שיחתנו

justchip

New member
נכון שניתן לטעון שזה רשות הרבים

ונכון שיש להם זכות מלאה לצלם, לא מדובר פה על עניין חוקי, מדובר על עניין רגשי וכפי שציינתי אני יכולה להבין אותם. אנשים רוצים לחיות את חייהם, הם לא רוצים להרגיש שהם נמצאים בתוך בועה ומצולמים דרך קבע, בפרט שהמצלמים למינהם בדרך כלל לא עושים זאת על מנת להחמיא, אלא באים מעמדת עליונות של תראו אותנו ותראו אותם (וכבר קרא להם אחד מכותבי הפורום אורג- טנגים). אז כשנכנסים לשכונה שלך אנשים מידי יום מבחוץ סוקרים את דרך החיים שלך, מצלמים ומתייחסים עלייך כחיות מוזרות בסכנת הכחדה יש לשאר שהעניין יפריע לך ואולי אף תנקוט בצעדים על מנת לסלקם. מהנסיון האישי שלי, יש מעבדה סמוכה שראשה מאוד מעורב פוליטית בכל הקשור למחקר בתאי גזע ולשם כך באים צוותי צילום לצלם מידי פעם, אותי זה מעצבן בטרוף אני לא יכולה לעבוד עם מצלמים אותי או בסביבתי וגם אם אני מנסה להעלם אני יכולה להופיע באיזה שוט כשאני רק עוברת במסדרון. זה עוד כשאני מכירה במטרה ותומכת בה והאנשים אינם באים למטרות זלזול אלה להיפך, אם כמו במצב המתואר היו אלו אנשים שאני מכירה בתור הזר, ושאני נגד או סתם לא תומכת במטרה שלהם ושזה חוזר על עצמו שוב ושוב, כך שאי אפשר לדעת אם בעוברי בחופזה ברחוב אופיע כדמות רקע באיזה סרט כדמות האישה הפרימיטיבית יש לשער שזה היה מפריע לי הרבה יותר. אז סך הכל הייתי מצפה לקצת רגישות מאנשים ואם אנשים לא מסוגלים לנהוג באחרים ברגישות מתאימה שלא יתפלאו אם הם לא מתקבלים בברכה ומנסים להרתיע אותם מלהגיע שוב.

אבזץ

New member
דווקא בקטע של כלב

(חתולים אוכלים עכברים - "עכבר זה עוף וציפור זה פרה") ודווקא מתגבשת אצלי באחרונה החלטה לאמץ חיה שכזו (כלב טוב). בעזרהשי"ת, תיכף ומיד לאחר החגים ועם החדר כושר...

admor

New member
באמת

מעניין איך לדוגמא האיימיש בארה"ב יתנהגו? אם יבאו אליהם יצלמו אותם ויחקרו אותם. תאמיני לי כולנו אנטישמים.

האיימיש בארה"ב התמודדו די יפה

עם הגבר הזר שנכנס לשכונה שלהם, אל בית הספר שלהם, והרג את הילדים שלהם. הם אפילו מוכנים לחבק את אלמנת הרוצח, ואוספים תרומות בשבילה לא יודעת מה היה היחס לעיתונאים שם, אבל מהצילומים שכן ראיתי היה נראה שאפשרו לצלם תאמין לי, זה לא קשור ללאום אולי רק לדת, וגם זה בצורה מאד מסויימת שלה

justchip

New member
האימייש הם פסיפיסטים ומאז ומעולם

היו נגד אלימות גם בצורה לא רציונלית, כולל להחרים בני קהילה שחשבו שעליהם להלחם בזמן מלחמת העולם הראשונה והשניה ולנדות אותם והפיזית להפנות את הלחי השניה כשסוטרים לך. השאלה היא מתי הקיצוניות לצד השני גם מוגזמת, באופן אישי לא הייתי לוקחת מהם דוגמה.

justchip

New member
אגב ברמת העיקרון אסור לצלם אצליהם

מה אפשר לעשות שאין להם דרך לאכוף את זה בפרט שהם כל כך נגד אלימות.

rigoletto111

New member
אז טמטום אחד שלהם מוחק את השני?

מצד אחד אסור לצלם, מצד שני אסור לפגוע באחרים. מינוס כפול מינוס יוצא פלוס. איכשהו אני חש סלידה עמוקה כלפי אנשים שהם "יותר מדי טובים" - אלו שנגד כל אלימות [אבל יסרבו להלחם בהיטלר] או אנשים כמו הרב הראשי עמאר שמתנגד למרוצי סוסים בשל סבל החיות [אבל ידאג שהמשפחה שלו תקרע את הצורה לחבר של הבת שלו]

סלסרו

New member
עקרונית את צודקת, ולא הייתי רוצה

להיות במקומם, אך אינני חושב שזה מה שבדיוק מפריע להם.

tzvitzi

New member
"תופעת העדר" בציבור החרדי..

עבדתי לפני שנתיים בתור מודד (אלה שעומדים בכבישים עם מכשיר שדומה למצלמה) היתה לי ולעוזר שלי עבודה לעשות בתוך הקסבה של מאה שערים-למדוד את אחד ממבני הציבור שם , התייצבתי במאה שערים ב 7 בבוקר,הוצאתי והעמדתי את מכשיר המדידה והתחלנו לעבוד , לא עברו 5 דקות וקבוצה של בחורי ישיבה משועממים התחילו להתקבץ סביבי והחלו לשאול שאלות , היו כאלה "נועזים" שנעמדו מולי וניסו להסתכל במכשיר המדידה מהצד השני שלו , אחרים התחילו למשש את המכשיר (וזה מכשיר שאם הוא יוצא מאיזון אפילו בסנטימטר כל העבודה לא שווה כלום) בקיצור אחרי כחצי שעה נאלצנו להתקפל משם בגלל שעשרות ילדים בדרכם לחיידר התקבצו סביבי כשהם מושכים את המכשיר,וצורחים כל מיני "ברכות ואיחולים" באידיש , המבוגר שבילדים היה בגיל 8 בערך. על כל האמבוש של הילדים האלה ניצח ופיקד אחד מהבחורים המוזכרים למעלה שכנראה נעלב כשאמרתי לו שהסקרנות שלו והדרך שבה הוא מבטא אותה (מישוש המכשיר והצצה מצידו השני) מזכירה לי התנהגות של אורנג-אוטן. הסיפור הנ"ל חושף טפח מתופעה שקיימת בציבור החרדי של כל מיני בעלי אינטרסים שמעוררים ציבור שלם רק בשביל אינטרס ישיר שלהם,למעשה כל ההתנהלות של הציבור הנ"ל היא התנהלות של תלות בבנאדם אחד(רבי מסויים) מאין ראש שבט שמורה לכולם איך לנהוג,התנהגות כזאת מעודדת את הקיצוניים והמופרעים שבחברה הזאת שהם אלה שרצים בראש העדר בשביל למהר ולקיים את מצוות הרב. לצערי ככה נראה הציבור החרדי כלפי חוץ-כעדר של אנשים מצומצמים וחסרי חכמת חיים.

justchip

New member
סקרנות היא דבר טבעי וחיובי בבני אדם

ואבוי למי שאיבדו אותו, אולי אם היית טורח להסביר מה אתה עושה, איך המכשיר פועל, ושהוא רגיש ועדיף לא לגעת במקום לקרוא לאנשים בשמות היה לך יותר קל וגם הם היו יוצאים נשכרים. נכון שזה לא מהגדרת התפקיד שלך ולא החובה שלך אבל נראה לי יותר טוב מלכנות אנשים בשמות ולא לבצע את העבודה. אבל מה אני מבינה בהיותי קוף אדם נצר למשפחת קופי אדם.

tzvitzi

New member
הסיפור סופר בקצרה

לא הוספתי הרבה פרטים שאני חושב שלא רלוונטיים לנקודה שרציתי להעלות לגבי תופעת העדר,אבל אם את מתעקשת הבחור רצה שאני אוכיח לו שזאת לא מצלמה וכשההסברים לא שיכנעו אותו הוא מישש את המכשיר מכל כיוון ונעמד מולי כשהוא מביט בהשתאות לתוך העדשה מהצד הנגדי,סוג כזה של סקרנות קיים אצל ילידים אפריקאים,ילדים ממאה שערים,חתולים צעירים,אורנג אוטנים וכו וכו.. אין לי בעיה עם אף אחד מהנ"ל כל עוד הוא לא הורס לי יום עבודה,הבחור המדובר כן הרס ולכן זכה לכינוי המכובד,אולי את היית מוצאת איתו שפה משותפת אבל אני קטונתי..לילהטוב

justchip

New member
כן כנראה שהיא קיימת רק אצל

באלו שהחיים עדיין לא דיכאו בהם את הרצון לידע והסקרנות להבין, העדר הסקרנות הזאת בהרבה רבדים של החברה היא מה שמדאיגה אותי (וגם היחס המזלזל שלך לכל מי שלא בדיוק כמוך כגון: ילדים אפריקאים, ילדי מאה שערים). לדעתי הסקרנות לנסות להבין כיצד משהו פועל ולפענח משהו בעצמך היא תכונה חיובית שדוכאה בחברה המערבית שמצפה לקבל הכל מהמוכן ולא מרבה לעודד חשיבה עצמית. אבל כפי שכבר אמרתי מה לו לאורג-טאנג לפתוח פה ולדבר?

אבזץ

New member
וגם לא ככה

בקיצור - אתה טועה ומטעה, וחבל. בברכה, אחד שהיה שם והורידו לו אותה (את העורלה), וחבל.

יש הבדל עצום שזועק עד השמים

בין ילדי אפריקה לילדי מא"ש, ילדי אפריקה לא בחרו את מצבם, בעוד שהציבור החרדי, הוא בור מבחירה,

אילו הכללות מגעילות ומטופשות

בחיי, בתור מי שמיהרה להתווכח עם מתבחששת ולהסביר לה שלהפגין אלימות כלפי צלמים וכלפי "זרים" אחרים בשכונות חרדיות זה מעשה לא מאד נדיר, לצערי, ומעשה מאד לא מקובל בעיני, אני ממהרת לומר לכם שזה מגעיל איך שאתם מתבטאים (אתם זה אתה והבחור השני שדיבר על קופים, ילידים אפריקאים וה"עדר" של מאה שערים) מקצות האצבעות ועד קצות השערות זה מגעיל, החל מהטענה שילידים אפריקאים הם בורים (למה כי הם לא יודעים איך להפעיל טלוויזיה? וזה שילידים מערביים מסוימים (עד דגש הצמצום שבמילה מסוימים) לא יודעים איך לגדל תבלינים וירקות בגינת ביתם, איך לבנות בית מבוץ, איך להפיק תועלת מזבל, איך לגדל את הילד ולעבוד בשדה בו זמנית, או איך להלחם בחיות בר, ואילו ילידים אפריקאים מסוימים (כנ"ל) כן יודעים, זה אומר שהמערביים הם בורים? עבור בטענה שהציבור החרדי (כולו) הוא בור (למה, כי לדעת גמרא זה לא נחשב ולדעת מתמטיקה זה כן נחשב? ומה, הציבור החילוני שמסיים בגרות ממלכתית אבל אין לו מושג מי זו יונה וולך, מי כתב את "אותו הים" או מה המשמעויות ההיסטוריות הטמונות בטקס ליל הסדר, הוא לא בור בכלל?) וכלה בטענה שהציבור החרדי הוא עדר. נכון, הם שמקשיבים לרב שלהם (שאחרי הכל הוא איש מלומד, גם אם רק בשדה לימודים מצומצם) הרבה יותר גרועים, וממש קופים, לעומת אלה שמקשיבים לגיא פינס, הולכים שבי אחרי נינט טייב, מכורים לתוכניות של דודו טופז, ונענים לכל דרישות האופנה האחרונה בכל מה שנוגע לבגדים, מקומות בילוי ומכשירים סלולריים. בציבור הדתי כמו גם בציבור החילוני יש כאלה ויש כאלה, וזה שציבור מסוים בוחר להקשיב להוראות של רב מסוים זה לא בהכרח הופך אותו לעדר, אלים, מושחת, בור או קופי. ,

estersh

New member
../images/Emo45.gif

כי אחרי שהנהנתי בהסכמה, חשבתי שמותר לך לדעת את זה. מצד שני, אנלויכולה להצביע כל פעם כל פעם שאני מסכימה עם מישו, הנה, גם עם מתבחבשת שלמעלה הסכמתי ולא הודעתי על כך. מצד שלישי, לא הייתי רוצה שמישו מקוראי הפורום הפאסיביים יחשוב ששכחנו שהיינו בהחלט נורמלים גם בעברינו החרדי יחד עם אלו שנשארו שם עד היום, בפרט שאחת מחברותי החרדיות שלחה לי אתמול הודעת הי_את!אני_קוראת_אותך_ביוצאים. וגם אחשלי מהחדר לידי יקרא אותי אחר כך ואני רוצה שהוא ידע שאני זוכרת איך כילד קטן הוא נגרר אחרי כל אנשי האחזקה של ביה"ח שליד הבית שלנו ושיגע להם את השכל בשאלות והם היו סבלניים מספיק כלפיו, בניגוד להורים שלי שלפעמים התעצבנו על כל המכשירים שהוא פירק בבית, אולי בגלל שהם לויודעים שהיום, כבר הרבה שנים, הוא האיש הכי מוכשר בידיים שאני מכירה וגם ישלו מלאן סבלנות לכל הילדים עם השאלות בחנות האופניים בשכונה החרדית שהוא עובד בה, וככה אולי יהיה עוד דור של ילדים שגדלו ויודעים תמיד לתקן כל מה שצריך בדירה של אחות שלהם, שיש לה אומנם חוש טכני מפותח, אבל ישלה גם גבר כמו אחשלה שכיף לנצל לדברים כאלו. ועוד משו שלא נעים להתוודות עליו, אבל גם היום, בגילי המופלג, אני מסוגלת לבהות באנשימים שעושים כל מיני דברים מעניינים ברחובות. מצד רביעי - - וטוב, זו התוספת המשמעותית היחידה בהודעה שלי- אולי ההבדל בין הצורה שאנשים כמוני בוחנים אנשי מקצוע ומכשירים ברחובות, היא בכך שאולי דווקא אותם ילדים חרדים שבוהים בעובדי אתר הבנייה רואים בהם יצורים מעולם אחר, שהילדים האלו שיגדלו אחר כך לאנשים שיעדיפו ללוות כסף ולא לעבוד בשום עבודה שחורה הם בעיצומה של טיפוח תחושת התנשאות בלתי מודעת כלפי עובדי הכפיים והשירות למיניהם והם מתבוננים בהם בערך כמו שילדי האדונים השתאו למראה עבודות העבדים בשדות המטעים, ואפילו לצורה שהם שרקו ורקדו. בעוד שבשבילי כל עובדי השירות, מנקיון הרחובות ועד לחכי"ם בכנסת, הם עמיתים לעבודה (נגיד, עבודת תיקון העולם. לא, מליצי מידי) ומעניין לפעמים להציץ גם בחלק שהם ממלאים בזמן שאני למשל מאכילה ומנקה שולחנות בבית אבות, או שותלת רקפות, או מתכנתת מחשבים למעני ולמען אחרים. ואולי אין שום הבדל. רק תהיתי בקול

אבזץ

New member
והכי גרוע - נועלים קרוקס.

חותם בשתי ידי על דבריך. והבחור שדיבר על קופים, אגב, הינו מפעילי ומראשי תנועת שינוי. ואולי זה מסביר משהו... אין לי כוח להכנס לוויכוחים פוליטיים, ולא לעימות איתו (ובפרט שאני מחבבו באופן אישי). רק רציתי שתדעו, הכל קשור לפוליטיקה! ובינינו, מי יותר חתיך... גיא פינס או ר' יהודה הלוי שליט"א ?! ואפי' נינה יותר אופה מהרבנית קוק.

למעלה