תשובה ל2 הראשונות
א) ספר הכללים של סטורמברינגר כולל גם את החוקים, וגם את העולם. העותק שלי נמצא לידי, אז אני יכול לצטט לך בדיוק את התוכן: 1) מבוא: מה זו בכלל הסאגה של אלריק, מה הם משחקי תפקידים, איך משתמשים בקוביות וכו' 2) עולם הממלכות הצעירות: כולל מפה, זמני הפלגה מנמל לנמל, ועל התרבויות, הארצות והאנשים. 3) יצירת הרפתקן: איך בונים דמות מבחינה מכנית. 4) הרפתקנים: פרק מכני בעיקרו - מהן התכונות, על הגזעים הלא-אנושיים שניתנים למשחק (מלינבוניאנים וחצי מלינבוניאנים, ובני מירין המכונפים), ייצוג מכני לשיטת הנטיות של המשחק (צבירת נקודות בשירות החוק, התוהו והאיזון, וכיצד נעשים לסוכן או אלוף של אחד הכוחות הללו), וכו'. 5) כשרונות: הסברים מפורטים על הכשרונות השונים במשחק, השימוש בהם וכו'. 6) מערכת המשחק: עוד פרק של מכניקה, העוסק בפעולות, פציעות וכו' 7) קרב: כללי קרב ומיומנות בנשק, ורשימת הנתונים של כלי הנשק והשריון. 8) כללי אצבע לקרב: רשימה של כללים קטנים שמתייחסים למצבים שונים - חומצה, טביעה, נפילות, רעלים וכו'. 9) קסם ודת: כללי השימוש בקסם, רשימת לחשים (די קצרה - 51 לחשים בסה"כ), כללים לזימון שדים ויסודנים והכוחות שיש להם, וסקירה על הדתות השונות בעולם הממלכות הצעירות - דוכסי התוהו, אדוני החוק ושליטי היסודנים. יש פירוט מרחיב קצת יותר על כנסיית התוהו של פאן-טאנג, על מקדש גולדאר (אל הממון והמסחר), ועל פולחנו של סטראשה שליט יסודני המים. 10) שדים, מפלצות, אנשים וגיבורים: כאן יש פירוט ונתונים על כמה שדים מוגדרים מראש (החל בגוש גדול ודביק וכלה בשדון קטן שנכבל לכפפה בעלת 8 אצבעות), הסברים נוספים על יסודנים, נתוני מפלצות (לא הרבה), דבשי"ם מוכנים של כל מיני טיפוסים כמו אצילים, שומרים, איכרים, מתנקשים וכו', ונתוני דמות של הדמויות המפורסמות של הסאגה - החל מהדוכס אבאן אסטראן, וכלה בזארוזיניה (ובאמצע יש גם את אלריק והחרב אבי סער - כן כן, לחרב יש דף דמות משלה). 11) מנחי משחק: עצות וכמה כללים אפשריים לשימושו של מנחה המשחק. 12) הרפתקאות: שתי הרפתקאות לדוגמא - האחת קצת טיפשית וסתם מציגה בפני הדמויות סוכנים של שלושת הכוחות הקוסמיים (עם רמז ברור - רק החבר'ה של האיזון הם לא חארות, כדאי להיות כמוהם) והשנייה ממש נחמדה, שעוסקת במשימת גביית חוב שמובילה להסתבכות עם כמה שדים. 13) משאבים: דפי דמות, טבלאות, כללים להמרה של דברים ממהדורות ישנות יותר, ושש דמויות מוכנות של הרפתקנים מתחילים. ב) האם אפשר להשתמש בחוקים בלי העולם? בוודאי שאפשר, ואני עושה את זה כבר כמה שנים. החוקים בבסיסם הם חוקים גנריים למדי, שמשמשים בשינויים קלים בלבד גם במשחקים אחרים. זה די קל לקלף את העולם, ולהשאר עם השיטה בלבד. מה שקצת דורש עבודה הוא ליצור דברים משלך - השיטה המקורית מכילה כאמור מעט מאוד לחשים ומפלצים, וגם רשימות הציוד שלה מותאמות לממלכות הצעירות. במשחק שלי, למשל, יצרתי כמה גזעים חדשים, הורדתי לחשים והוספתי חדשים, בניתי כל מיני יצורים (חלק גנבתי מקריאתו של קת'ולהו ושיניתי קצת, כי השיטה היא כמעט אותה שיטה), וויתרתי על שיטת הזימון המודולארית של המשחק המקורי לטובת שיטת זימון קצת פחות פתוחה ליצירתיות השחקן אך זולה יותר מבחינת עלות בנקודות קסם. כמו כן, הוספתי רובי קשת ושריון שרשראות שלא היו קיימים בשיטה המקורית. אם תשתמש בה, אתה תמיד יכול לשאול כאן מה שיניתי והוספתי ואיך.