שיטה חדשה בבקשה

Dror Bar

New member
שיטה חדשה בבקשה

בתור מישהו שאוהב מאוד חוקים , מצאתי את מו"ד מאוד נוחה בשבילי. חוץ מדבר אחד, היא תמיד הגבילה אותי מבחינת הדימיון, בחיפוש אחר כל הפלוסים והמינוסים, איזה מקצוע יכול לקחת מה ולמה המקצוע הזה לא יכול לקחת את זה. רציתי לשאול אותכם אם אתם מכירים שיטה אחרת יותר פתוחה אבל עדיין עם חוקים, ושיטה טובה( למרות שיש הרבה כאלה). השיטה הכי קרובה שמצאתי היא BRP אבל הבעיות שנוצרו לי הם: 1. לא מצאתי את הספר , אין לי מושג איך קוראים לו ולא הייתי בטוח גם שמצאתי ספרים בנושא. 2. ממה שקראתי בפורום היא גם נשמעת די מסובכת עם כל האחוזים, וכל הנתונים. התעזרו לי?

משחקים ממונעי BRP

BRP לכשעצמה לא יצאה בספר נפרד, אבל יש כמה משחקים שמבוססים עליה. אם נישאר בתחום הפנטזייה, אז יש כמובן את סטורמברינגר שסיפרתי עליה די הרבה, אבל לא מזמן הוציאו מהדורה מחודשת של רונקווסט - השיטה המקורית עבורה נוצרה BRP. כמה שזה נשמע מוזר, המהדורה החדשה של רונקווסט יצאה בהוצאה לאור בשם מונגוז, ולא בכאוסיום, בה נוצרה במקור. איזו מהן ניתן להשיג בארץ? עד כמה שידוע לי אין כרגע יבוא מסודר של אף אחת מהן לארץ, אבל שני היבואנים המרכזיים (כוכבי כסף והפונדק) נמצאים בקשרים מסחריים הן עם מונגוז (שמוציאה את רונקווסט) והן עם כאוסיום (ההוצאה של סטורמברינגר), כך שלא תהיה להם בעיה לייבא לך עותק - אתה יכול לעשות מה שאני עשיתי בשנה שעברה, כשהרמתי "מכרז" בפורום בו שאלתי איזה יבואן יכול להביא לי מהר יותר ויותר בזול עותק של "ארצות החלום של לאבקראפט" (הרחבה לקריאתו של קת'ולהו), ותך פחות מחודש זה כבר היה אצלי על המדף. אם ברשותך כרטיס אשראי בינלאומי, אתה יכול אף לוותר על האופציה הזו ולהזמין ישירות מאמאזון. איזו מהן כדאית יותר? את רונקווסט לא יצא לי לבדוק עדיין (אם אתה "מרים להנחתה" מכרז ליבואנים, אז גם אני אקנה עותק), אבל עושה רושם שהיא מתוכננת לפנטזייה גנרית יותר, בעוד שבסטורמברינגר המכניקה די שלובה בעולם מה שדורש קצת עבודה אם אתה לא מעוניין לשחק בעולם שלה. מצד שני, ממשחק של כמה שנים בסטורמברינגר אני יכול להעיד על כך שהמכניקה מאוד פשוטה, בעוד שרונקווסט מציגה כללים שונים מעט - עם טבלת מיקומי פגיעה (מעצבנת לטעמי), וקצת יותר חישובים בקביעת ערכי בסיס של מיומנויות. בנוגע לרמת "מסובכות" - לא שיחקתי ברונקווסט החדשה, אבל מנסיוני בסטורמברינגר היא פשוטה מאוד, כמעט ברמה שמזכירה את הקופסא האדומה של פעם, ויחד עם זאת מקיפה ונותנת מענה טוב לסוגיות משחקיות שונות. ה"אחוזים" הם פשוט אחוזים - הסיכוי שלך להצליח בפעולה מסויימת, כשחמישית מהרמה היא הצלחה קריטית. על סטורמברינגר כבר דיברתי די הרבה בפורום, ותוכל להריץ חיפוש ולמצוא זאת. מרונקווסט החדשה ודוגמאות התוכן שלה אפשר להתרשם באתר ההוצאה, כאן: http://www.mongoosepublishing.com/home/series.php?qsSeries=39

Nihau

New member
blue rose כנראה מצויינת בשבילך

היא נשענת על אותןם עקרונות של מו"ד- ק' 20, תכונות מיומנויות יכולות וכו אבל היא נותנת הרבה הרבה יותר חופש לדמיון, היא כמעט מבטלת את המקצועות - מטשטשת את הגבולות כל כך שרק מסגרת רכה נשארת לספק תמיכה רעיונית, והיא נותנת הרבה יורת חופש ביישום קסם בעולם- איפה שמו"ד פשוט נותנת רשימת מכולת שרירותית. המלצה שלי - השג את הספר (הבודד) ותעיין בו כמה דקות טובות ואז תחליט :)

ננסק

New member
ממליץ לבדוק וריאנטים נוספים של D20

תלוי במה שאתה מחפש. Mutants and Mastermind, למשל, עושה עבודה *מעולה* בז'אנר גיבורי העל. באמת, אחת השיטות הטובות ביותר שראיתי לגיבורי על. מודל לפשטות, נוחות, ופתיחות אדירה. היא משתמשת ב-D20 בסיסי, אבל עושה הרבה שינויים משמעותיים: נקודות במקום מקצועות, דרגות כבסיס לרמת העוצמה של המערכה (במקום התקדמות טבעית מ-1 הלאה, מדובר בהחלטה משותפת של השחקנים והמנחה על אופי העולם), שיטת כוחות-על אלגנטית להבהיל (שמשתמשת בכישרונות באופן יוצא מהכלל), וגלגול הצלה מנזק במקום נק"פ (כמו שיטת True20, ולדעתי גם ב-blue rose עשו את הטריק הזה). מאוד אווירתי, מאוד נוח. אבל כמובן, היא מתאימה רק לגיבורי על. אלא שיש וריאנטים אחרים של D20, שעושים דברים אחרים. Blue Rose, למשל, מנסה לתת תחושת "פנטזיה רומנטית". אני בספק אם תוכל לשחק איתה משחקי כיבוש חלליים. אני מציע שתחליט תחילה מה אתה רוצה להשיג, ואז נוכל הלמליץ לך בדיוק על שיטה המתאימה לרצונך - ק20-מית או אחרת.

Dror Bar

New member
אני אסתכל בכמה ספרים בזמן האחרון

רק כמה שאלות 1. האם הספר סטורמברינגר מספר גם על החוקים וגם על העולם? 2. אפשר להשתמש בחוקים בלי העולם? שמעתי שאתה ( הבלש) לדוגמא הורדת את כוחות התוהו או משהו כזה. 3. מה זאת אומרת שיטה רומנטית? (BLUE ROSE)

Nihau

New member
רומנטית זו מילה מטעה...

הכוונה לפנטסיה יותר קסומה ופחות ימי בינימית באופיה- לפחות איך שאני הבנתי את זה- דוגמה טובה זה סדרת נרניה. פנטסיה בה יש חיות קסומות תבוניות שלפעמים יש להם חשיבות מיוחדת בהיסטוריה (כמו האייל הלבן בנרניה) ולפעמים יש להם חלק טיבעי בחיים- כמו כל החיות המדברות, אנשים נולדים עם יכולות קסומות מופלאות כמו שליטה באלמנט מסויים או קשר מיוחד לחיות - מסודר בשיטה כך שיש הרבה יותר חופש יצירתי לשחקן להחליט איך היכולת תבוא לידי ביטוי. אולי ננסק ירחיב על זה יותר.

Blue Beetle

New member
שיטת Blue Rose

Blue Rose היא שיטה (ועולם) מבוססת True20 (כמו M&M) שהיא מאין צאצא של של ק20 שהדגש שלה הוא משחק באווירה רומנטית - דרמטית. True20 היא המצאה/פיתוח של חברת גרין-רונין. השם שהם בחרו לדעתי שחצני ביותר, על אף שהמנוע מצוין. העותק שלי של השיטה נמצא כרגע בהשאלה אז הסקירה היא מהזכרון בלבד. מכאנית True20 דומה מאד ל-ק20 שממנה נולדה מלבד כמה שינויים משמעותיים. העקרון של גלגול ק20, הוספת מחסרים/תוספים והשוואה לדירוג אתגר נשאר כשהיה. בשאר האלמנטים השיטה עברה (לפחות ממה שאני מכיר מ- Blue Rose) דיאטה חריפה כדי להתאים לאווירה הרומנטית-דרמטית. תכונות ששת התכונות של ק20 מככבות גם ב-True20 ואומרות בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא, שבמקום מידות תכונה ומתאמי תכונה יש רק מתאמי תכונה. מכאן שאין יותר אדם עם מידת תכונה 16 אלא אדם עם מתאם תכונה 3+ בלבד. לבני אדם רגילים מתאמי התכונה נעים בין 5- ל-5+, ליצורים אחרים זה עשוי להשתנות. גזעים הגזעים ב- Blue Rose הם לא הגזעים הקלאסיים אלא גזעים של העולם. חוץ מבני אדם יש כל מיני גזעים שאני לא זוכר. הפורמט של הגזעים דומה מאד לפורמט המו"די הרגיל. ב- Blue Rose יש אפשרות לשחק חיות נבונות וטלפאתיות (כולל דולפינים - וזה לא מוצלח). מקצועות Blue Rose מצמצמת את רשימת המקצועות לשלושה מקצועות גנריים בלבד: הלוחם, מטיל הלחשים והמומחה. ב- Blue Rose אין יכולות מקצוע אלא בחירה של כשרונות מועדפים לאותו מקצוע, השיטה נותנת חופש רב בבחירת המיומנויות והכשרונות.הדרגות נשארות אותן דרגות. מיומנויות מבחינת מיומנויות, Blue Rose פשטנית בהרבה ממו"ד. יש מיומנויות שהדמות שלך יודעת ויש מיומנויות שהדמות שלך לא יודעת (אין נקודות מיומנות שאפשר לחלק). כאשר דמותך יודעת מיומנות שהיא מיומנות מועדפת היא מקבלת תוסף של 3+דרגתה וכאשר היא יודעת מיומנות לא מועדפת למקצוע היא מקבלת תוסף של 2+ חצי דרגתה בלבד. דמויות כמובן יכולות להשתמש במיומנויות שהן לא יודעות אותן כל עוד הן לא Trained only. לדמויות רב מקצועיות העניין נעשה מעט מסובך יותר. מספר המיומנויות שהדמות יודעת תלוי במקצוע שבחרה ובמידת התבונה שלה. רשימת המיומנויות היא מצומצמת יותר: הרבה מיומנויות הוסרו, הרבה מיומנויות אוחדו (למשל spot ו- listen אוחדו ל- notice, hide ו- move silently אוחדו ל- sneak) כדי להפוך את השיטה לפשוטה יותר. כשרונות כיוון ש- Blue Rose היא שיטה המבוססת עולם היא יכולה להרשות לעצמה כשרונות יותר "פלאפיים" שתומכים בעולם. אני לא זוכר ממש את רשימת הכשרונות אבל היו שם כמה נחמדים. כיוון של-Blue Rose אין יכולות מקצוע הכשרונות נעשים משמעותיים הרבה יותר ולכן גם כל דמות מקבלת הרבה יותר כשרונות. לכל מקצוע יש כשרונות מועדפים שהדמות לוקחת עם העלייה בדרגות, ובנוסף היא יכולה לקחת כשרונות רגילים מחוץ למקצוע בקצב הרגיל (כשרון כל 3 דרגות). שיטת הקרב שיטת הקרב פשוטה בהרבה יותר מאשר מקבילתה במו"ד והיא מתאימה לקרבות סיפוריים והרואיים ולא לקרבות מלאי אקשן וטקטיקה. אם אני לא טועה, אין ב- Blue Rose חוקים להתקפה מזדמנת,האיבקות,איגוף וכל מיני במיני. השיטה הרבה יותר פשוטה ,נאבית וחופשיטתית. דירוג הגנה של דמות נקבע על פי זריזותה, על פי תוסף חמיקה תלוי דרגה ומקצוע ועל פי המגן. השריון מפחית נזק (למעשה נותן בונוס בהצלות קשיחות). המכניקה של התקפה דומה לזו של מו"ד: 1ק20 + תוספים כנגד דירוג הגנה. שיטת הנזק והפציעה בהתאם לאווירה הדרמטית, שיטת הנזק של Blue Rose היא פחות או יותר ריאליסטית. כאשר יש פגיעה על המגן להציל קשיחות (סוג חדש של גלגול הצלה מבוסס חוסן) כנגד דירוג אתגר הנקבע על ידי מאפיינים שונים כגון סוג הנשק ממנו נפגע, כוחו של הפוגע וכו.. מידת ההצלחה או הכישלון בגלגול ההצלה קובעת את השפעת הפגיעה וחמרתה. Blue Rose עובדת על רמות בריאות (שאני הייתי מתרגם מ-חבול ועד מת). כישלון בהצלת קשיחות ידרדר את מצבה של הדמות. ז"א שקרבות ב- Blue Rose הם קטלניים ופציעה היא מאורע הרבה יותר דרמטי מבמו"ד. שיטת הקסם שיטת הקסם ב- Blue Rose שונה לחלוטין מבמו"ד ומתאימה לאווירה הרומנטית דרמטית שלה. במקום נוסחאות קסם בצורת לחשים, שיטת הקסם מבוססת על מיומנויות (מכאנית כל "לחש" הוא מיומנות בדומה למיומנויות הרגילות) ושימוש ב-"מיומנות" דורש גלגול. לעומת זאת כל מיומנות קסם כזאת היא גמישה מאד (בעלת השפעות רחבות). מיומנויות הקסם מקובצות באומנויות הדורשות לקיחת כשרון כדי לשלוט בהן. למשל עם הדמות שלי רוצה להיות מיומנת ביכולת הקסם "עיצוב צמחים" עליה לקחת את הכישרון ב"עיצוב" ואז את מיומנות הקסם "עיצוב צמחים". אין נקודות קסם, אין מספר לחשים ביום. לעומת זאת, לחלק מהטכניקות יש השפעות שליליות כאשר משתמשים בהם (למשל התשת המטיל). חלק מהיכולות הקסומות נחשבות "כישוף", והן לא חוקיות (בעולם של Blue Rose) הן עשויות להשחית את הדמות ולהעבירה לצד האפל - מיד אגיע לזה. נטיות הנטיות ב- Blue Rose מחולקות לשלוש: האור (צדק), הדמדומים (ניטרלי) והאפלה (רשע) והן פשטניות מאד - אם אתה רע אתה ואם אתה טוב אתה טוב כאשר ברור לחלוטין מה רע ומה טוב. פנטזיה רומנטית בניגוד למו"ד שמכוונת למשחק פנטזית אקשן בו המשחק סובב סביב הדמויות וה"הרפתקאות" שהן עוברות, פנטזיה רומנטית מחוברת הרבה יותר לעולם המערכה. הדגש בפנטזיה רומנטית הוא על דרמה ולא על אקשן לכן האלמנטים החשובים במשחק פנטזיה רומנטית הם אלמנטים דרמטיים: אהבה, נאמנות, גבורה, הקרבה, כאב. חוץ מהיותה דרמטית , פנטזיה רומנטית היא "נאיבית" (אין לי ביטוי אחר מתאים) ז"א שהאבחנות בא בין טוב ורע הן ברורות והגיבורים בא הם אידאות (האביר על הסוס הלבן למשל). דוגמא טובה לפנטזיה רומנטית היא שר הטבעות של טולקין או נקודת המבט של דון-קישוט. אני לא אפרט על העולם של Blue Rose, כי למרות שהוא עולם סביר - יש טובים ממנו. לסיכום Blue Rose מציגה תמת משחק שונה מאד ממו"ד למרות ששתיהן "פנטזיה". אם אתה רוצה לשחק באווירת מו"ד עם חוקים אחרים אז Blue Rose היא לא בשבילך - היא לא נועדה לזה. אם לעומת זאת אתה רוצה לנסות משהו חדש (ואני תמיד ממליץ) אז Blue Rose היא מצוינת.

מה כ"כ שחצני בשושנה כחולה?

מצד שני טוב שאף אחד לא כתב שיטה בשם "הדליה השחורה או: איך לנסר כוכבנית לשני חלקים בגלגול פגיעה אחד".

Blue Beetle

New member
שום דבר

שחצני בשושנה כחולה. הרבה מאד שוויץ בשם True20 במקום D20 לעומת זאת.

Blue Beetle

New member
ממה שאני יודע

יש להם PDF של התמצית המכאנית של True20 שאפשר לרכוש בעבור חופן דולרים.

ogmios

New member
אם אתה מתעקש על חינמיות (בצדק)

כנראה שתיאלץ להסתפק בקובץ חוקי ההתחלה המהירה: http://true20.com/files/True20_quickstart.pdf

תשובה ל2 הראשונות

א) ספר הכללים של סטורמברינגר כולל גם את החוקים, וגם את העולם. העותק שלי נמצא לידי, אז אני יכול לצטט לך בדיוק את התוכן: 1) מבוא: מה זו בכלל הסאגה של אלריק, מה הם משחקי תפקידים, איך משתמשים בקוביות וכו' 2) עולם הממלכות הצעירות: כולל מפה, זמני הפלגה מנמל לנמל, ועל התרבויות, הארצות והאנשים. 3) יצירת הרפתקן: איך בונים דמות מבחינה מכנית. 4) הרפתקנים: פרק מכני בעיקרו - מהן התכונות, על הגזעים הלא-אנושיים שניתנים למשחק (מלינבוניאנים וחצי מלינבוניאנים, ובני מירין המכונפים), ייצוג מכני לשיטת הנטיות של המשחק (צבירת נקודות בשירות החוק, התוהו והאיזון, וכיצד נעשים לסוכן או אלוף של אחד הכוחות הללו), וכו'. 5) כשרונות: הסברים מפורטים על הכשרונות השונים במשחק, השימוש בהם וכו'. 6) מערכת המשחק: עוד פרק של מכניקה, העוסק בפעולות, פציעות וכו' 7) קרב: כללי קרב ומיומנות בנשק, ורשימת הנתונים של כלי הנשק והשריון. 8) כללי אצבע לקרב: רשימה של כללים קטנים שמתייחסים למצבים שונים - חומצה, טביעה, נפילות, רעלים וכו'. 9) קסם ודת: כללי השימוש בקסם, רשימת לחשים (די קצרה - 51 לחשים בסה"כ), כללים לזימון שדים ויסודנים והכוחות שיש להם, וסקירה על הדתות השונות בעולם הממלכות הצעירות - דוכסי התוהו, אדוני החוק ושליטי היסודנים. יש פירוט מרחיב קצת יותר על כנסיית התוהו של פאן-טאנג, על מקדש גולדאר (אל הממון והמסחר), ועל פולחנו של סטראשה שליט יסודני המים. 10) שדים, מפלצות, אנשים וגיבורים: כאן יש פירוט ונתונים על כמה שדים מוגדרים מראש (החל בגוש גדול ודביק וכלה בשדון קטן שנכבל לכפפה בעלת 8 אצבעות), הסברים נוספים על יסודנים, נתוני מפלצות (לא הרבה), דבשי"ם מוכנים של כל מיני טיפוסים כמו אצילים, שומרים, איכרים, מתנקשים וכו', ונתוני דמות של הדמויות המפורסמות של הסאגה - החל מהדוכס אבאן אסטראן, וכלה בזארוזיניה (ובאמצע יש גם את אלריק והחרב אבי סער - כן כן, לחרב יש דף דמות משלה). 11) מנחי משחק: עצות וכמה כללים אפשריים לשימושו של מנחה המשחק. 12) הרפתקאות: שתי הרפתקאות לדוגמא - האחת קצת טיפשית וסתם מציגה בפני הדמויות סוכנים של שלושת הכוחות הקוסמיים (עם רמז ברור - רק החבר'ה של האיזון הם לא חארות, כדאי להיות כמוהם) והשנייה ממש נחמדה, שעוסקת במשימת גביית חוב שמובילה להסתבכות עם כמה שדים. 13) משאבים: דפי דמות, טבלאות, כללים להמרה של דברים ממהדורות ישנות יותר, ושש דמויות מוכנות של הרפתקנים מתחילים. ב) האם אפשר להשתמש בחוקים בלי העולם? בוודאי שאפשר, ואני עושה את זה כבר כמה שנים. החוקים בבסיסם הם חוקים גנריים למדי, שמשמשים בשינויים קלים בלבד גם במשחקים אחרים. זה די קל לקלף את העולם, ולהשאר עם השיטה בלבד. מה שקצת דורש עבודה הוא ליצור דברים משלך - השיטה המקורית מכילה כאמור מעט מאוד לחשים ומפלצים, וגם רשימות הציוד שלה מותאמות לממלכות הצעירות. במשחק שלי, למשל, יצרתי כמה גזעים חדשים, הורדתי לחשים והוספתי חדשים, בניתי כל מיני יצורים (חלק גנבתי מקריאתו של קת'ולהו ושיניתי קצת, כי השיטה היא כמעט אותה שיטה), וויתרתי על שיטת הזימון המודולארית של המשחק המקורי לטובת שיטת זימון קצת פחות פתוחה ליצירתיות השחקן אך זולה יותר מבחינת עלות בנקודות קסם. כמו כן, הוספתי רובי קשת ושריון שרשראות שלא היו קיימים בשיטה המקורית. אם תשתמש בה, אתה תמיד יכול לשאול כאן מה שיניתי והוספתי ואיך.

0Pandemonium0

New member
אפשר להבין מה בדיוק לא אנושי אצל

בני מלניבונה? אני מודה שקראתי רק את "אלריק ממלניבונה" ואת "אלריק בים הגורל", אבל ממה שהבנתי הם סתם חבורה של מסוממים חסרי רגשות ושחצנים, לא?

צ"ל דמויי-אדם

וכן, הם חבורה של פסיכופטים מסוממים, עובדי תוהו ללא שמץ של אתיקה אבל עם הרבה אסתטיקה. מכיוון שהם לא בני אדם, זה בא להם בטבעיות ובחן - כשבני אדם מנסים לחקות את סגנון החיים הזה, יוצאת לך זוועה כמו פאן-טאנג.

0Pandemonium0

New member
וואו, זה נשמע די מרשים.

אני לא חושב שאי פעם נתקלתי בגזע שהוא כל-כך דומה לאדם, אך אינו אדם. גם לגזעים דמויי-אדם כמו אלפים או גמדים, או בני מירין המכונפים, יש איזשהו סממן שמזהה אותם כרק דמויי-אדם, ולא בני-אדם. אבל לפי מה שאתה אומר, המלניבונים הם לא בני-אדם, וגם אי אפשר למצוא אצלם שום "סממן גזעי" מובהק שיבדיל אותם מבני-האדם. זה מוזר, כאילו ההבדל היחיד בינם לבין בני-האדם הוא בעצם בתפישת העולם ובמוסר. אני צודק?

בערך

בכמה מקומות ואיורים, מוזכר שהם נראים די "אלפיים" עם אוזניים מחודדות וכו', אבל הכרתי גם כמה אנשים מעולמנו שקצת נראו ככה, אז זו לא דוגמא. ההבדל ביניהם לבני אדם הוא אכן בעיקר פנימי יותר (והם מגלגלים את התכונות עם קוביות 8, כיאה ליצורי תוהו...)

למעלה