שיח מטריד

שhira

New member
מזכיר לי סיפור מצחיק

חברה שלי ספרדיה יחסית בהירה בעלה מרוקאי או עירקי יותר כהה אבל לא משהו קיצוני
שני הילדים יצאו דומים לאמא בצבע העור
כשהילדה היתה בתחילת בית ספר יסודי היא הסבירה לאמא שלה על קבלת השונה
אצלנו במשפחה את אני ואח שלי לבנים (עם עור בהיר)
ואבא שחור (עם עור כהה)
אבל אנחנו בכל זאת אוהבים אותו ובמשפחה יחד איתו
כי צריך לקבל את כווולם

וזה הגיע כשהילדה רצתה לתת דוגמא לאמא שלה שהיא כן מתחשבת וכד'

אני לא יודעת לומר לך מה הרקע ומאיפה זה הגיע

ואם זה מקובל או חריג. אבל אם את אומרת להן כמה שחור זה יפה ושמי ששחום בר מזל ושתמיד קינאת בבעלות עור כהה, את בצם אומרת שמותר להעדיף צבע עור אחד על אחר ושיש יפה ולא יפה. אז למה זה בסדר לומר ששחור זה יפה ולא בסדר לומר שלבן יותר יפה?
נראה לי שאם את רוצה להעביר את המסר שכל צבע הוא יפה ושזה לא משנה אם את לבנה או שחומה, זה גם לא יעזור לחזק את תדמית ה"שחור זה יפה". (וגם לא יעזור לקבל את זה בריקושט עם הקטנה שתשמע אותך ותחליט שהיא שונאת את העור הבהיר שלה).

Koketka11

New member
אבל אין לי בעיה עם יופי הרי זה טעם אישי

אני בפירוש נמשכת יותר לגברים שחומים ויש נשים שאוהבות את הסוג הבלונדיני
הבעיה שזה לא היה נראה כאילו זה נובע מטעם אישי.
אלא קביעה ששחור=מכוער. קשה לי להעביר את האינטונציה בה זה נאמר.
כאילו זה נחות יותר ולכן טוב פחות.
לא חושבת שאפשר להמנע מלפתח העדפה אישית.
זה באמת הרגיש לי כאילו יש שם משהו עמוק יותר. אולי כי הן גדלות בחברה מאוד מאוד הומוגנית יחסית לישראל. אולי כי השוואה היתה מול ילדה מאפריקה וכמובן צבע עור שלה היה מאוד שונה ממה שהן רגילות.
ועור לבן בעיני ממש לא יפה ( בטח לא כמו שלי שרואים בו למרחקים כל פצע או אדמומיות)
אבל זה טעם אישי ולא בגלל שאני חושבת שלהיות לבן ( כגזע) זה טוב יותר או רע יותר. הרי יש גם צרפתים שחומים ואיטלקים ואוקראינים שחומים.
זהו, עליתי על מה הציק לי. הם הציגו את זה בצורה כזאת שהיה נדמה לי שהן חושבות שלבן זה יותר טוב.
לא יותר יפה פחות יפה אלא יותר טוב פחות טוב.

galias3

New member
Black is beautiful

בדיוק יש בפורום אימוץ שרשור שעוסק פחות או יותר בעניין (התחיל בנושא קצת אחר וגלש לתוך ענייני צבע ותפישת המראה). דעתי האישית היא כי הילדות שמעו, כנראה מאחד הילדים בגן, משהו לגבי צבע גוף שחור או כהה, תוך כינויי גנאי או ביטויים שלילים. הרי דעה נחרצת כזו כמו שסיפרת אינה מגיע מריק. אם אחת הילדות הייתה נרתעת מן הכהה ואחרות היו חושבות שזה יפה אז היה ניתן לחשוב שבאמת מדובר בטעם אישי אך לא כאשר כולן ביחד נגד.
כשאני הייתי ילדה (ואני מניחה שכך זה עד היום) מלכת הכיתה הייתה מישהי שנראתה לנו (אז) יפה, עם שיער ועיניים בהירות, אני מניחה שהמצב לא השתנה הרבה גם היום. סטטוס קוו חברתי הוא משהו שגדלים לתוכו ולעתים גם בתת מודע מחלחל אלינו ומעצב את השקפת עולמנו ובמקרה זה את תפיסת היפה/לא יפה.
אנחנו גרים בסין, בה להשתזף נחשב לפשע נורא נגד העור וכדבר מכוער להחריד. כולן רוצות להיות לבנות כסיד ואם לא כדרך הטבע אז בעזרת תכשירים קוסמטיים מלבינים. יש עיסוק אובססיבי בגוון העור ומיותר לציין ששחור או כהה זה מאד לא יפה.
בישראל כמובן רובנו אוהבים להשתזף כך שאני חושבת שתפיסת השחור כפחות יפה מגיעה מאספקט חברתי מעמדי,
זה כך ברוב העולם וזה מאד חבל.

שhira

New member
גם אצל הבנות שלי בלונדיני זה יפה אבל...

נתחיל מכך שאחת מהן מתה על שלגיה וכשציינתי ששערה שחור אז איך היא יפה? (כשאמרו שרק בלונדינות יפות) הוסבר לי שזה בגלל שהיא שלגיה!

מעבר לזה יש להן יחס לגוון העור אבל לא בהבט של יפה או לא יפה.
וגם ילדים אתיופים שהן מכירות הן לוקחות פשוטו כמשמעו את צבע העור ולא מפרשות הוא שחור אני לבנה
ודרך אגב הסביבה שלנו לא ממש מגוונת בהבט הזה

אבל, אני בטוחה שאם אשאל אותן אם היו רוצות להיות כמו X כלומר עם עור שחום הן ממש ממש לא ירצו לעומת אם אשאל אם היו רוצות שער בלונדיני.
ולדעתי זה הרבה בגלל מה שרואות ורגילות סביבן וכמובן גם בטלויזה למרות ששם הן עדיין בהופ ותוכניות מצוירות בערוץ הילדים. (ארתור ווינקס וכד)

למעלה