שיחה

רננהלי

New member
שיחה

אמא שלי שאלה אותי היום קצת דרך אגב כזה: "תגידי, את מתכוונת לעבוד במקצוע שלך שנה הבאה?" איך אני שונאת את השאלה הזו. כולם שואלים אותי את זה. שונאת את זה. שונאת את הצורך להסביר. להמציא משהו או לומר חצי אמת. אבל אמא שלי נזהרה עד עכשו מלשאול את זה. ואני מרגישה את זה נורא חזק, את המבטים התמהים של ההורים שלי. "מה קורה איתה? מה התוכניות שלה? מה היא רוצה? לאן היא הולכת?" מבטים תמהים וגם מודאגים. ואני, אין לי כוח להתמודד גם איתם. מספיק לי להתמודד עם עצמי. קשה לי עם עצמי ואין לי תשובות. הלואי והיו לי. הלואי והייתי יודעת מה אני רוצה. הלואי והייתי מרגישה חזקה מספיק כדי להתמודד עם הפחד. ואין לי כוח להתמודד גם עם הדאגה שלהם. אני לא מסוגלת להרגיע אותם. ואני רוצה שהכל יהיה בסדר, או שלפחות אני אצליח לעשות את עצמי כאילו הכל בסדר. כואב לי שכואב להם שכואב לי. וזה אומר כאב כפול. ואני לא יכולה לומר להם:תקשיבו. החיים שלי מפורקים. ואני משתקמת, אבל לאט. ואני עוד לא יכולה. ואני עוד לא יודעת. רק רוצה שיעזבו אותי בשקט. הם לא מבינים, ואני לא רוצה שידעו. עניתי לה: לא יודעת. ואני לא רוצה לדבר על זה. והיא אמרה: זה נורא מוזר איך שאת מתנהגת עם זה. לא להתמודד ולא לדבר על זה ולקבור את הראש באדמה זו לא הדרך. בזבזת שלש שנים כדי ללמוד מקצוע (לא, וזו אמירה שופטת מלכחילה בכלל, אה?). אפילו אם את מחליטה לא לעבוד בו את צריכה לדעת את זה. ולמה אין לנו, ההורים שלך, זכות לדעת מה קורה איתך? תעשי עם זה משהו. תתייעצי עם מישהו. תלכי לפסיכולוג (ההורים שלי לא יודעים שאני הולכת לטיפול, לא סיפרתי להם ואני לא רוצה לספר). לא לדבר על זה ולהתעלם זהלא פיתרון. אמרתי: אני לא יודעת מה קורה איתי. לא יודעת מה אני רוצה. ולא רוצה לדבר על זה שאני לא רוצה לדבר על זה. ואם אני לא מדברת על זה זה אומר שאני לא מתמודדת? ואם אני לא רוצה לדבר על זה איתכם זה אומר שאני לא מדברת על זה ומתמודדת עם זה? אמא שלי: זה עצוב מאוד שככה את מתייחסת להורים שלך. שאת לא יכולה לספר לנו. ואני עניתי: נכון, זה עצוב מאוד ולא עוד שתיקה סיימתי להכין את הציפוי לעוגה והלכתי. ושוב נתנהג כאילו כלום לא קרה ושוב אני אתפרץ על כלום ואכעס בלי סיבה, רק מקושי ושוב יהיה לי עצוב וחסר פתרון

לימודים

פעם קראתי איפהשהוא שסיום לימודים לתואר, זה מין סוג של טראומה. בעצם הרבה הרבה פעמים, אחרי סיום הלימודים - דרושה הפסקה, ואנשים ממש לא רוצים לעסוק במקצוע שרכשו. להרבה חברים שלי זה קרה, וקורה גם היום, ואחרי זמן מה, חלקם עבר לעבוד במקצוע שלמדו. לגבי אמא שלך. אפשר להבין את האכזבה שלה, מההסתגרות שלך מולה. אני מכירה את התסכול הזה, מההורים שלי - שגם אני כמוך, איתם, מאד סגורה. אני משתדלת מדי פעם (בחצי השנה האחרונה) לספר להם על דברים שאני עושה, או מרגישה - מנסה לשתף אותם במעט. זה אמנם ממש מעט, אבל זה מה שאני מסוגלת לו. למה בעצם יש ביניכן כזה חוסר תקשורת? למה את סגורה מולה כ"כ? מאיפה זה בא לדעתך?

רננהלי

New member
דיברתי

על זה היום עם הפסיכולוגית אני חושבת שמרוב שהייתי צריכה לפרוק לא נתתי לה לדבר בכלל. אז נשארתי רק אני עם המילים שלי. אבל פרקתי. מעניין לאן זה יביא אותי. איזה קצר יש לי עם אמא שלי. ומאז ומעולם כנראה זה היה כך. ואי אפשר לשנות, או כך נראה לפחות. ולמען האמת עם כל המשפחה שלי. אין כנות והבעת רגשות ושיחות עמוקות מלב אל לב. אף אחד לא ממש יודע מה אני עוברת, ואני לא יודעת מה אחרים עוברים. מין נתק כזה. לא יודעת אחרת וגם לא רוצה כנראה אלא שזה סגנון היחסים שלי גם עם שאר העולם, כך יוצא. חשבתי שזה אחרת - אבל את אותם מאפיינים אני רואה עכשו בכל הקשרים שלי. וזה עצוב ומרגיש חסר מוצא כל כך. ואני רק מקווה שאני אצליח לשנות את זה פעם. כי כרגע אין לי מושג איך.

בטוח שאפשר לשנות

איך משנים? אני מתארת לעצמי שאת מדברת על זה בטיפול, נכון? אולי ביחד תחשבו על סיטואציות בהן את מגיבה בצורה X ותנסו לדמות צורה Y . הרבה פעמים מה שעוזר לי לשנות אצלי דברים הוא זיהוי הדפוס ההתנהגותי הנוכחי שלי, ואז אני אומרת: אה, ככה אני עושה בד"כ, הפעם אני אעשה אחרת - ורואה מה יוצא. אם יוצא טוב, אני משתדלת לחזור על ההתנהגות החדשה.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo24.gif ענקי

מכירה את המצב הזה, רק שאצלי זה גם עם אמא שלי וגם עם אחותי, אבא שלי בכלל לא מעניין אותו מה קורה איתי... ההורים שלי כל פעם מחדש מתוסכלים מזה שאני לא משתפת אותם, העניין הוא שמה לעשות הם לא גורמים לי להרגיש איתם פתוחה, תמיד הם לא מעודדים אותי ללכת בדרך שלי אלא הדרך שלהם תמיד צודקת לדעתם ולכן זה גורם לי לא לשתף אותם. הלוואי והיה לי מה לומר כדי לעודד אותך, אז כרגע רק אוכל לשלוח לך
ענקי שתדעי שאת לא לבד.

למעלה