שיחת ה"איזו אמא אני"

שיחת ה"איזו אמא אני"

אמא שלי הצליחה להתמכר למשחקי הקלפים הממוחשבים. בדרך כלל בזמן שהיא משחקת במחשב, אני מול הטלויזיה, צופה ב"Y בלילה" וב"סקר הסקס הגדול". היום בY בלילה מישהי עלתה לשידור וסיפרה על זה שהיא לא מסתדרת עם אמה החורגת ולא רוצה לחזור לפנימיה. היא הוסיפה שאין לה עם מי לדבר בבית, מישהו שבאמת יבין. ואז אמא שלי התחילה לדבר איתי ולהתעניין ולהסתקרן, האם פעם הרגשתי שהיא לא שם בשבילי ושאני לא יכול לדבר איתה. האם בגיל 16-17 הרגשתי שאני לבד. ואמרתי לה שחלק מהזמן כן. כמו למשל לגבי זה שאני הומו, ואני לא חושב שהיא יכולה להתפלא שחשבתי שיזרקו אותי מהבית, כי היא היתה תוקעת יציאות הומופוביות בגלל שהיא שונאת חבר טוב של אבא. אמרתי לה גם שברור שיש נושאים שאני לא יכול לדבר איתה עליהם, ושיחסית להורים אחרים נראה לי שאפשר לדבר איתה. למרות שלא אמרתי לה אבל אני לא מרגיש בנוח לדבר איתה כי לפעמים היא עושה מניפולציות רגשיות כדי להשיג את שלה. הזכרתי למשל שאם הייתי יוצא עם בחור ערבי אני יודע שלא בקלות הייתי מספר לה על זה. והיא, בצורה המגעילה ביותר אמרה שהיא לא יודעת איך היתה מגיבה כי יכול להיות שהיתה מתאבדת ושהיא נורא מקווה שאני לא מספר לה משהו עכשיו תוך כדי שיחה. בעע איתה, זה כל כך מעצבן. היא עכשיו גם יודעת מהשיחה שלנו שאני לא אוהב את זה שמצד אחד היא ואבא תמיד אומרים שהכי חשוב שאהיה מאושר, אבל מצד שני האושר שלי תלוי בכמה נורא מה שעושה אותי מאושר לפי הסקאלה של ההורים. משהו כמו "טוב...הוא הומו, זה יחסית נורמלי, לפחות הוא לא יוצא עם ערבי".
מעניין אותי...האם גם אתם נתקלים בקטעים כאלו מצד ההורים? האם הייתם מביאים הביתה דייט שלא היה/היתה מוצא/ת חן בעיני ההורים שלכם?

שׁזִיף

New member
אממממ...

כן אתה צודק. גם אבא שלי ואמא שלי תמיד אומרים לי העיקר תהיה מאושרת. אבל זה כל כך קשה.. כי למשל הבן/בת זוג שאני אביא לא בדיוק ימצאו חן בעיניים ואז קשה להיות ביחד, וזה לא בדיוק אושר. כמובן שאין על מה בכלל לדבר עם ההורים שלי, כי הם בכלל לא מבינים ולא יודעים כ-ל מה שהולך אצלי בחיי היום יום. ועוד יותר הם לא יודעים שאני נמשכת לבנות, ואת זה הם גם לא ידעו. כי אבא שלי הוא הומופוב וזה מפחיד אותי כל כך. כל מה הערות שהוא מוציא לגביי כל הקהילה כל כך מפחידה אותי. לסיכום: לא אוכל להיות באמת מאושרת כמו שהם רוצים כי הם בעצם לא מבינים ולא נותנים לי / סוגרים אותי מפני האושר שלי.

צודקיםםם

בעעעעעע ככה זה גם אצלי בידיוק כמו שאצל שזיף רק אמא שלי, היתה לנו פעם שיחה שימו
פעם!! והיא אמרה לי, שלא משנה מה יהיה שאני יהיה מאושרת... אחרי זה היא אמרה לי אבל עדיף שלא תצאי עם **עדה כולשהי-אני לא מציינת** ואזזזזזז אמרתי לה אבל לפני רגעעעע אמרת הכי חשוב שאני יהיה מאושרת זה אומר שלא משנה עם מי אני יהיה מה אני יעשה מי הוא יהיה שאני יהיה מאושרת
בעעעעעע זה כל כך הרגיז אותי ואני בטוחה עם עכשיו אני יבוא אליה ויגיד לה אמא.. אני דו ואני מאושרת!! היא תקבל את זה רע... כלומר אני מאושרת אבל היא.... שונאת לסביות אבל יותר הומואים... בעעעעעע אז איך אני יכולה להיות מאושרת עם אני מאושרת עם אותה אחת... נגיד!! והיא לא אוהבת את זה!! כמובן של אמא תרצה שהבת שלה או הבן שלה יצא עם בני המין השני... אבל אני מאושרת ככה!!!! קיצור זיינתי ת'שכל? תסבלו =)

resputin

New member
טוב, למה ציפיתם?

רוב ההורים בהחלט צבועים בנושא הזה. הרי, כולם מפזרים קלישאות של "העיקר שאתה מאושר" ו"רק שיהיה לך טוב", אבל בתכל'ס? כן, שיהיה לך טוב, אבל אם זה לא נראה לנו? נוציא לך את העיניים בתהליך. זה הרי ברור, שהם מתכוונים ל"אנחנו אוהבים אותך כמו שאתה כי אתה הבן שלנו", כן- כולם אומרים את זה, גם ההורים שזורקים את הילדים שלהם מהבית, לאור גילויי ה"סטייה המינית" שלהם. אצלי בבית, המצב קצת לא ברור;
אבא שלי מחוץ למשחק לגמרי (כאילו, הוא כאן- פשוט הדעות שלו לא ממש מזיזות לי).
אמא שלי.. היא כבר סימן שאלה גדול. היא יכולה להיות הכי סבבה בעולם, אין לה בעיות עם הומואים ולסביות, ממש לא משנה לה- מדברת כמו ליברלית למופת, *אבל* (
יש אבל
) כזה נוגע לבית שלה? לילדים שלה? למשפחה שלה? לא בבית ספרינו. -זה אומנם לא משהו מוצק, אבל זה די בטוח הרעיון. אני מניח שאני לא אדע איך היא תקבל דווקא *אותי* בתור דו מיני, עד שאני "אצא מהארון".
אחי דווקא נראה לי שיקבל אותי בלי יותר מדי בעיות, הוא הבן אדם היחידי שאני יכול לומר בלב שלם ומלא, שהוא אוהב אותי כמו שאני ולא משנה מה- הוא תמיד יהיה שם בשבילי. אצלנו בבית אין יותר מדי 'אל תצא עם איתה- היא מהעדה הזאת, אל תצא עם זאתי, אל תצא איתה כי....' וכדומה, אומנם, אבא שלי בטיפשותו וצרות עינו מכפיש הרבה עדות ואנשים על בסיס עדתם (למרות שלא מולם, לעצמו, או שהוא טורח לשתף אותנו בעוד הרפתקאה מפהקת ביותר, של "מה עבר עליי היום?") אבל שוב, הוא יודע טוב מאוד שמעולם לא שאלנו אותו ומעולם לא נשאל, ואם לא טוב לא שאני יוצא עם X בגלל שהיא Y, זבש"ו
. ~אררג בא לי כבר לעבור דירה לאנשהו ולחיות לי בשאת נפש עם דנה!~

dannnnnna

New member
אמא שלי דווקא לא כזאת...

נראה לי שהיא פשוט הבינה שאני לא רוצה לדבר איתה על דברים ועזבה את זה.. הם לא ממש יודעים על חברים/חברות שלי... אבל בדרךכלל יש להם ביקורת לכל במי שעובר אצלנו בבית (או ליד הבית)... ככה זה.. לומדים להתעלם.. הם גם ייודעים שאני לא הולכת לבחור את החברים שלי לפי מה שהם חושבים עליהם..

aviran6

New member
איכס הומו מסריח מקבל בתחת

הומו טוב זה הומו בקבר. איכס הומואים זה דבר מגעיל צריך לגרש את הגועל הזה. איכס בחור שמקבל בתחת באמת אין לכם כבוד. מסכנים ההורים שלכם לגדל 0 כמוכם גועל נפש. אם הבן שלי היה הומו הייתי רוצח אותו איכסה הומואים ולסביות צריך להרוג אתכם.

לך, ולאחד שמעלייך מגיע ילד הומו

לא שזה אות קלון או משהו (אומר אחד שלא כתב כאן אף פעם, אין לו שום נטיות ולא סביר שגם יהיו), אבל מי יודע, אולי זה אפילו ילמד אתכם שיעור או שתיים במוסריות.

sarah

New member
../images/Emo41.gif אתה סותר את עצמך ../images/Emo41.gif

עיון קצר בכרטיס האישי שלך מגלה הודעה שממנה לקחתי את הציטוט הבא: אם הם יעשו לך כזה דבר את תעלבי ותיפגעי. אני ממליץ לך להתייחס בכבוד לכולם גם אם את לא אוהבת אותם את לא חייבת לדבר איתם אבל את חייבת להתנהג בכבוד לכולם כמו שאת רוצה שיכבדו איתך אני חושבת שהבנת את מה שכתבת, כדאי גם שתייסם את זה.

אבירן

אני מקווה שתכבד את הגבלתך מכתיבה בקהילת גאווה צעירה. וגם שתקרא דברים שכתבת בפורומים שונים ותפנים חלק מהם.

תגיד, אתה במקרה פג?

כי הדבר היחיד שאני מבינה מכל ההודעה הזאת זה שבלידה לא הגיע לך מספיק חמצן למוח... כאילו, זה הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו בשביל להבין למה אתה כל כך סתום. לא, אני לא באה לקלל, כי אני לא ארד לרמה שלך, אני פשוט אגיב תגובה רגילה, ואעמיד פנים שאני מדברת לבן אדם. קודם כל, מפריע לך? יופי, אל תיכנס לפה, אף אחד לא הכריח אותך. דבר שני, למה לבוא הנה ועוד להקצין בצורה לא נורמלית? חמוד שלי, יש פה אנשים (ואני ביניהם) שזו הדרך חיים שלהם, ככה הם חיים כל יום, והם מתמודדים על האטימות של המדינה המחורבנת הזאת. תגיד, אתה חושב שקמנו בבוקר ואמרנו לעצמנו: "אוי, נורא בא לי להיות היום הומו. נורא בא לי שיסתכלו עליי ברחוב ויצרחו לי נושך כריות. נורא בא לי שאנשים יחשבו שאני סוטה מין. נורא בא לי להיחשב ליוצא דופן". תגיד, אתה חושב בכל הכנות שאנשים פה בחרו את הדרך הזאת? חמוד, כמו שאתה כתבת בכרטיס האישי שלך, את המילה הזאת סקס, כן, גם אנחנו חושבים על סקס, גם אנחנו הולכים לבצפר, גם לנו יש עבודה, גם אנחנו משתדלים לגרד את המשכורת ואפילו גם לנו יש בעיות עם הבנק. הדבר היחיד! שמבדיל בינינו זה מה שאנחנו עושים במיטה. ואם כל הכבוד, זה לא צריך בכלל להיות עניינך! יום טוב.

going mad

New member
אה...לא נראה לי...

אתה לא תרצח אפחד...זה בניגוד לחוק... דבר שני לא מגיע לך ילד... דבר שלישי אני בטוח שאם ההורים שלי היו מגלים שאני נמשך לבנים, הם בכל זאת היו אוהבים אותי, ובכל זאת גאים בי כן...אתה יודע...אני מרגיש שההורים שלי אוהבים אותי...ונראה לי שההורים שלי יקבלו אותי...מאותה סיבה...הם אוהבים אותי... המממ...את ההנאה של לקרוא הודעה שבה אני מקלל...מתעצבן עליך..וכו'...לא תקבל! תפנים...ובבקשה..לך מפה

a beaver

New member
עזבו

העובדה היא א. הוא הומופוב וב. אתם יודעים טוב מאוד איזה הומו´פובים´ טורחים להכנס לפורום ולהשאיר הודעה.

אהמ אהמ מר הומופוב...

שרימפי לא פוגע באף אחד. נטייה מינית כנטייה מינית לא פוגעת באף אחד. אנשים כמוך, כן פוגעים. רוצחים פוגעים. אף אחד לא אשם בכך שהוא נולד כהומו. גם אף אחד לא אשם בכך שהוא נולד כהומופוב. אבל אדם שמשאיר בפורומים הודעות מזעזעות כמו שלך, אדם שפוגע, מעיז לרצוח, או להסית לרצח או בכלל להזכיר את המילה הזו - אדם כזה, (אתה, לדוגמה,) הוא אדם פוגע. מגיע לו עונש. אבל בכלל, איך אפשר בכלל להשוות שנאת אדם מתועבת כשלך, אל זהות מינית שונה? אז אל תדבר אתה על חוסר כבוד. אם לך היה כבוד לא היית מביע את דעתך בצורה כל כך בלתי מכובדת ("איכס איכס מקבל בתחת איכס איכס הומו טוב זה הומו בקבר איכסה" - מה אתה, טמבל?)

adiko

New member
נו עוד אחד שרוצה צומי

אז לא נאה לך ברח כל עוד אתה יכול

השרשור הגיע לדף הקהילות של תפוז...

אני חושב שלכל הורה לוקח זמן לעכל בשורות "מפתיעות" מכיוון הילדים - כשמערערים לאמא את התפיסה שהיא חיה איתה כבר שנים לגבי הילדים, המחותנים, הנכדים וכולי. בכל סיפור יציאה מהארון אנחנו אומרים שלנו היו שנים להתמודד עם עצמנו ואי אפשר לצפות מההורים לבלוע את הצפרדע החיה הזאת, לחייך ולשמוח איתנו. הורים כאלה יש רק בטלויזיה (דבי). שרימפ - אמא שלך שונאת ערבים? אולי זה בגלל שההיכרות שלה איתם באה מהנאומים של ג'ורג' בוש, אריאל שרון ושאול מופז? אני כמעט בטוח שאם הייתי יוצא עם ערבי, ומביא אותו הביתה, היא לא היתה מגיבה באופן קיצוני כזה. האושר שלך תלוי בך, ובסקאלות שלך. לא בהגדרות של אמאבא. אני מכיר אנשים, ואני בטוח שגם חברי הפורום מכירים, שלהורים שלהם אין רבע מושג על הזהות המינית שלהם, על החברים, החברות ובני-הזוג שלהם. וכולם חיים באושר - ההורים בבורותם, והילדים בשלהם. לא הייתי מביא לידיעת ההורים עובדות שיגרמו לחיכוכים מיותרים. זו כמובן דילמה בכל יציאה מהארון. אבל גם אח"כ - אמא שלי יודעת שאני הומו. בהתחלה היא חשבה שהיא תעזור לי למצוא את הבחורה הנכונה. עכשיו היא חושבת שאני בי. היא לא בהכרח יודעת על כל מי שאני יוצא איתו, או נפגש איתו או מה אני עושה בכלל. לסיכום: הייתי מביא הביתה איזה דייט שאני רוצה. אם הייתי מרגיש שהוא לא ימצא חן, אז אלא אם אני מחפש לריב עם אמא בכוונה (גם זה קורה), היא פשוט לא היתה יודעת. מה לא?

TwelveEyes

New member
הא...

שאני לא אתחיל לדבר על הבן זונה המתחסד והצבוע הזה שאני נאלצת לקרוא לו "אבא". בחיים אני לא ארמוז לידו שאני בי - לא לפני שאהיה עצמאית מבחינה כלכלית ואגור בבית משלי. ורק אם תהיה לי חברה רצינית. וגם אז, נראה לי שאני אברח מהארץ לחמש שנים ככה, לתת לו להירגע. זה בנאדם שלא דיבר איתי שבועיים כשאמרתי שאין לי בעיה לצאת עם מישהו מזרחי. אין לו שום כבוד לדיעות שלי ולהחלטות שלי, כל מה שאני עושה לא מספיק טוב בשבילו. הוא כועס עליי שאני על המחשב ביום כיפור, בזמן שכל קשר בינו לבין היהדות מקרי בלבד. הוא נובו-שוביניסט, הומופוב, גזען, צבוע, חסר-לב וכן, בנאדם סימפטי ביותר. הוא לא מחפש שאני אהיה מאושרת... הוא רוצה בעיקר שאני אעשה אותו מאושר בכך שאהיה בת למופת (ז"א, בעיקר אסתום את הפה ואסכים עם כל מה שהוא אומר) ואחר כך אישה למופת (שאעשה איזה תואר באוניברסיטה, אעבוד קצת, אמצא לעצמי בעל שיכניס אותי להריון ואבלה את שארית חיי בבית, כמו אמא שלו וכמו אמא שלי.) ואמא שלי? כמו אמא של רביב. אנשים אחרים יכולים לעשות מה שבא להם מצידה, אין לה בעיה, סבבה, אם זה מה שעושה אותם שמחים. כל עוד זה לא קורה במשפחתה היקרה, ז"א. צ'מעו, היא משחקת אותה ליברלית.. אבל שוב, תשובה חד-משמעית לשאלה האם היא תקבל אותי כביסקסואלית לא תהיה לי עד שלא אספר לה. אני מניחה, מאחר והיא (כביכול) אוהבת אותי מאוד, היא תקבל אותי בסופו של דבר.. אבל.. נו..
אח שלי? עם כמה שאנחנו לא מסתדרים הרבה (יש לנו אותו טמפרמנט, מה לעשות ^^) אני חושבת שאם אחליט לצאת בפני המשפחה, הוא יהיה הראשון שיידע. נו, לא עכשיו, כי הוא רק בן 10 וחצי
אבל כשהוא יהיה, נגיד, בן 14-15 ככה.. אני חושבת שאספר לו. הוא ילד מתוק.. אני לא אומרת את זה כמעט, אבל יש לנו שפה משותפת וכשאנחנו בסדר אחת עם השני אני מאוד אוהבת אותו. אם יש מישהו במשפחה הדפוקה הזו שלא יהיה אכפת לו, זה אח שלי.
*מתחילה לחסוך כסף לקנות דירה לה ולרביב*

resputin

New member
אם..

אבא שלך היה מחבב אותי (מה שבטח לא יקרה), היית אומרת לו שאנחנו מתחתנים ושהוא וההרוים שלי יממנו את המעבר. בדירה שלנו, איש איש וחיו -כמובן, שמשתפים ואם לא, לפחות מרכלים על איזה כוס קפה בבוקר

TwelveEyes

New member
המממ...

אולי אם תסתפר.. ותוריד את העגיל.. ותגבה.. ותתחיל להיות הומופוב וגזען.. הוא יחבב אותך
חחח, אני מתארת לעצמי שאם ביני לבין א´ היה יוצא משהו, אבא שלי היה מחכה לו ליד הדלת עם מספריים

Gal-Mo0D

New member
מערכת היחסים שלי ו"שלהם"

מסובכת ביותר. ההורים שלי הם שני האנשים הכי שונים שאי פעם פגשתי בחיים שלי, שלא לדבר על העובדה שהפרש הגילאים ביניהם הוא 11 שנים! אבא שלי בנאדם אחלה (לרוב). הוא בנאדם מאוד רציונלי וריאלי, כשסיפרתי לו שאני הומו הוא אמר לי שהוא "לא נופל מהכסא" אבל הוא לא מאושר אבל בו זמנית הוא מודע לעובדה שאין אפשרות לשנות את זה. אבא שלי בנאדם שאוהב את השגרה שהיא החיים שלו, הוא אוהב לעבוד, אוהב להיות בבית - לא אוהב חופשות ודברים ספונטניים. הוא בנאדם שנשמע ליברל אבל הוא מקובע בתוך תבניות מחשבה מאוד ברורות לפעמים - הוא דתי כי הוא "רגיל" וכי הוא חושב שאין גן עדן וגיהנום אבל לחיות חיים דתיים זה לחיות חיים טובים יותר. קוד הלבוש שלו (שבשבתות אנחנו מוכרחים להתלבש לפיו!) מיושן ושייך למאה הקודמת. אמא שלי הבנאדם הכי אמוציונלי בעולם. היא מאוד רגישה ולוקחת דברים קשה מאוד עד כדי בכי (לעיתים תכופות). היא גילתה שאני הומו כשהייתי בן 14 והתנהגה כאילו זה דבר שעובר אם לא מדברים עליו. בגיל 17, שהיא שאלה אותי שוב אם אני "מסתובב עם האנשים האלה" ואמרתי לה שכן והבהרתי לה את המצב - חשבתי שהיא הולכת להתעלף מכאב, היא כמעט בכתה (היינו בקפה ויולה) וטרחה לציין כמה זה מכאיב לה ומזיק לה. היא חושבת שאם אני לא אפגש עם הומואים (המצב שהיא חושבת שקיים כעת) אני לא אהיה הומו ובטוחה שאנשים רעים השפיעו עליי דרך האינטרנט להיות הומו. הבעיה העיקרית היא שבד"כ אני חסר אונים מול המשפחה שלי. אני בנאדם מאוד עצמאי ומשוחרר, אבל כשזה נוגע למשפחה שלי - אבא, אמא ואחי (אני לא מחשיב את אחותי) אני תמיד נהיה עצור יותר, מתון יותר. אל תשכחו שהמשפחה שלי (ואני) דתית, כך שהעניין הרבה יותר מועצם (ההומוסקסואליות).

S

sexyגירל

Guest
גוודד זה כל כך...

גורם לי לחשוב על המשפחה שלי... זאצ אומרת.. אצלנו זה לא אותו דבר, טוב אני לא יכולה לדעת כי אף אחד לא הומו/לסבית/דו/ווטאבר אצלנו אבל.. אני זוכרת שפעם הם ניהלו איזה שיחה באיזה ארוחת ערב.. אז אחותי דיברה על הומואים והכל ואמרה שאין לה בעיה עם הומואים בלה בלה בלה אתם יודעים כל הדברים הרגילים אבל שהיא ממש לא מאחלת לעצמה שיוולד לה ילד הומו.. ו.. נו חשבתי מה יקרה אם באמת זה מה שיקרה? כאילו.. יש לה תינוק ועוד אחד בדרך ו.. אם הם יהיו הומואים מה אז? אז ברור שהיא תתרגל אבל זה יהיה לה קשה.. וזה מגעיל לחשוב שככה זה במשפחה שלי!! ואני בטוחה שגם ההורים שלי ככה.. למרות שגם להם ככה אין בעיה עם הומואים או כל מיני קהילות אחרות (כאילו בלי קשר להעדפה מינית, הם לא גזענים או כלום..) אבל גם, אם אני נגיד הייתי לסבית הם בטח לא היו מקבלים את זה.. אבא שלי בכלל... רק אח שלי ממש אחלה.. באמת נראה לי שהוא היה מתנהג פסדר גמורר הוא באמת פתוח והכל (ולאאא הוא לא הומו!!
)... אהה וגם אני כמובן:) אם מישהו מהמשפחה שלי יהיה הומו אני אתנפל עליו בחיבוקים ונשיקות..

למעלה