שיטה חדשה בבקשה

אני זוכר במעומעם איזה פרק

בו צוות האנטרפרייז, קלינגונים, רומולאנים ועוד כמה, נאלצו לפתור יחד איזה כתב-חידה בין-כוכבי, ובסופו גילו למה כל הגזעים בסטארטרק דומים דמיון חשוד לבני אדם....

ננסק

New member
יופי של פרק

סוף סוף מנסים לתת איזה הסבר לאחד הקטעים הלאו-דווקא-חיוביים-במיוחד של הסדרה.

Dror Bar

New member
תודה

ממה שקראתי מההסברים ומהדיפדופים המהירים בשני הספרים ( אין לי מושג איך הצלחתי למצוא זמן), נראה לי אני ילך על סטורמברינגר . כמובן שאני גם יקרא את שושן כחול ( תרגום נכון?) , כי תמיד טוב לדעת עוד שיטות וזה ייתן לי רעיונות. רק דברים אחרון: 1. אם התחלתי משחק במו"ד ואני רוצה להחליף באמצע לסטורמברינגר האם כדי או שעדיף להתחיל מחדש? .2 האם בשביל לשחק בBRP חובה דף דמות או שאפשר להתחיל בלי? 3. האם חייב להיות לי עולם מוגדר ומוכן מראש בשביל "לקלף " את העולם או שאני יכול להתחיל באיזה אזור לא גמור ולהתפתח משם?

כמה תשובות

1) אפשר לנסות להמיר ממו"ד לסטורמברינגר, ואפילו כתבתי כמה כללים לכך כאן בפורום. אבל זה הרבה פחות אופטימלי מאשר להתחיל מההתחלה, ועלול להיות בעייתי כמו בכל המרה - אפילו ממוד"מ2 למו"ד3. הכללים שלי, שאינם רשמיים כלל ולא אושרו לא ע"י כאוסיום או מכשפי החוב, נמצאים כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=53421475 2) דף הדמות הוא פריט די בסיסי, אבל אנחנו שיחקנו זמן רב עם דף A4 רגיל עליו נרשמו התכונות, הכשרונות וכו', עד שג'ופוופ הכין את דף הדמות העברי הבא, בו אנחנו משתמשים, והעלה אותו לפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=62339006 3) אין צורך להכין עולם מלא מראש, ואפשר, כמו בכל משחק תפקידים, להתחיל מאזור קטן ולא גמור. כדאי כמובן להחליט כבר על ההתחלה על כמה דברים כלל-עולמיים, כגון מקומם של דת, אלים ויצורים על-טבעיים בעולם - בסט"ב יש לזה תפיסה מאוד מסויימת שמוצגת גם בכמה כללים (נטיות, זימונים) שאולי תצטרך להוריד או לשנות.

Dror Bar

New member
עוד מספר שאלות

ממה שהספקתי לקרוא בינתיים השיטה עובדת על כשרונות(SKILLS). ומכוון שאני רגיל למו"ד מיד התעוררו שאלות: מה קורה עם תכונות מיוחדות של המקצועות [חיה לדרואיד, קסם בדם למכשף, הכאת רשע( אלוף של הסדר לא?) , זעם של ברברי וכדומה]. עם עוד לא הגעתי לחלק הזה אז סליחה

נדרש מהפך מחשבתי קטן

אין בטמת מקצועות, ומכאן - אין יכולות מקצוע. הכשרונות הם שמגדירים את המקצוע, ולא להיפך. מצד שני, אם אהבת רעיון מסויים שמשוייך למקצוע במו"ד, אתה יכול לנסות לדמות אותו באמצעות כשרונות או לחשים. למשל: חיה לדרואיד: בעולם המשחק שלי יצרתי לחשי זימון חיות. המחיר שלהם בנקודת קסם שווה למספר הקוביות שנדרשות לקביעת העוצמה של החיה (בדרך כלל 3), אבל אם אתה רוצה להגביל את הנגישות של חיות גדולות כמו קרנפים או פילים, אתה יכול להכפיל או לשלש עבורם את הערך הזה. לאחר הזימון, נדרשת בדיקת עוצמה מול עוצמה כדי לצוות על החיה לבצע פעולה אחת כלשהי. אבל אם רוצים יכולת שמזכירה יותר את ההתיידדות הקבועה של הדרואיד עם החיה, אפשר לבנות את זה כמיומנות - ערך הבסיס הוא 0%, ואם תשקיע בזה נקודות, יהיה לך סיכוי מסויים להתיידד עם חיות בסגנון הדרואידי. קסם בדם למכשף: בעיקרון, אין הפרדה בין לחשי כוהן, אשף, מכשף וכו' - הם כולם עובדים לפי אותם כללים (אפשר להחזיק בזכרון מס' לחשים שזהה לתכונת התבונה, ולכל לחש מחיר הטלה בנקודות קסם, כשמס' נקודות הקסם של הדמות שווה לעוצמה שלה) וזה תלוי לגמרי בך האם הדמות יודעת את הלחש הזה כי היא חקרה ספר, קיבלה אותו מאל, או פשוט נולדה איתו. אפשרות נוספת היא לייצג את ה"לחשים בדם" ע"י הפיכתם למיומנויות. יש לכך תקדים בספר הכללים הבסיסי, כשלכל המלינבוניאנים יש מיומנות בשם "ראיית מכשף", שמתחילה ברמה של 30%, וזהה לחלוטין ללחש בשם זה (דומה לגילוי קסם, ומאפשר לך לאמוד את תכונת העוצמה של אחרים ביחס לשלך) רק ללא עלות בנקודות קסם. עוד אפשרות היא לדפדף לפרק העוסק בכוחות השדים, ולהעניק כוחות מתאימים לדמות, כאילו היא תחת השפעת הלחש Chaos Warp, במחירים הפיזיים והנפשיים הכרוכים בכך. הכאת רשע: מכיוון ששיטת הקרב קטלנית מספיק, אין צורך בכל מיני שיטות מסורבלות להוספת נזק. מצד שני, לאלופי וסוכני החוק יש גישה למספר מצומצם של לחשי סדר, וניתן ליצור לחש חדש של נזק נוסף - אולי גרסה סדרנית של לחשי השאול הקרביים למיניהם (תער שאול, פטיש שאול וכו'). אם אתה משתמש במנגנון נקודות הנטייה וההטבות המוענקות ע"י הכוחות הקוסמיים, אתה יכול לקבוע גם שמי שצבר מספר מסויים של נקודות חוק יכול לקרוא לכוחות החוק לסייע לו, מה שמתבטא בבדיקת נטייה ע"י קוביית אחוזים - אם הוא מצליח, הוא יכול להוסיף לנזק הנגרם למשרתי תוהו נזק נוסף המחושב לפי מס' נקודות החוק שלו, על בסיס אותו החישוב המופיע ב"טבלת ההקרבה" של כוחות שדים. וזאת בנוסף או במקום לכוחות הרגילים המוענקים לאלופי וסוכני האיזון, ועם הגבלה על מספר הפעמים לשימוש ביום או ללא הגבלה. זעם הברברי: יש לחש נחמד בשם FURY שמדמה את זה בצורה טובה. אתה יכול להפוך אותו לכשרון, או לתת אותו לברברי כ"יכולת פנימית" שעובדת בדיוק כמו לחש אבל איננה "באמת" קסומה.

IceL

New member
שיטה עם חוקים?

אתה יכול לנסות שיטה אוניברסלית, HERO System זמינה בארץ, אם כי אני לא יודע אם לדניאל בפונדק יש עדין עותק של ספר הבסיס. בעיה נוספת היא שהשיטה יקרה- 250 ש"ח. כמובן שאתה יכול לעשות איתה הכל עם מספיק עבודה.

למעלה