שיטות להפגת לחץ

Kayben

New member
שיטות להפגת לחץ

כל השיטות שנקטתם ואכן עזרו או לא עזרו לכם היום: החל ממדיטציות וכלה בכדורים... מהערב שלפני ועד להתחלה של המבחן. כי נראה לי עד יום ראשון ב-10:00. עומד להיבנות לו לחץ אטומי.

נ ט ע 18

New member
פשוט לדעת שלא

מקבלים תוספת נקודות על לחץ אלא להפך.. תנסה להירגע כמה שאתה יכול.. אני לא למדתי יום לפני וזה קצת מרענן את הראש ואתה בא לבחינה רענן ולא סחוט אבל זה כבר אינדיווידואלי אם אתה חייב ללמוד אז תלמד.. ואתמול שמעתי על מדיטציה מוזרה שאיזה מדריכת פסיכומטרי אמרה שזה עוזר בזמן הבחינה: לדמיין את עצמך בחדר יפה ושקט יושב מול ספר עבה פתוח ומתוך הספר יוצא אור גדול ומציף אותך בידע..זה בעיקר הצחיק אותי.. לא ניסיתי אבל לך תדע.. יהיה טוב.. למדת, ועכשיו הכל זה רק קטע מנטלי..

Kayben

New member
בזה אני די חלש...

אני לא מצליח להתרכז... אני קורא את השאלה וכלום - כאילו... לא קראתי אותה בכלל. רק אם אני אצליח ברצף לפתור ישר הרבה שאלות - זה ישחרר את הלחץ קצת... אם אני אתחיל בפרק אנגלית, זה יהיה חלום. אני צריך איזה מנטרה שתשחרר אותי... so far i came up with: "זה קטן עלי" :)

S a s h o K

New member
המממ... זה נכון אבל...

אני ידעתי כמותי פיקס, בקושי טעויות באוגדן ובגבע אבל היום הפרק הקשה שהיה דפק אותי ממש חזק ואני מקווה שאיכשהו אני יצא עם 140 בכמותי כשהשאיפה שלי לפני המבחן לפחות 145+ כי אני חייב את הכמותי כדי להתקבל להנדסה בבן גוריון... אני הייתי רגוע לחלוטין וזה לא עזר בואי נגיד ככה... לדעתי זה תלוי גם במזל וגם בעיקר במרכז הארצי באיזה חלק הוא יחליט לעשות לנו אמבוש... קיצר, פסיכומטרי סאקס!

נ ט ע 18

New member
נכון אבל

הדברים האלה כבר לא תלויים בך.. אם פרק יהיה קשה או קל.. אז לפחות את מה שתלוי בך תעשה.. וחלק מזה זה גם להיות רגוע..זה לא קל אבל עד כמה שאפשר לנסות להירגע.. גם אני בסימולציות האחרונות עמדתי על 0-3 טעוית בשני הפרקים בכמותי, בחיים לא תיארתי לעצמי כזה סרט..שרק בפרק אחד יהיו 3 טעויות.. איזה באסה זה..

olgazi

New member
אני ממש מאוכזבת מהכמותי../images/Emo7.gif

בפסיכו הקודם היה לי 136 ועכשיו קוויתי לעבור את ה-145 כמו שזה היה במרבית הסימולציות. והלך לי גרוע אני רק מאתרת טעויות כל הזמן ובנוף היו 4 שאלות שניחשתי.

נ ט ע 9 1

New member
כמה דברים...

בתור אחת שמיליון שיטות הרגעה לא עזרו לה, עד שהיא קיבלה ציון לא משהו(בלשון המעטה.. 550 ומשהו..) והבוםםם של הציון טפח לה בפרצוף והיא הבינה שזה פשוט כי היא היתה בלחץ אסטרונומי, ועדיף שתירגע, תישתה כוס מים, ותעשה שוב בחינה(זאת שהיתה היום) אני יכולה לומר לך כמה דברים.. א-פשוט להיכנס לפרופוציות, להבין שזה באמת לא סוף העולם, שתמיד ניתן לעשות בחינה חוזרת, שבפעם השניה מגיעים הרבה הרבה יותר רגועים(אני מדברת על זה שהיו לי רעידות בידיים שבגללן לא הצלחתי לרשום תשובות בבחינה הראשונה, חרדת בחינות מטורפתתתת..) אז.. עכשיו הכל הרבה פחות מלחיץ ב-אפשר לקחת רסקיו, תרופה מפרחי בך שמרגיעה קצת, טיבעי לא קונבנציונלי אז לא צריך לחשוש.. ג- לא יודעת כמה מדיטציות במהלך המבחן יועילו מאחר ובזמן שתדמיין את החדר ורוד, רגוע, ונינוח, המבחן כבר יגמר ואכן יהיה חלל גדול, שקט מוחלט ו0 תשובות בטופס, אז אמממ.. קח לתשומת ליבך.. חחחח אבל מצחיק לאללה.. מדיטציה, תשים סטופר ותעשה מדיטציה.. חחחח

נ ט ע 9 1

New member
לא פחות חשובבב

לא עושים בחינה ביום לפני,בדוקקקק!!! אני התעקשתי(שוב, מדובר בבחינה הארורה ההיא..) ועשיתי את מבחן H16 כדי להרגיש שבדקתי את עצמי מבחינת בחינות של המרכז, זה רק גרם לי להלחץ אף יותר, להרגיש שלא הספקתי להבין עדיין, לתחקר, פשוט גרוע.. לא מומלץ בכלל..!

YellowGirl6

New member
גם

אני התעקשתי לעשות אתמול את 16H וזה הכניס אותי ללחץ מטורף. אחרי שתיחקרתי עברתי על כל המילים בעברית ובאנגלית וזה נמשך בערך כל היום. כשניסיתי להירדם לא הצלחתי להפסיק לחשוב על הבחינה אז לקחתי כדור הרגעה וישנתי טוב בלילה. אבל הבוקר שוב הייתי בלחץ נוראי וזה התבטא גם במהלך הבחינה. מרוב לחץ היה לי קשה להתרכז בשאלות עצמן (וזה בדר"כ לא קורה לי). העצה שלי היא לא לעשות שום דבר שקשור לפסיכומטרי ביום שלפני. אין טעם. מה שאתה יודע יומיים לפני אתה תדע גם ביום של הבחינה.

Kayben

New member
לגבי עצמי

אין לי לחץ של יום לפני, שאני לא ארדם - דווקא מזה אין לי כלל חשש... אלא יותר מהמתח של ממש לפני המבחן - בדקות ממש לפני שמתחילים... אז הלחץ עולה... ועד שהוא יורד, לוקח הרבה זמן - תסמונת הפרק הראשון הקשה וכאלה. חשבתי אולי דווקא אני אנשנש שוקולד לפני - גם אם זה לא עוזר, זה ממש טעים - ובמוח שלי אני אדע שאכלתי משהו מלא סוכר ואולי זה יעזור לי :))) זה בנוסף למנטרה: זה קטן עלי... should do the trick... אין, אכילה זה אחלה דרך לפצות על לחץ, חחחחח :)

YellowGirl6

New member
שוקולד

זה בהחלט הפתרון ללחץ של ההתחלה. עזר לי בסימולציות. ובאמת קטן עליך. בהצלחה!

ToHrU

New member
כל כך מזדהה

אני ממש מקווה שלא יידפק לי המבחן בגלל זה........ להוריד את היכולות שלי - זה בטוח יקרה

לא מומלץ שוקולד

אמנם נספג מהר אבל גם רמת הסוכר בדם יורדת מהר ואז יכולה להיות נפילת אנרגיה ,אבל בקטנה זה עדיף על תמרים או אגוזים(מזכיר לי לפני כמה שנים כשעשיתי פסיכו את המפגר שפיצח לידי גרעינים:)

דווקא פירות יבשים מומלצים

עברתי משוקולד לפירות יבשים לפני שבוע ומרגישים את ההבדל, לפני זה הייתי סוחב עד הפרק השביעי-שמיני ואחרי זה רק מנסה לשרוד עד הסוף. עכשיו ההרגשה שלי לאורך כל המבחן כמעט זהה, וסטיסטית אין לי יותר טעויות בסוף מאשר בשאר הפרקים (מה שפעם היה לי).

Chris Redfield

New member
מה שתמיד עובד אצלי

זה להקשיב למוזיקה, באתי עם נגן אמפי3 וישבתי ככה עד שהתחילו להקריא את ההוראות. לא הייתי לחוץ בכלל.

למעלה