שיטות משחק

t3h d00d

New member
שיטות משחק

אחרי ויכוח ממושך וחסר תועלת, התחשק לי לראות איך החלון נראה כשעומדים על כסא. (; אז ככה, איזה שיטות משחק טובות יש שמתבססות על המציאותיות? ואם אפשר לקבל פרוט עליהן?

DDN

New member
ידידי

מה שהיה שם היה דיון ולא ויכוח. נכון, בסופו זה הפך לויכוח אבל. . .. בשביל זה הפורום שם. הוא לא היה חסר תועלת. אני רציתי לדעת "למה". ואתם סיפקתם לי את התשובה. בין אם אני מסכים איתה או לא, זה נושא אחר. עכשיו, אני לא חושב שזה קטע של שיטה אלא סגנון משחק. אתה יכול לשחק מו"ד ולשחק תוך שמירה קנאית על השהיית הספק הקדושה. או אתה יכול לשחק בשיטה אחרת ולכופף את כל ההגיון למען מה שנראה לך "כיף". בכל מקרה, אם אתה רוצה שיטות "מציאותיות" יותר. אנשים דיברו בזמנו על "אשף התפקידים" שהיא שיטה מלאת טבלאות ומאוווווד מציאותית. לדעתי, גם עם שיטה "גרועה" אפשר לעשות הרבה טוב.

מירטל

New member
DDN פתח לפני כמה שבועות

את שירשור השאלה הקטנה על שיטות משחק, תנסה לחפש שם.

t3h d00d

New member
אני לא יכול לפתוח אותו..

תביא בכל מקרה. אני יפתח את זה מהבצפר שבוע הבא. ואפשר גם את השם באנגלית של מה שהזכרת קודם?

t3h d00d

New member
תודה!

אז מה, ממליץ עליו? או שכדאי להתרחק מהטבלאות האלה? אגב, יש בזה קסם וכאלה?

DDN

New member
מעולם לא שיחקתי.

שיחקתי חופשיטה, מו"ד2, מוד"מ2, מו"ד 3 ומו"ד 3.5. הייתה לי התנסות קצרה במרוצללים ובפראנויה. מבין כל אלה, מו"ד 3/3.5 נמצא הכי מתאים לי. וכן. ברולמאסטר יש קסם, זו שיטת פנטזיה.

t3h d00d

New member
אז אתה בקטע של d20

לא יודע אם אתה מכיר, אבל יש d20 moden/future . זה בדיוק חוקים של 3.5, אבל בזמן שלנו או בעתיד. די נחמד. שיחקתי בזה הרפתקאה קצרה וזה די טוב. למרות שלא ממש אהבתי את המציאותיות של הנשקים. ואני בקטע של רובים.. אז, די מבאס. אולי אתה תאהב. יש srd של זה גם

DDN

New member
מכיר

זה כמובן לא בדיוק החוקים של 3.5 כי זה חוקים של D20 MODERN אבל כן, זה מתבסס על ק20. בכל מקרה, אני יותר איש של פנטזיה, לכן מו"ד מדבר אליי יותר (למרות שאחת הדמויות שלי תתאים גם לק20 מודרני. . .. ) בכל מקרה, בנוגע ל"מציאותיות" - השיטה זה לא מה שעושה לי את זה, אלא העולם מסביב ודרך ההנחייה. ק20, מעצם הגדרתה אינה כ"כ מציאותית כי לרוב יש ביסוס על נק"פ.

אבל לומר שזה מלא טבלאות סבוכות אמרת

יש יותר מידי סיפורי זוועה על "עשרות הטבלאות ברולמאסטר" שמשמשים כדחליל להרתעת הסוטים מדרך מו"ד, אבל למעשה לא מדובר בשיטה *הרבה* יותר מסובכת - טבלאות הן בסך הכל דרך לארגן אינפורמציה במקום ללמוד בעל-פה את כל חישובי התוספים והתנאים המשפטיים הקטנוניים והאיומים של ההתקפה המזדמנת. רולמאסטר היא שיטת פנטזייה מסובכת יותר ממו"ד, אבל לא הרבה יותר - בשורה התחתונה אתה זורק קובייה, מוסיף מתאם, ומסתכל בטבלה או שתיים - שני החלקים הראשונים קיימים גם במו"ד, בעוד שהחלק הסופי שונה - במקום להסתכל בטבלה, במו"ד אתה צריך זיכרון של פיל וקטנוניות של עורך דין. אבל מה זה משנה - כשאני יורד על מו"ד זה לא בסדר, אבל לרדת על "עשרות הטבלאות" של שיטה אחרת בלי לנסות אותה בכלל זה לגיטימי...

t3h d00d

New member
למה אתה יורד על מו"ד?

אתה לא אוהב, אל תשחק. למה לרדת על המשחק של אחרים? חוץ מזה, לא צריך זכרון של פיל. אני לא זוכר מה היו השעורים שעשיתי לפני שעה, אבל אני זוכר את כל מו"ד בעל פה..

אני לא יורד, אני מבקר

לרדת על שיטה זה לומר שהיא קשה ומסובכת בלי לקרוא אותה אפילו - ואת מו"ד אני מכיר, וגם יש לי למה להשוות אותו (לעומת זאת יצא לי לפגוש המון אנשים שלא משחקים שום דבר חוץ ממו"ד אבל כמובן "יודעים" שזו השיטה הכי טובה וכל מה שלא מו"ד הוא קשה ומסובך ולא כיף) מו"ד היא שיטה מסובכת עם המון כללים שצריך לזכור ולדעת. גם רולמאסטר היא שיטה די מסובכת - רק ששם במקום לזכור דברים צריך לגלגל ולהסתכל בטבלה. שתיהן, אגב, לא כוס התה שלי.

JuffoWup

New member
סתם נקודה מצחיקה

מכר שלי לא מוכן לשחק אקזלטד כי הוא טוען שזה power gaming , לעומת זאת הוא מעריץ גדול של DND ולא חושב שדמויות בדרגה 20+ שיכולות לעמוד כנגד אלפי אורקים בעזרת חרב +12 נגד אלים דרמטיים ואזור חלציים, זה לא power gaming. אותי זה מצחיק.

למעלה