שיח מטריד

klavtulit

New member
אז גם אני מעלה תמונה

פישים

New member
חסר שם שאהבה לכל החיים ניצתת ברגע ועל פי מראה

חיצוני בלבד

יוליק12

New member
מעניין מה הילדה שלי למדה מסינדרלה

כשאנחנו חיים באיזור רב-לאומי, שבו יש אנשים מכל הצבעים (למעט אולי סגולים או ירוקים).
בגדול אגב, היא (בת 8) חושבת שזה טיפשי שדמות האישה מוצגת כחלשה. היא גם טוענת שזה לא בסדר שאף פעם לא היתה נשיאה בארה"ב. היא אמורה עכשיו לעשות בכיתה פרזנטציה על ביוגרפיה לבחירתה והיא חושבת ללכת על הילרי קלינטון (אני רק מקווה שמוניקה לא מוזכרת בספר שיש שם בספריית ביה"ס
)

יש סרט עם ג'ון טרבולטה והארי בלפונטה שנקרא "שחור על לבן" או משהו כזה [URL]http://www.imdb.com/title/tt0114928/[/URL]
שבו המעמדות בארה"ב שונים, ויש שם קטע מאוד חזק בו הילדה הלבנה שהיא המיעוט צופה בטלוויזיה וכל מה שהיא רואה זה תוכניות עם אפרו-אמריקנים, וזה בעצם מלמד איך הדברים נראים מהצד השני. היום המצב קצת אחרת אבל עוד בהחלט יש מה לשנות.
הרבה דורות יעברו עד אשר התפיסה החברתית תשתנה (אם בכלל
)

kokula12

New member
אפשר שאלה?

מה המקור של הדיאגרמה הזו? אשמח לדעת מאיפה היא נלקחה.

ולא כי אני מפקפקת במסקנה הסופית, אלא כי מוזר בעיניי למשל שכל החלקים האחרים הם ב-ד-י-ו-ק באותו גודל, שלא מצוינים אחוזים, ולא מצוין מה גודל המדגם. סליחה על הקטנוניות. הסתכלתי על הדיאגרמה הזו כמה פעמים, ובאמת הייתי שמחה לדעת יותר - בין אם זה היה מחקר של ממש ובין אם סקר אקראי כלשהו.

תודה

Ahsoka Tano

New member
אני חושבת שזו בדיחה, לא משהו מדעי

יש הרבה כאלו ברשת ועוד הרבה גרפים הומוריסטים ב graphjam, לא לקחת ברצינות

klavtulit

New member
רואים שאת בת אדם רצינית

זה לגמרי שרטוט הומוריסטי (שמתבסס על הסטריאוטיפים הקיימים כמובן)

Koketka11

New member
אלחוטית חבל שאת לא קוראת רוסית

יש לי ספר אגדות מולדביות עם גיבורה חזקה ולוחמת שמצילה את האהוב המסתבך שלה.
שיא הפמניזים

Koketka

New member
נתת לי רעיון. עכשיו אני רק צריכה למצוא

את הספר
אפילו אין זכויות יוצרים כי מדובר באגדות עם.
מגניב.

Koketka11

New member
גם יסמין. אבל לא הגיוני שנסיכות באגדות

ארופאיות יהיו בלונדיניות?
באגדות מולדובה שיש לי כל הגיבורות בעלת שיער שחור כפחם כי לא היו כמעט נערות בלונדיניות במולדובה.
גם בסיפורים אוקראינים תמיד הנערה היפה היא זאת עם השיער השחור ועיני שזיף.
באגדות אפריקה כל הגיבורים קהי עור.
הגיוני, לא?
בנסיכה והצפרדע הגיבורה שחורה, נכון?

Ahsoka Tano

New member
לא כל האירופאים בלונדינים

גם בהולנד התפיסה שכולם בלונדינים שגוייה, זה לא שאין הרבה בלונדינים אבל ממש לא הרב.
הלובן מיצג בתרבות המערב אירופאית את הדם הכחול, שגם הוא אגב מגיע מכך שנסיכים ונסיכות היו כל כך לבנים שראו להם את הורידים והם נראו כחולים.
האוכלוסיה הפשוטה שעבדה בשדות לא היתה בהירת עור, מי שהתמזל ומזלו ולא נאלץ לעבוד בחוץ, היה לבן, צח ובהיר, זה היה זמל סטטוס ומכאן זה מגיע.

Koketka11

New member
בלונדינים לא אבל עדיין צבע עור בעיקר היה בהיר

דווקא הכי צפוי בעיני שאם מוכרים חלום אז מוכרים את מה שאחרים רואים בו כמשהו נחשק.
אגב, שרה בנסיכה הקטנה גם רחוקה מלהיות בלונדינית טיפוסית.
אני גם לא מצפה מאגדות לייצג זרם פמיניסטי או פוליטיקלי קורקט.
כי זה מה שהיה פעם.
אבל מספרות של היום אני כן מצפה להציג תמונה אחרת ומגוון גדול יותר של גיבורים.

Ahsoka Tano

New member
להיות לבן בהוק היה נחשק כי זה אמר

שאתה לא מפשוטי העם ולא עובד בחוץ, גם ביחס ללובן האירופאי.
מה שהיה פעם היה בעייתי, את צודקת כשאת כותבת שאי אפשר לצפות לפוליטיקל קורקטנס בספרות של פעם,
אם היינו מחפשים את זה, לא היינו מצליחים כיהודים, למשל, לקרא את המנגווי או דיקינס ועד היום הרבה סטודנטים שחורים
יוצאים מהרצאות על אחת הקלאסיקות של הספרות האמריקאית "הקאלברי פין" של מרק טוויין בגלל השימוש הנפוץ במילת ה N, ישנן גם גירסאות בהן השמיטו את המילה למרות שמרק טוויאן היה הומניסט והכי לא גזען שאפשר לתקופת, נגד העבדות באופן נחרץ ובכתביו, יצג את השיח הרווח באותם הימים.
כל טקסט יש לקרא בקונטקסט היסטורי אבל אי אפשר להתעלם מההשפעה הלא מופרשת של התרבות הזו, על שלל ציוריה (שחורים באומנות של לפני המאה 20 תמיד קטנים משמעותית מהלבנים), הספרות שיצרה ודפוסי היופי שהטמיעה עלינו.
אנחנו מושפעים, קשה לשבור דפוסים כאלו, אפילו אני זוכרת כילדה לא בהירה, כמה הערצתי את עפרה חזה כי היא גילמה והציגה לראשונה בחיי דמות יפה ולא בהירה או תכולת עיניים, אני חושבת שהרבה ילדות הרגישו כמוני, היא היתה מישהי שהיה לי קל להזדהות איתה.
כדי שיהיו מגוון גיבורים, צריכים להיות מגוון סופרים ואנשי אומנות שיוצרים את הרוח של התקופה אבל זה דיון אחר לגמרי שאני כרגע מעדיפה להמנע ממנו (מותר לנו או לא לכתוב או ליצור על דברים שלא חווינו או מצייגים אותנו)

krina

New member
באתי מהראשי..

דוקא בסיפורים הרוסיים אני זוכרת את ה״קראסאביטסה״ (יפיפיה...) הרוסיה עם צמה בלונדינית עבה.
גם בסרטים המצוירים לאגדות הן תמיד היו כאלו.

Koketka11

New member
רוסים כן. אבל לא אוקראינים ששם השיער תמיד היה

שחור.
אגב גם אצל באז׳וב бажов מלכת ההר היתה עם שיער שחור.

krina

New member
לא ידעתי.

אני אוקקרינית (בלונדינית
), ולא תיארתי לעצמי שהיו הבדלים בסיפורי עם.

D X 9

New member
אתמול הייתה לנו שיחה דומה

הגדולים שמעו שבגן החדש יש ילדים אתיופים והתחלחלו. ואחת מהן כבר חברה של הילדון שלי.
אנחנו דווקא שמחנו והבהרנו להם שזה נהדר, ושטוב שיכיר ילדים שבאים מרקע שונה ועם מנהגים שונים. מפה לשם התפתחה שיחה על זה שהם מרוקאים ומסורתיים ואנחנו אשכנזים וחילוניים לגמרי.

ובסוף השיחה הקטן שאל אותי: אמא מה אמרת על XXX? מה היא? לא יודעת אם עניתי PC, אמרתי לו שהיא אתיופית, וההורים שלה הגיעו מארץ שקוראים לה אתיופית. הייתי צריכה לפתח את השיחה לדבר על ארצות מוצא שלנו למשל אבל התפספס לי. היום נדבר על זה.

פישים

New member
תראו את טיאנה של דיסני - לפחות מגוון את המודל

רוב הדוגמאות למודל של יופי (ברבי? נסיכות? פיות?) לבנות בלונדיניות ותכולות עיניים.

גם אני הייתי שמחה מאד להיות שחומת עור - רואה בזה בעיקר יתרונות + יופי, אבל אני לא מתממת (לא חושבת שאת כן).

בינתיים, הן חיות אצלי עם המגוון מגיל 0 - כשגם בצוותי הגנים (מרות, סמכות, חינוך, כבוד, מקור ידע וכיו"ב) - יש מגוון שכולל מגוון בגווני העור (בגנים הפרטיים היה מגוון עדתי, גילאי, דתי, מבנה גוף , מבטאים וכו' ואפילו טיפונת ניואנסים מגדריים הגם שמאד התאמצו לשלב גברים בצוות, בשנים של הבנות שלי הם בעיקר היו בחוגים הקבועים של הגן, בשנים אחרות - חלק מהצוות היומיומי).

לשמחתי אצל הגדולה גננת הצהרון הייתה אתיופית (השנה כבר קיבלה גן עירוני משל עצמה, ובצדק)

אצל הקטנה הגננת בגן הממלכתי חרדית - עם כיסוי ראש וכו'.

גם יש מגוון ילדים. בקיצור - בינתיים לא נתקלנו בענין סביב הנושא (לחיוב או לשלילה, מקסימום כציון עובדה).

למעלה