים נק"נ, מקבלים נקודות, ופשוט קונים איתן שיפורים לדמות.

Nihau

New member
אה, הבנתי.

אז איך GURPS עובד בעצם ולמה אתה לא אוהב את HEROS?

למעלה