שיחזור הודעה...

pixiER

New member
שיחזור הודעה...

בשם אחד המשתמשים, שלא רצה להזדהות יותר בשמו, אני אשחזר את הודעתו, ואני מניחה שלא רק הוא ישמח לתגובות
"... נניח שאני לא מרוצה ממקום העבודה (הבטיחו לי תנאים מסויימים שלא קויימו) האם עשיית קולות (כלומר לא לבוא באולטימטום אלא פשוט שיוודע להם בדרך עקיפה) של חיפוש מקום עבודה חדש יכול לעזור או בעצם להפך - לגרום לפיטוריי? ..." ובאופן כללי יותר, מה עושים אם החברה לא עומדת בתנאים שהובטחו?

motior

Member
תלוי מה האופציות

בהנחה שאתה (הוא/היא) רוצה להשאר בעבודה הנוכחית, לדעתי, כדאי באמת לחפש עבודה אחרת - לא בהכרח מתוך כוונה לעבור. כאשר יש אופציה ביד, לגשת למנהל ולהסביר שיש הצעה אחרת, אבל ברמצונינו להשאר ולראות מה יציעו. יש לקחת בחשבון את האפשרות שיגידו לך ללכת - ואז לעבור לחברה החדשה. באופן כללי יותר, אם הובטחו תנאים מסוימים (בכתב?) יש להבהיר להנהלה שאינך מרוצה מכך שלא קוימו ולבקש פתרון. רצוי לנסות להגיע לדרג גבוה יותר מהמנהל הישיר אם הוא לא מסייע. לא להעמיד אולטימטומים, אבל להיות אסרטיבי.

אפרתש

New member
להשמיע קולות ברורים

לא למלמל מתחת לשפם. לבקש שיחה עם המנהל הישיר, ולהגיד לו בצורה הכי ישירה מה הבעיה. בלי אולטימטום. לפי תגובתו, אפשר להחליט על ההמשך. אם הוא מסביר למה היה שינוי בתנאים ומההסבר שלו אפשר לצפות לשיפור עתידי - אפשר לתת צ'אנס. אם הוא לא נעים, או אומר ש"יש בעיה כי אנחנו בקשיים", זו אינדיקציה להתחיל לחפש עבודה. חיפוש אמיתי, לא בשביל הרושם. איזה תנאים לא קויימו?

pixiER

New member
דוגמה שנתקלתי בה...

למשל רכב, הובטח, אך "מתעכב"... כמה זמן לתת אחרי שמקבלים תשובה, שנשמעת בסדר, אבל גם כשדברים הובטחו הכל אז נשמע בסדר? אני גם בעד להשמיע קול ברור, לפעמים צריך להתבשל כמה ימים עד שמגיעים להחלטה שצריך שיחה, וגם אז פשוט להגיד מה מרגישים, ולא בגישה תוקפנית, אלא בעדינות, בפולטיות הראויה... מצב שבו אתה מציג את העמדה שלך, ושומע את תגובת הצד השני, ולפי זה מקבל החלטה...

avi0025

New member
הבעיה

היא כאשר לא מדובר על משהו ספציפי אליך אלא זו מדיניות של החברה. בראיונות לגיוס מועמדים אומרים X ובסוף מתברר Y. מה גם שלא מדובר בחברת סטארט-אפ קטנה. האם שידעו בעקיפין שאתה מחפש זה טוב או רע?

אפרתש

New member
תלוי במצב.

אם מתחילים פרויקט חדש, אולי יחששו לתת לך אחריות גדולה אם יש חשש שאתה תעזוב בקרוב. או אם יש אבטלה סמויה, אך אחד לא יתרגש אם תעזוב. אם או מאד קל לגייס עובדים - תלך, יביאו מישהו חדש תוך שבוע. מצד שני, זה באמת יכול להוות גורם מלחיץ. אם החברה לחוצה בכוח אדם, אם בגיוס האחרון לקח כמה חודשים למצוא עובד מתאים, אם לוקח זמן להכשיר עובד חדש, אם אתה מכיר איזה פרויקט לעומק יהיה קשה להחליף אותך. כשמדובר על תנאי עבודה במובן של התגמולים, זה חמור. אם הם הבטיחו מכונית/כסף/בונוס/ביטוח - אלה הבטחות שחובה לעמוד בהן. הם צריכים לעשות את החישוב כמה מסוגלים לתת לפני שמגייסים עובד חדש, ולא "פתאום לגלות" שאין כסף לקנות מכונית. יש כאן או שקר בכוונה תחילה, או ניהול כושל. אם מדובר על תנאים בסגנון "אתה תתחיל פרויקט חדש", אפשר להבין שחלים שינויים לא מתוכננים. התגלו בעיות דחופות בפרויקט הנוכחי, לקוח ביטל הזמנה, וכ"ו. לכן שווה קודם כל לדבר עם המנהל ולהבין מה קורה. אגב - מכונית ליסינג אפשר להביא מהיום למחר. שבזה לא יעבדו על אף אחד. אם לא נותנים מכונית, זה מקמצנות (מחכים שעובד אחר יעזוב וייתנו את המכונית שלו, או משהו כזה).

למעלה