שיח מטריד

Koketka11

New member
שיח מטריד

בשבת היינו בטיול עם כמה משפחות, כשלמשפחה אחת יש ילדה מאומצת בעלת עור מאוד קהה.
תזכרו את זה כי אחזור לזה בהמשך.
בכורתי התברכה בצבע עור משגע. היא שחומה עם גוון ברזילאי כזה, משהו מטריף.
מטבע הדברים אנחנו שומעים המון הערות מאנשים על צבע גופה כי מה לעשות שלאנשים די מוזר לראות שני הורים לבנים, אימא בצבע שמנת ואבא גם די בהיר, שניהם עם עיניים כחולות, שיצא להם ילדה עם עיניים ירוקות ושחומה.
קיץ, כשהיא משתזפת, היא בכלל תופסת צבע נורא חזק. ואגב, אחותה כמובן עם צבע עור לבן כמו של בעלי.
אחרי שהיינו בטיול, אמרתי לה שהיא ממש השתזפה. בזמן שאמרתי לה את זה, נוכחה עוד ילדה לידנו, בשטאנץ של הקטנה שלי, בלונדה ולבנה.
פתאום בכורתי ממש הזדעקה. לא רוצה להשתזף ולא רוצה להיות שחומה. לא רוצה להיות כמו x, אותה ילדה שדיברתי עליה מהתחלה.
כשאמרתי שלדעתי מי שיש לו צבע עור שחום פשוט בר מזל, כי על העור שלי רואים כל אדמומיות, כל שריטה וכל פגם.
הבנות ממש הופתעו. שלושתן טענו שצבע עור שחור ממש מכוער.
מודה שהופעתי. בלי שום קשר למוצא זה או אחר, אני אישית חושבת שצבע עור שחום/חום/ שחור הרבה יותר יפה מלבן. אני מסתכלת על נשים בבריכה ותמיד אלו עם עור שחום נראות יותר טוב בבגד ים.
אני יודעת שדובר כאן על זה הרבה, אבל דיברו על מבוגרים. פה בפעם הראשונה נתקלתי בזה אצל ילדים.
היה שם קונצנזוס ששחור זה לא יפה.
אולי אני עוצמת עיניים לתופעה קיימת? מאז שאני ילדה אני מקנאה בשלומי עור. זוכרת את עצמי בגיל חמש, נדלקת על הילד השחום היחיד בגן שלנו. מסתכלת על צבע עור שלו ההערצה מוחלטת.
האם זה נבע מגזענות לדעתכם? ממה ששמעו אצל אחרים? כי שלושתן נמצאות במסגרות שונות ושלושתן היו די תמימי דעת בנוגע לזה.
האם גם אתן נתקלתם בשיח דומה אצל ילדים?

h 3

New member
נדמה לי שזו השונות, לאו דווקא הצבע...

כי כנראה הגוון הספציפי הזה הוא משהו חריג יחסית.

אף אחד לא רוצה להיות שונה, בטח שלא ילדים...

זה כמו שהיא היתה אומרת לך שהיא לא רוצה משקפיים, סתם לצורך הדוגמא, או שהיא לא רוצה שיער ג'ינג'י גזר, או כל דבר שונה אחר.

ככה נראה לי.... ממש לא חושבת שיש פה איזושהיא גזענות... לא בטוחה שהן בכלל מבינות את המשמעות שצבע עור מסויים = גזע/עדה מסויימים....

H

בדיוק הייתי בשילב הבוקר

(לא קורה הרבה כי אני לא סובלת אותם) לקנות משהו לחברה, וחברה אחרת שהייתי איתה ואיין לה ילדים, העירה בצחוק "הילדים האשכנזים של שילב" והזדעזעה מזה שכל הפוסטרים בחנות אלו ילדים בהירים, היא כנראה לא רואה את רוב אריזות החיתולים שזה כ"כ זעזע אותה. היא אגב בהירה שבבהירות. פשוט עוסקת בסוציולוגיה ונורא מתחרפנת מדברים כאלה.

ולגבי הבת שלך, מעניין באמת מאיפה זה בא, נראה לי ממודלים של יופי (בר רפאלי אסתי גינצבורג לא מכירה דוגמנית תימניה שמככבת בארץ כרגע כמוהן) זה הזמן להעביר לה את דעתך בנושא. את תמיד מרשימה אותי בחינוך החושב והפלורליסטי שאת מעניקה להן.

פתחתי פה פעם שרשור בנושא (גזענות צבע וכו אצל ילדים) וזה גלש למקומות לא אוהדים במיוחד אז אני לא אכנס לזה שוב.

klavtulit

New member
צודקת-מטריד, אבל לא מפתיע

כבר מילדות אנחנו שומעים שחתול *שחור* מביא מזל רע (לכמה מבעלי החתולים באמת יש חתול שחור בבית ?), שהברווזון המכוער היה אפור וכשהפך לבן הוא כבר היה יפה יותר, סינדרלה זכורה לי כבלונדינית ואחיותיה בעלות שיער חום/שחור...

מה שאני רוצה לומר זה שדווקא בילדוּת מוחדרות תפיסות שנכנות לתת מודע ואף אחד לא מדבר עליהן יותר מידי -
או כי באמת לא מודעים או כי לא פוליטקלי קורקט.

אני מאד מודעת לכך, ולכן עושה שינויים כאשר מספרת לילד שלי סיפור.

Koketka11

New member
לנו יש חתול שחור

דווקא ברווזון בכלל לא קשור לצבע, שונות בהחלט ואי קבלת השונה. אבל לא לבן מול שחור.
אם כבר, אז סיפור הדרדסית השחורה שהפכו לבלונדה, מעביר מסר גזעני חזק.

klavtulit

New member
אתם מיעוט

הלוואי והייתם מדגם מייצג.

החתול שלנו דלמטי כמו שהבן שלי אומר
(כלומר שחור ולבן).

אוי, גם אני. בסיפור שיש בו גיבורה עם שיער

בלונדיני וארוך מאוד, שהיא כמובן הטובה, ולעומתה דמות של מרשעת עם שיער כהה, הפכתי את השיער של הגיבורה הטובה לחום. זה נראה לי נכון גם מבחינת הקישור המזיק בין בהיר ליפה וגם לטוב, ולעומת זאת בין כהה למכוער ורע; גם משום שבישראל, כמה בלונדינים כבר יש (בייחוד בבגרות); ובעיקר משום שלקטנה שלי כמו לרובנו יש שיער חום, אז הגיבורה של הסיפור צריכה להתאים את עצמה (אף על פי שזה דורש גם קווץ' מסוים בעלילה, כי השיער הבלונדיני באיזשהו קטע בסיפור הופך לזהב...).

יוליק12

New member
אוי, זה מזכיר לי קטע

המשפט שלך שאין הרבה בלונדינים בישראל.
אני אכן מאלו שבבגרותן הבלונדיני נהפך לשאטני. זה שאטני מכל כיוון שמסתכלים על זה אבל לפעמים זה מכונה "בלונד ישראלי". (פחחחח...לא היה עובר מבחן בלונד בסקנדינביה למשל).
בכל אופן, לפני שנים רבות גרתי בב"ש כשלמדתי באונ' ב"ג, ויום אחד לפני ל"ג בעומר הילדים של השכונה הזמינו אותי לבוא למדורה שלהם וישר רצו לספר לחברים שלהם שה"זאת עם השיער הבלונדיני תבוא".
איזה בלונד ואיזה נעליים.
אני רק רוצה לציין ששלגיה שכמוני הרגישה תמיד מאוד בהירה בישראל, למעט התקופה בה גרתי בירושליים
, וכשהגעתי לארה"ב לראשונה בגיל 21 חשתי הרבה יותר משתלבת בנוף.

אם כבר השרשור קפץ

לנו יש בע"ח שחורים...כלבה וחתול, וגם הכלב שהורדם לפני 9 חודשים היה שחור.

ותמיד שאלו אותי "אבל למב לקחת כלב שחור?" כאילו מדובר בדוב גריזלי אימתני
ואני תמיד עניתי שעל שחור לא רואים את הלכלוך....

klavtulit

New member
התגובות שתארת אומרות הכל..

ופעם ראשונה אני נתקלת במישהי יותר פרקטית ממני

klavtulit

New member
ויי זמיר, איך הסתבכתי

לא חשבתי על זה בכלל..
מזל שאני לא יודעת איך את נראית באמת, כך שאי אפשר ממש להאשים אותי

אני רואה אצל קטנתי

הרצון להיות בעלת שיער בלונדיני וחלק.
ויש לה תלתלים משגעים בצבע דבש. כאלה שעומלים עליהם שעות במספרות.

אני חושבת שזה מודלים שהן רואות בטלויזיה ובמדיה לסוגיה.
המודל הלבן (בארץ - האשכנזי, בחו"ל יש לזה מילה coucasian או משהו כזה) הוא הרווח באופן מאד גורף ואיתו יש הזדהות.
כמו המודל הרזה, או המודל העיסקי.

נראה לי נורא טיבעי (ועצוב
)

הגדולה שלי בלונדינית צהובה ממש

כחולת עיניים, לבנת עור

ומה היא הכי רוצה שיהיה לה?
שיער שחור או חום!
כמו כולן...

(לא סתם התחפשה בשנית לסינית עם פיאה שחורה. זו התחפושת האהובה עליה. מיחזרה מפורים מלפני שנתיים)

לבן זה הכי, אחותי!

ולא בגלל שאני אשכנזיה לבנה כמו סיד........................

סתם, הצחקת אותי קצת

ועכשיו ברצינות. ברור שללבן יש חסרונות של חשיפה לשמש בארצנו המלאה בשמש.
כלומר אובייקטיבית נראה לי עדיף עור שחום (כך שהבת שלך זכתה!)
לגבי מה יפה, נראה לי שזה עניין של היוצא דופן כמו שאמרו לך.
אני הייתי אומרת לילדה שיש אנשים שחומים יפים ואנשים לבנים יפים. והכל מהכל יפה.

למעלה