למה פחות טוב?
בנוגע לכשרון הזיוף מול הפיענוח, אתה שוב ושוב מחפש שם את "רמות הקושי" של מו"ד, שאינן שם. חשבתי שהסברתי את זה באופן די פשוט - אם הצלחת לזייף מסמך, אז יש לך זיוף שנראה אמין. אם הפקיד הצליח בפיענוח, הוא קלט שמשהו מסריח כאן. הוא לא צריך להוציא יותר מהגלגול שלך - אלא להצליח בבדיקת הכשרון שלו. הצלחה קריטית מצדך תיצור מסמך כה אמין עד שרק הצלחה קריטית מצידו תוכל להבחין בכך (אהא! זה לא הדיו בגוון הנכון! זה אמור להיות כחול יותר!) בעיקרו של דבר, כאן אין באמת הבדל איכותני בין הבדיקות של מו"ד או אלו - רק רציתי להדגים לך איך זה עובד ולהראות לך שאתה טועה בפרשנות הראשונית שלך (השוואת רמות מיומנות על טבלת ההתנגדות) - בדיוק כמו שהיה מוצדק מצידף להסביר לי את שיטת הדרג"ש של מו"ד אם הייתי חושב לרגע שהא עדיין משתמשת בערכים השליליים הישנים. > הקרב בין האיכרים נראה לי לא סביר. במקום להכות זו בזו עד עילפון חושים כמו במו"ד דמויות לא לוחמניות תחטאנה זו את זו בעקביות. < למעשה, ערך הבסיס של איגרוף/מכות הוא 50%. > ההתחמקות והחסימה במו"ד הן סטטיות. < ולדמויות מסויימות יש את האפשרות לדמות (בצורה סטטית) התחמקות של ממש. חוץ מזה, במו"ד פשוט אין דברים בסיסיים כמו חסימות עם הנשק או המגן. זה יותר מסטטי, זה פשוט לא קיים. חוץ מזה, מה היתרון של סטטי על דינמי? פשטות? אבל זו פשטות שמולידה צורך בכללים ספיציפיים כשכן מנסים לדמות דינמיות (הסייף, הסייף). > -BRP יש הרבה פחות אופציות לשחק איתן ולמרות זאת מאוד קל לעשות בה מינמקסינג כשיש קפיצות כאלה. < בוא נשווה - בBRP אתה צריך גם הרבה גודל וגם הרבה כוח כדי להקפיץ את ממוצע תוסף הנזק שלך בשתי נקודות, בעוד שבמו"ד אתה יכול לקפוץ בנקודה על כל שתי נקודות שנוספות לכוח (בערך, אם אנ זוכר נכון את הטבלה) לרוב על חשבון תכונות אחרות. סט"ב די קטלנית, ככה ש1ק4 הוא לא הרבה פחות מסוכן מ1ק6, אבל במו"ד יש המון נקודות פגיעה (עם הזמן, עם הזמן) וכל נקודת תוסף משמעותית בדרך לתרגיל הארוך בחיסור. חוץ מזה, בסט"ב אני יכול להיות סייף מעולה כדמות מתחילה גם עם תכונות בינוניות, בעוד שבמו"ד יש הבדל איכותני עצום בין לוחם בדרגה 1 עם כוח 10 לחברו בעל כוח 18. > דמות קרבית תבחר במציאות נשק קטלני במידת האפשר. < במו"ד יש כלי נשק שהם פשוט לא קטלניים. בלי כל ה"התקפת פתע" של הגנב (עוד טלאי תלוי דרגה) כנראה שכל בעלי יוזמות ההתנקשות היו מזמן משליכים את הפגיונות ומצטיידים בחרב דו-ידנית, שלא לדבר על המצב המגוחך בו גנב (וזה רק גנב או דומהו, לא מישהו במקצוע אחר) צריך להנחית כמה וכמה מכות שגורמות נזק הכנעה עם אלת העור שלו עד שקורבנו בעל הדרגה הגבוהה יועיל בטובו להתעלף - לרוע מזלו הוא ניסה להמם את מפקד הצבא ולחטפו ולא איזה "שומר בדרגה 1". > במו"ד אתה נעשה פגוע קשה כשאתה בנק"פ נמוך, < מה זה נק"פ נמוך במו"ד? אפס? אכן קשה יותר להשגה מהגביע הקדוש כשנלחמים בלוחם עם 60 נק"פ. > החוק היחיד שיש כאן בסט"ב ואין במו"ד הוא של ההתעלפות בחצי נק"פ (אני לא אוהב את מספר הסיבובים, אנשים לא מתעלפים כמה זמן אחרי שחטפו אגרוף. זה חלק מבעית אי ההפרדה בין מכות לנשקים). < אתה יכול, כאמור, להתעלף גם ישר כשחטפת זבנג מספיק חזק. מספר הסיבובים מייצג אובדן הכרה מאובדן דם ו/או כאב. > עדיף על המצב במו"ד בו המקצוע נותן לך מיומנות בכלי נשק שמעולם לא ראית" לא יודע אם זה עדיף ובכל מקרה זה לא מה שקורה במו"ד < לוחם מו"ד מיומן בכל כלי הנשק הצבאיים, גם אם לא השתעשע מעולם בהאלברד או בקשת ארוכה. בסט"ב אתה מיומן בקבוצות-נשק (חרבות, אלות, סכינים). > דמות לוחמנית של סייף, שיש לה פסיכולוגיה של לוחם, תהיה יעילה יחסית בקרב, בלי קשר לנשק. אימונים טכניים בנשק פחות משמעותיים מאשר הלך רוח אגרסיבי והתגברות על התניות אנטי-אלימות. < חשבתי שלרוב הדמויות במו"ד יש הלך רוח אגרסיבי. ולמה הגנב האלים או הכוהן המרביץ מטופלים כפחות לוחמניים מהלוחם? אם הדרג"ש במו"ד משקף גם התחמקויות והדיפות, אפשר להניח גם שמיומנות בנשק משקפת נכונות להשתמש בו. > הלוחם המומחה לא ממצה מספיק את היכולות שלו מעל גב הסוס. כן, הוא לא אמור למצות אותן במלואן, אבל אני לא חושב שלהוריד אותו לרמה הבסיסית זה פתרון סביר. ב. זה אומר שסייף עם 150 וסייף עם 40, שניהם לא מיומנים ברכיבה כלל (35), יהיו שווי ערך על גב הסוס. לא הגיוני במיוחד. < הם יודעים לסייף, אבל לא יודעים לסייף מעל סוס. פתאום חצי הגוף התחתון שלך עסוק עם אוכף, פתאום אין לך אפשרויות תנועה מסויימות ויש אחרות, פתאום יש מתחתיך איזה פוני מטומטם שקולט שאפשר להעווז עלייך. מה שכן, שני הסייפים שלנו לא יצטרכו לחכות לדרגה הבאה כדי לשפר את מיומנות הרכיבה שלהם, ולא יווצר מצב מוזר בו יש פרש-אמן שיודע את כל הכשרונות המיוחדים שקשורים לסוס (רמיסה, הסתערות נמרצת, קרב רכוב וכו') אבל במיומנות הרכיבה עצמה הוא השקיע רק נקודה אחת כדי לקבל גישה לכשרונות הללו (דרישת קדם: מיומנות רכיבה).