שיהום בזוג

שיהום בזוג

אז ככה.. הסתבר שבגרעין שלי יש כמות מכובדת של שחקנים שרוצים לפתוח קבוצה (כמות מכובדת=5-7) איש אחד התנדב לשהם אבל הוא מעוניין בשה"ם נוסף.. נחשו מי ?
בקיצור מה שאני מבקש מכם זה עצות/טיפים/אזהרות לגבי שיהום בזוג.. על מה כדאי לשים עין.. מה חשוב לזכור ולתאם כדי לשמור על משחק רציף ואמין.. ובכלל מה יש לכם לאמר על שיהום בזוג.. (והאם אפשרי בכלל שיהום בשלישיה.. כי זה יכול להיות מה שיקרה בסוף) ואגב מה קורה עם : חבורת נוסגות' וחבורת הצנונית ? (לא מעודכן)

timur97

New member
שיהמתי בזוג

וזה היה די נוח. אתה לא חייב חהיות עם האצבע על הדופק כל הזמן. חשוב מאוד אבל, שהשה"מים לא יכנסו לדיונים מול השחקנים. תסכמו קו פעולה מראש. ואפילו אם השה"מ השני אמר משהו שלא סיכמתם עליו, אל תתווכח. שני השה"מים צריכים להראות כאחד. איתרון אחר בשני שה"מים הוא בכך שניתן ליצור "קרבות הוגנים" כשיש שה"מ אחד ש"מפעיל" את המפלצות, יש לפעמים לשחקנים הרגשה שהוא מרמה. אם יש שני שה"מים אז אחד יכול ליצור את המפלצת ולשפוט את הקרב כשה"מ, והשני ישחק את המפלצת כאילו היה שחקן. 3 זה לדעתי יותר מדי, ולא ילך. זה לא מוסיף יתרונות, וקשה יותר להמנע מווכוחום. ובכלל, מה בעיה עם 7 שחקנים? קצת הרבה, אבל לדעתי לא סיבה לעשות 2 שה"מים.

ogmios

New member
Pair GMing

יצא לי להריץ כמה וכמה מפגשים כאלה בקמפייגן האחרון שלי (מה לעשות, אנשי eXtreme Programming כולם). אין לי כח לחזור על הכל שוב, אבל תוכל לקרוא את הרשמים שלי מאז בלינק המצ"ב.

הצנונית?

הצנוניות נשכחו להן, עלובות ונודדות, בהיילנדס כדי להרוויח שם את מחייתם ואולי, אולי יום אחד גם להימלט משם. זה למיטב ידיעתי. אכן, צנוניות כבר לא פורחות בחורף.

DDN

New member
האמת על צנונית אחת.

קצת הרבה לקראת הסוף, אלכסנדרה התחילה להתרחק מהחבורה. היא נהייתה פחות ופחות קשובה לרוסקו, קייד והולי, פחות שיתפה איתם פעולה, והייתה אניגמטית ומעצבנת. בפרץ עצבים סביב המריבה "האם לצרף את הולי לקבוצה", כשהטיעון המרכזי היה ש"הולי רוצחת", אלכס התוודתה שגם היא רצחה את בנו של ראש העיר של שורינפורד, לאחר שזה אנס אותה. בלי קשר לכך שהזוטונים לא האמינו לה, העניין קרה. ואם זה היה ההסבר להתנהגותה המוזרה של אלכס, זה לא היה כל ההסבר. לאחר שבראד (בנו של ראש העיר) וחבריו השאירו את אלכס המסכנה, הפגועה והמושפלת בשלולית דם (לאחר שגם דקרו אותה כדי להשתיק אותה לתמיד), במרתפי המגדל (כן ביצה, אותו מגדל שאריתיה ניסתה להיכנס פנימה) עבר לו הערפד המתגורר במגדל, והחליט שהנערה היא ארוחת לילה נאותה, ומשרתת פוטנציאלית. לא ידוע אם זו הייתה אמונתה של אלכסנדרה באל פידאס, שעשתה נס, או ששלחה את ג'והאן (הכהן שאיתו הייתה אלכס מיודדת) אבל אלכס לא הפכה לערפדית לגמרי, רק לחצי ערפד. אור שמש הכאיב לה, אך לא הזיק לה, מים הזיקו לה. דם היא הייתה צריכה לשתות, כן, כל הפעמים שהלכה ללקט "תותים" ולא רצתה שיעקבו אחריה, המהומה שעשתה במבצר הגובלינים, וגם ה"ביס" שהביאה לטרול, מכל אלה היא ניזונה. וכן, זו גם הסיבה שהיא לא נתנה לקייד לרפא אותה. וכאן היו פרושים סודותיה האפלים של הליידי אלכסנדרה. אלו היו הסיבות שאלכס הפכה ללא חברותית, לא קבוצתית ושאיבדה את הרצון להמשיך (ותליתי פה טופיקים בזמנו), ולחשוב שהיו פה כאלה שהציעו להפוך אותה לאתנחתא הקומית. . . .

Nihau

New member
וזה רק מוכיח שדינמיקה קבוצתית

בתוך המשחק לא תמיד משוחקת כראוי בגלל יחסים בין השחקנים ומשחקי דמות ללא השקעת מחשבה אמיתית על אופי הדמויות ותצומת הלב שלהן לפרטים כאילו. הדמויות מכירות את אלכס כבר הרבה זמן ושינוי ההתנהגות שלה היה דראסטי להחריד ואפילו שאני לא שיחקתי בקבוצה ורק קראתי כאן את הדיווחים שמתי לב לשינויים האילו וחשבתי ששאר הדמויות מאוד לא איכפתיים ושטוחים אם חברה שלהם פתאום מתנהגת כל כך מוזר והם מעדיפים לריב ולהתווכח אם לצרף זרה שזה עכשיו הופיעה במקום להתייחס להצהרות דראמטיות ומשמעותיות שאלכס אמרה כמו "ואני רצחתי את הבן של ראש העיר אחרי שהוא אנס אותי" מה שאולי קשה להאמין על האלכס הישנה אבל מסביר ברבה על האלכס החדשה ושווה השקעת מחשבה שהדמויות עצמן היו אמורות לעשות אבל השחקנים לא טרחו. משחק עומק זה אלמנט מאוד חשוב במשחקי תפקידים אבל שחקנים רבים מצליחים להמנע ממנו רוב הזמן. מעניין למה?

ננסק

New member
לא לדעתי

היית צריכה להיות שם כדי לראות. דבר ראשון, את רוב מעללי הצנונית קראת מנקודת מבטו של DDN, שהיא משוחדת מטבעה ומדגישה דברים שהוא ראה. מבחינתי, ולדעתי גם לדעת שאר בני החבורה, השינוי היה דרסטי מדי, לא מוסבר, מוגזם, ומאוד מרגיז. הגבנו, ועוד איך שהגבנו - התרגזנו על אלכס ללא הפסק, כמו שגם אני הייתי כועס אם היו מתנהגים אלי ככה ולא נותנים שום הסבר מספק.

DDN

New member
דייק בפרטים

אולי אתה, כננסק התרגזת. התגובות היחידות שאלכס קיבלה היו דווקא מרוסקו והולי. ולולא רוסקו והולי היו עסוקים בהתנצחות שלהם (שתמיד איכשהו עזרה לאלכס לחמוק מהעניין) רוסקו היה יודע על העניין. השינוי ממש דווקא לא היה דרסטי. אתה מוזמן לשאול את גיל. שינוי מוגזם? הצחקת אותי. מה היה מוגזם - זה שהיא רוצה להתבודד ביער?

ננסק

New member
לא מתווכחים על דיעה

אתה לא יכול להגיד לי איך הרגשתי, וגם לא להגיב ב-"הצחקת אותי", זה סתם מעליב. אלכס המתבודדת ביער היה בהתחלה מרענן ומעניין, וגרם לנו לחשוב. זה גרם לשינוי כלשהו בחבורה, ודינמיקה זה מעניין. אבל בפעם החמישית שהיא עשתה את זה התחלנו להתרגז, ובצדק - אדם לא יכול להמשיך ולהעלם אל תוך היער, בלי הסברים בכלל, מבלי לצפות שאנשי חבורתו לא יתיחסו לנושא. ההתנהגות המוזרה מצידה הציקה בתחילה, אבל ניסיתי להתקרב ולשאול מה קורה. במהלך כמה חודשים זמן אמת ולפחות שבועיים זמן משחק, אפילו פעם אחת(!) לא קיבלתי תשובה. אולי צצה כאן שאלה נוספת: למה לא עקבנו אחרי אלכס, אם היא כל כך חשובה לדמויות שלנו. הזוטונים מכבדים את הפרטיות של אלכס הרבה יותר משל, בערך, כל אדם אחר בעולם (אם לשפוט לפי החשדות להולי ולנאפסים רבים וטובים), בגלל שהם בוטחים בה. אם כי לא ברור כמה זמן אפשר להמשיך לבטוח בה, כשהיא מתנהגת ככה ולא נותנת הסברים. אני לא חושב שאתה בעמדה להתלונן על משחק הדמות של שאר אנשי החבורה, כי "לא להגיד משהו הרבה זמן" זה לא מדד לעומק. אפשר גם להגיד שזהו משחק דמות מוגזם. וכאן מגיעים לעניין הבא: אתה כשחקן לא יכול להתעלם מהדינמיקה הקבוצתית שבין שאר השחקנים, וכן -התרגזנו כשחקנים-, ומותר לנו ועוד איך. לא רק אלכס, גם אתה החלטת לשמור על הסוד מכל משמר, כשלדעתי לא היה כל צורך בכך, ובוודאי שלא לאורך חודשים רבים כל כך! התוצאה היתה צפויה, וכל פרסומאי מתחיל מכיר אותה: משכת את שאר השחקנים באף כל כך הרבה זמן, שכבר נמאס לנו והפסקנו להתייחס לאירוע כאל מסתורין ששווה להתעניין בו. זה אומנם משפיע על המשחק שלנו, אבל הגענו למצב הזה למעשה, באחריותך. וגם של גיל, כי לשה"מ יש חלק מהאחריות בנושאים האלו.

DDN

New member
ניסח לא מתאים

אני יודע איך הרגשתם, למה ה"הצחקת אותי", כי אני יודע את זה דרך גורם שלישי. האם אי פעם דיברת איתי על הדמות שלי? על מה שמעצבן אותך? האם פרנהייט עשה את זה? לא. אתם התעצבנתם, והתלוננתם בפני הDM. פה נקודה הבעיה שלי. בכל מקרה, כל הנושא הזה הוא אוף לטופיק הזה.

ננסק

New member
אמממ...

דווקא כן דיברנו. חוץ מזה, אל תאשים רק אחרים כשגם לך יד בדבר: בן ואני לא הסתרנו את המחשבות שלנו ליד השולחן, ואמרנו מאוד בבירור, לכולם, כמה אנחנו מוטרדים מזה. יכולת לפנות אלינו אתה.

DDN

New member
אני לא זוכר שום דיבור כזה

אבל תעזוב, זה לא מעניין פה אף אחד בפורום ואני לא אמשיך להתווכח על גביו.

Ferenheit

New member
אוף טופיק

יכול להיות, כמו שניהאו הציע, שאנחנו שנינו (או אולי שלושתנו, למרות שעם יעל לא דיברתי הרבה על הנושא, עקב מאבק כוחות אחר...), ערן ואני, שחקנים רדודים, כפי שהציע ניהאו (אני רציני - זה באמת יכול להיות). אבל אני חושב שנטל ההוכחה מוטל עליך - אחרי הכל, אם כולם לא שמו לב למה שהלך שם, יכול להיות שהבעיה היא לא רק בנו? 1. אני אישית לא הרגשתי שהשינוי המסוים הזה באלכס היה מאוד דרסטי, אלא שכל ההתנהגות של אלכס לאורך רוב הדרך הייתה מאופיינת בתנודות פתאומיות, ספאסטיות. 2. בחבורה שבה שני זוטונים תמימים הם היחידים שלא כל הזמן עסוקים בהסתובבות בעיר ובעסקים סודיים ביותר, והם לא מסתירים סודות כמוסים (מלבד מתכון מסכן אחד...) לא צפוי שנראה את השינוי הזה - תסתכל על המכלול: הולי, אריתיה ואלכס מתנהגות בצורה די תמוהה. לא ידענו כמעט כלום על אלכס גם לפני שהיא "השתנתה" (אין לי מושג מתי זה קרה ממש) - לא היה לנו בסיס להשוואה, רק העניין הפעוט שהיא נעשתה קשה ולא משתפת פעולה (וגם זה לא היה בלעדי לה). 3. אני דווקא חושב שניסינו לברר אין ואוף פליי. אולי לא חקרנו מספיק לדעתך, ואולי עמדת "להישבר" ולספר לנו בדיוק כשהפסקנו לשאול - אבל אני, לפחות, קיוויתי שאלכס תחזור לעצמה לבד (והיו אירועים שהיא עשתה את זה, או לפחות נדמה היה לי) ושאתה כשחקן תענה לי לעניין. חצי ערפדות זה לא מה שעבר לי בראש בכל מקרה, מודה. 4. נראה שאתה והשה"ם הרצתם קצת בעצמכם בלעדינו, יכול להיות שהייתה לנו הנחה נסתרת שלא קרו דברים מחוץ למשחק בזמן שהדמות שלך אישית התקדמה, ולכן זה הקשה עלינו לקחת ברצינות חלק מהדברים שאמרת? או להניח כזה דבר? תחשוב שהיה מתברר לך שקייד, והחוויות המיוחדות שהוא עבר, מקורן בעצם בהרפתקאה שלמה שהוא עבר בלילות, במקביל לשאר האירועים, ובהן הוא התעמת עם אויבי יולאמארה והפך לנציגה הבלעדי עלי אדמות. היית מעלה כזה דבר בדעתך? תחושת הביחד שלנו כחשקנים אולי לא משקפת נכון את החיים של הדמויות, אבל לדעתי היא חלק טבעי ואפילו חשוב. 5. נשיכת טרולים נכנסה אצלי לקטגוריה של "דברים שרולנד היה עושה". והגבתי בהתאם. לא זוכר את השאר

DDN

New member
תגובה קצרה

אני לא טענתי שאתם שחקנים רדודים, ההיפך. אני יכול לזכור לפחות פעמיים שרוסקו ניסה לברר מה עובר על אלכס ונכשל בגלל הולי, ופעם אחת הפוכה. אני לא זוכר גישה של קייד בכיוון. בכל מקרה, קיבלתי את הנקודות שלך, והסכמתי עם רובם. ניסוח זה תמיד היה מתחומי המומחיות שלך. ו. . . . אתה קלטת בדיוק מה שרציתי שתקלוט, שינויים במצב הרוח, חוסר עקביות ותנודות של הדמות. ואם קלטת מה שאתה אומר שקלטת, משמע זה אומר שהמסר שלי הועבר.

Gilgam69

New member
טוב, נותר רק לספר עוד דבר אחד...

זוכרים את המעשה הנפשע של אריתיה? גניבת המתכון של זוג הזוטונים הטבחים הדגולים? ובכן, אומנם היא "החזירה" להם אותו, אך היה זה זיוף של המתכון המקורי. הטעויות הקטנות חמקו מעיניו הבולשות של רוסקו כשזה בדק בחטף את המתכון המזויף. אך מכיוון שזוג הזוטונים כתב את המתכון בצופן מוזר ומסובך, אריתיה לא הבינה אותו וחיפשה אדם שיוכל לעזור לה. וכן היא מצאה אותו ונתנה לו את המתכון לפיענוח, אך אבוי כאשר חמקה באישון לילה מהעיר שורינפורד היא שכחה לגמרי מהמתכון והשאירה אותו אצל אותו אדם. וכך, שנים אחר כך, נודע בלאסאריון, ההרפתקן הזקן אשר הפך לימים לראש גילדת ההרפתקאנים של העיר שורינפורד, כהאיש שהמציא את הגלידה. איש עד עצם היום הזה לא ידע שאת המתכון למאכל המופלא הזה קיבל בצורת קוד מאישה צעירה שלא ידעה מה נפל לחיכה, למזלו הרב.

DDN

New member
אבל למה ברחה אריתיה?

זו שאלה מעניינת. בדיוק שהיה הרושם שהיא מתחילה להסתדר עם ההוביטים? ומה זה האור שקייד ראה? ומה היה בסופו? והאם היינו מגלים שהפירדה היא אלוהים? מה עלה בגורלו של רולנד שלא הגיע להיילנדז?

כמה דברים, כי נראה לי שהגיע תורי...

מצטערת על התגובה המאוחרת, לא יצא לי להיות באינטרנט כמה זמן עקב לימודים, חבר ופירמוט. לשאלותיכם ולתגובותיי: 1. אריתיה ברחה, בסופו של דבר, כי היא עברה תקופה די קשה. היא חיפשה את עצמה די הרבה זמן, וגילתה שהיא מתגעגעת לחבורת מופיעי-הרחוב שלה יותר ויותר. היו לה תאקלים עם רוסקו מההתחלה ("פיתיון"? I think NOT!), קייד היה מרוחק ממנה וציית לרוסקו יותר מדי לדעתה, ואלכס היתה נחמדה נורא, במיוחד לאחר שהסתבר שהיא יודעת לנגן יפה. אבל מה ש"עשה את זה" לאריתיה היה הופעות, נדידה לצורך מופעים. היא קלטה את זה רק בשורינפורד, שבה יצא לה להופיע לא-מעט. חוצמזה, אחרי שאריתיה הצליחה להגיע למצב שבו היא מסתדרת היטב עם רוסקו, קרה הקטע ששבר אותה סופית - פיקת הברך של הקובולד המסכן. בתור שחקנית, בשלב הזה עברתי בעצמי כמה שינויים שגרמו לי להבין שאריתיה ואני צריכות להיפרד בידידות, אבל חשבתי שזה ייקח כמה פגישות, ולא יקרה מיד. תקרית פיקת הברך פשוט עצבנה את אריתיה עד כדי כך שהיא החליטה לעזוב ברגע שהיא תוכל. הולי, אגב, היתה מאוד ידידותית אליי וקיבלה אותי בסבלנות רבה, ואני מאוד מעריכה אותה על כך. 2. אריתיה היתה קרובה לאלכס, לפחות למיטב ידיעתה. הולי גרייבדיגר (Holy Gravedigger), לפחות בהתחלה, היתה ידידותית בצורה השטחית ביותר, לא רצתה להיות קרובה לאפאחד, העדיפה לא להיות תלויה באפאחד ולהיות עצמאית לחלוטין. להולי היתה בעיה די רצינית עם המשפחה שלה מאז ומעולם, משפחה אמידה מאחת מערי המערב הגדולות. הוריה ניסו להפוך אותה לליידי צייתנית שתעשה כל מה שהם רוצים, והיא פשוט סירבה. לרוב במצבים כאלה מגיעים לפשרה, אך הולי (ששמה האמיתי הוא בכלל ליאנה) ומשפחתה התעקשו, כל אחד בצד שלו, דבר שהוביל לבסוף לבריחתה של הולי מהבית, לכידתה ע"י שליחים של הוריה לאחר כמה חודשים, ובריחה מחודשת של הולי מהבית, לצד שינוי שמה והופעתה, עבודה בכל הדורש עובד (לא כולל זנות, תודה רבה, אבל כולל רצח, חטיפות ועסקים מפוקפקים כגון פוליטיקה) ונדודים תמידיים בשממות, כדי שלא ימצאו אותה שליחים מטעם הוריה. זאת גם אחת הסיבות שלקח להולי זמן ארוך להשתלב בחבורה, היא פשוט לא שמכה עליהם והם לא עליה. 3. אני לא חושבת שהשחקנים בחבורת הצנונית היו והינם שטחיים. מדובר כאן באנשים מדהימים, שהיה לי כבוד וכיף לשחק איתם במשך קצת למעלה משנה. למדתי מכם הרבה, רכשתי חברים טובים שאני אוהבת מאוד (כן, זה אתם...), הגעתי לפורום הזה (תודה), ואם זה לא מספיק, אז אני לא יודעת מה כן. אולי שחקני הצנונית הזוטוניים נטו לנהל קצת משחק בינם-לבין-עצמם, בלי לשתף חלקים נבחרים מהחבורה (כמו את שתי הבנות), מה גם שבשלב מסוים אריתיה מצאה את עצמה מבולבלת קלות בשל נטיות מיניות לא ברורות של החבורה כולה (רוסקו קופץ על כל דבר שזזה, אלכס קופצת על רוסקו משום מה, קייד סתם לא קופץ ב-כ-ל-ל), אבל פרט לזה, מצאתי את המשחק עם חברי הצנונית האחרים משובב נפש ומרענן כמשב רוח קרירה ביום קיץ שרבי. שכחתי משהו? וואו, ואני חשבתי שזאת תהיה הודעה קצרה... ביצה, בהודעה קצרה טיפוסית.

למעלה