שיחה עם הגננת - ארוך

יונת ש.

New member
מסגרת מתאימה

מירי, כתבת: אני רק פוחדת שבשנה הבאה הוא שוב יישאר הילד הכי גדול פיזית מנטלית והכי מתקדם בחומר הנלמד לפי מה שאת כותבת מתאים לו להיות עם "הגדולים" מכל הבחינות. אם הבנתי נכון, ההתלבטות העיקרית היא בגלל שאת רוצה לעכב את הכניסה שלו למקום קשה או לא טוב בשבילו (בי"ס) ולתת לו לבלות עוד במקום שבו טוב לו (הגן). אולי כדאי לחפש בי"ס אחר, שבו כן יהיה לו טוב?

anat30g

New member
אין מה לפחד מהערכה פסיכולוגית

אם את חוששת - את יכולה לעשות את זה באופן פרטי שאף אחד לא ידע. ביחס לגודל פיזי - יש עם זה בעיה קשה - כתבת שדודו שלך גדול פיזית - גם אצלי זה ככה ואצלינו זה היה שיקול די מכריע בהעלתו של הבכור שלנו לכיתה א´ מוקדם (למרות שמבחינה רגשית הוא לא היה מוכן). אצל המון המון מורות המראה הפיזי של הילד קובע את ההתיחסות אליו - הבן שלי נראה גדול (הוא גבוה ומלא - כמו ההורים שלו) אבל בגיל הוא הכי צעיר בכיתה. המורה שמסתכלת עליו לא רואה ילד צעיר - היא רואה ילד גדול ודורשת ממנו להתנהג כמו גדול - היא לא מסתכלת בתאריך הלידה שלו לפני שהיא פונה אליו ולא מעניין אותה שהילד שנמצא בכיתה א´ הוא רק בן חמש וחצי... היא דורשת התנהגות של בן 6 וחצי או של בן 7. מצד שני - הוא נראה פיסית דומה לשאר הילדים בכיתה - נמצא במקום ממוצע - בעוד שאם היינו משאירים אותו עוד שנה בגן - הוא היה מגיע לכיתה א´ ענק - עוד יותר גדול ועוד יותר גבוה - ואז לא רק דורשים ממנו להתנהג כמו בוגר - אלא הוא גם בולט וחריג בנוף... בקיצור - מגוון השיקולים שעומדים מולך הוא גדול ורחב - ודיון בנושאים הללו עם איש מקצוע מקל - לא רק על קבלת החלטה נכונה - אלא גם עוזר לך להשלים עם ההחלטה לאחר שנעשתה. ענת

ר-חלי

New member
מירי - בבקשה אם לא איכפת לך לעדכן

אותנו בעוד שנה מה היו התוצאות (גם אנחנו באותה סירה)אפשר גם לפני

מירי,

New member
אין ספק שיהיה עידכון...

יונת העלתה בי מחשבות שמישום מה... האמת שאני אפילו לא יודעת מה האופציות שלי כאן באזור אז יש המון בדיקות לעשות... (
יונת)

למעלה