שידור Live מטורקיה

avitalit

New member
התמונה היא למעשה גלוית דואר

שמכילה כיתוב בעברית בצידה השני ( כך- על פי מה שנאמר לי ע"י המוכר ). טרם ראיתי אותה בפועל אלא רק באיביי . לכשתגיע - אסרוק לגלריה גם את צידה השני . ואם היא אכן תענה על ההגדרה "פריט בולאי כשר" אולי ביום מן הימים היא תככב בתצוגת האוסף התימאתי שבשנים הקרובות אשקוד על פיתוחו . אגב- הנושא: "בית הכנסת - בית התפילה ומרכז הקהילה" והקשר של הכותל לנושא הוא כמובן בשל היותו מקום התפילה הקרוב ביותר למקדש .

אספן חיפאי שמחזיק בכל בולי

בתי הכנסת, הוא עו"ד עמירם חרל"פ. איש יקר ומעניין, בהזדמנות ארחיב עליו את הדיבור. הגלויה עצמה אינה פריט בולאי בכל מקרה, התמונה שעליה אינה יכולה להיות חלק מתערוכת בולים אלא אם מייצרים ממנה גלוית מירב. חבל, אבל זה המצב. מצד שני, אם התמונה מעניינת, ובעלת חשיבות היסטורית, את מי מעניינת תערוכת בולים?

הגליון המפוקפק הזה כבר כיכב בפורום

אם זכרוני אינו מטעני, הגליון המפוקפק הזה כבר כיכב בפורום. אז, אגב, מכר אותו אדם שרשום בארץ. גם הפעם הסתכלתי על המוכר ונדהמתי לראות שיש לו מעל 23000 (לא טעות, עשרים ושלושה אלף!!!) פידבקים חיובים מול 12 פידבקים שליליים. בהתחלה חשבתי שלאור המספרים הללו, כניראה שמדובר בטעות ובתמימותי אפילו כתבתי לו מייל מנומס שמזהיר אותו שהפריט הנ"ל מזוייף. רק אחר כך טרחתי להסתכל על המכירות הנוספות שלו וחשכו עיני. "בולים" מאיי סחאלין, קיריבאטי, קומי, אודמרטיה, קארקאלפאקיה ושאר שמות שונים ומוזרים שאין מאחוריהם שום מדינה. מה המסקנה? לא להתייחס יותר מדי לפידבקים באיביי.

תמיר1991

New member
זה נחמד...

גם אני אראה את מגדל השעון בביקורי בעכו בטיול השנתי השבוע, וגם אני אתפאר לחברי בידע שלי על מגדלי השעון (לא שזה יפתיע אותם.. הם קוראים לי "אינציקלופדיה מהלכת"... תמיר.

תמיר1991

New member
כן, שמעתי, אבל לעיתים אני מרשה

לעצמי להשוויץ, ובתדירות שאני עושה את זה את לא יכולה להרשות לעצמך להעיר לי על כך. אם שכחת אני עוד נער, וכשאהיה מבוגר אני בטוח שאתמתן. קחי לתשומת לבך. תמיר.

rachelea

New member
נועה, יש מילה כזו - "ענוה"?

מי מכיר אותה, מה משמעותה? נראה שלתמיר היוהרה ממנו והלאה. נועה, כדאי שתסבירי לנער מה זו ענוה. כן, תמיר, החלטתי להגיב גם לך על חוצפתך. מעניין שהערות רבות מושמות כאן על תגובותיך. לכתוב סליחה, שגיתי או להתנצל פה ושם מבלי להפנים התנהגות נאותה אינם מצביעים על נכונותך לשנות התנהגותך. הערתי לך בבוקר על אופן כתיבתך. כתבת "אני ואריק..." לא זו בלבד שרק בשל היותו של אריק מבוגר ממך היה שמו צריך להופיע לפני ה"אני" גם הצניעות והענווה (שחסרים לך כפי שציינה זאת נועה), מחייבים קודם איזכור הזולת. הערה נוספת הערתי לך על התעלמותך מהצעות של אחרים (בינינו, הצעתי לך בשעתו במסר פרטי לחשוב על משהו מקורי למפגש. לקיחת רעיונות של אחרים איננה דבר רע אך מה שעשית ללא איזכור "זכויות יוצרים" גרוע בהחלט). ועכשיו, השחצנות הזאת שלך בתשובה לנועה. דווקא בשל היותך נער כדאי שתתמתן כבר עכשיו. כשתתבגר, יהיה זה מאוחר. וכן, נועה בהחלט יכולה להעיר לך. ודאי ובודאי כשהצדק עמה.

תמיר1991

New member
איני חושב כך, אבל אני בהחלט מקשיב

לדעותיהם של אחרים, ובכל זאת, אם תמצאו לי יותר מ- 5 פעמים ש"השווצתי" בצורה מופרזת אוריד בפניכן את הכובע. וחוץ מזה, אתם עושים עניין מכך שפעם אחת שלא כתבתי "אריק ואני" אלא "אני ואריק". מה זו הקטנוניות הזו? ועל רעיון שוק הפשפשים חשבתי בעצמי, אם מישהו כתב כאן עליו לפני כנראה לא קראתי. תמיר.

broadaxe

New member
הוא לא היה הסולטן האחרון

מדובר בעבדול-חמיד השני (מלך מ-1876 עד 1909) שאחריו היו עוד שני סולטני-בובה, מהמט החמישי (1918-1909) ומהמט השישי (1922-1918). הסולטנות בוטלה בשנת 1922 אבל אז הוכתר הסולטן האחרון לבית עות'מאן, עבדול-מג'יד השני, שקיבל תואר ח'ליף בעל משמעות דתית בלבד. ב-1924 הוחלט לפזר כליל את שרידי המלוכה והוא גורש מתורכיה עם משפחתו. עבדול-חמיד השני היה למעשה הסולטן האחרון במלוא מובן המילה- השליט האבסולוטי, מפקד הצבא וח'ליף דתי.

דובושכ

New member
בול פרח גן עדן

לפני 40 שנה היה לנו בגינה שתיל צעיר של פרח- "ציפור גן עדן". הפרח התחיל להופיע על הגבעול הישר אבל כשהפרח נפתח לגמרי הוא נטה ב 90 מעלות לגבעול . אנחנו חשבנו שמשהו לא בסדר - כי זה היה הפרח הראשון של ציפור גן עדן שראינו מעודנו. פתחתי את אלבום הבולים שלי (אז אספתי "פרחים על בולים") ומיד ראיתי בול פרח כזה מדרום אפריקה. כך ידענו (בעזרת הבול) שהשתיל שלנו בסדר גמור. מכל הישוב שלנו באו לראותו כי הוא היה הראשון! הנה בול אמריקאי הרבה יותר מאוחר.

למעלה