שידור Live מטורקיה

שידור Live מטורקיה ../images/Emo43.gif

דוד ד'אור לא עלה לגמר האירוויזיון שיערך במוצ"ש, אבל ערן, איליה, ולידן- מהנהלת פורום אירוויזיון ואתר האירוויזיון של תפוז אנשים ממשיכים לעדכן בתוכנית יומית על התחרות שמשודרת מחדר העיתונות של האירוויזיון באיסטנבול. הצטרפו לשידורים ב-blogtv הערב ב-18:30 מחר, יום שבת ב-14:00

python 4

New member
האם אתם לומדים משהו מהאוסף שלכם?

שאלה שחשבתי עליה היום. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי לומד המון מהבולים שלי. מעשה שהיה כך היה. (תמיד רציתי להגיד את זה!) היום יצאתי עם משפחתי לטיול בעיר העתיקה של עכו כדי לחגוג את היום הולדת של אחי. אחרי שיצאנו מהמסעדה האהובה עליו (והחומוס עדיין בטעם חלבה מזעזע, סעיד שיהיה בריא) יצאנו לסיור בסימטאות העיר העתיקה. תוך כדי סיור, פתאום אני מוצא את עצמי למרגלות מגדל השעון! מיד פרצתי בקריאות שמחה, ובקול הכי ידעני שלי הסברתי לנוכחים שהמגדל הזה, וארבעה נוספים כמוהו הוקמו לפני 100 שנים בדיוק לציון שנת מלכותו ה- 25 של הסולטן העותומני האחרון בארץ וכו' וכו'. "ואללה? מאיפה אתה יודע?" שאל אחי בתדהמה. "מה זאת אומרת מאיפה, אני אוסף בולים!" עניתי. מכל בולי למדתי. מה דעתכם על זה?

מהאוסף כן ומהפורום לא?

למה לא הלכתם לאורי בורי? בשביל מה אנחנו ממליצים כאן על מסעדות? בשביל להעלות רוק לעצמנו בזוכרנו את דגיו הטעימים? לא! בשביל שלא תיפול בפח החלבה המדומה שוב! ולעניין - בוודאי שאפשר ללמוד מהאוסף. ואם כבר הבאת את אוסף הבולים בתור דוגמא, הרי שאני משתדלת לקרוא את הדפים האלה שהשירות הבולאי מוציא עם הסבר על מה שמצוייר על הבולים (אני לוקחת אותם בדואר). מכל אוסף שלי (כמעט, חוץ מהסבונים והשמפונים) אני לומדת משהו, וזה בהחלט כייף גדול - לדעת שהחכמתי בזכות פריט חדש ונוסף לאוסף.

python 4

New member
משונה, אני לומד רבות מהשמפואים שלי

בעיקר על ההבדל שבין "שיער יבש" ל- "שיער שמן". לגבי אורי בורי - עברנו ליד, והריח של הדגים פשוט הרססססס אותי. אבל מה לעשות - זה היום הולדת של אחי, והלכנו למקום האהוב עליו. ביום הולדת שלי לפני כחודש הלכנו למסעדה האהובה עלי - בורגר ראנץ'! יאמי.

powo

New member
פיטון אתה יודע

שפנינו למדור לחיפוש קרובים.רק שתדע שבצבא זה שלושים וחמש יום מחבוש. בסעיף נפקדות.

מי בא קודם - התרנגול או התפוח?

מאוסף בולי הכלבים אני לא לומד על כלבים, כמובן, אבל בטוח לומד דברים אחרים: היסטוריה, גאוגרפיה, פוליטיקה ומה לא. למשל: רציתי להוסיף לאוסף משהו שקשור לקפטיין קוק. כידוע, הוא ביקר באלסקה, בדרך להוואי, וכתב על כך ביומניו. כיוון שיש הרבה פריטים בולאיים בתחום שלו חשבתי שאוכל למצוא משהו עם קשר: קפטיין קוק - אלסקה - כלבי מזחלות. בדקתי, ומה מסתבר? שקפטיין קוק כתב יומן מאוד מסודר ומפורט על ביקורו באלסקה (1778), ואולם כלבים לא מוזכרים שם אפילו ברמז. מוזר מאוד. הרי קפטיין קוק היה חובב ביולוגיה ידוע, ותעד הרבה מאוד בעלי חים וצמחים בכל מקום אליו הגיע. אם היה רואה באלסקה כלבים, היה כותב על כך ללא ספק. אם לא כתב סימן שלא ראה. ואיך זה יכול להיות? הרי כלבים היו באלסקה מאות שנים קודם לכן! החלטתי לבדוק בספרי ארכיאולוגיה, והסתבר להפתעתי שבחפירות ארכיאולוגיות שנעשו באלסקה לא נמצאו עצמות כלבים מלפני המאה השמונה עשרה. מה תגידו? הרי זה סותר את כל הידע הכלבני שאנחנו מכירים. עכשיו מה אני עושה? לא יודע. האם יכול להיות שכל התאוריות על התפתחות גזעי הכלבים המקומיים, המותאמים לאקלים ולתפקיד הן חארטה אחת גדולה? וכך, מרעיון להוסיף בול או שניים לאוסף, מצאתי את עצמי חוקר את אלסקה, ההיסטוריה שלה והארכיאולוגיה שלה. לא שמצאתי תשובות, אבל למדתי הרבה. ואם למישהו יש איזה ידע או רעיון בקשר לחידה הזו, אשמח כמובן לשמוע.

rachelea

New member
../images/Emo107.gif השערה

הייתכן שעד למאה ה-18 לא היו כלבים באלסקה? אולי. ולכן, חפש מי היה זה שהביא את הכלב הראשון לאלסקה. הנה, יש לך כבר נושא נוסף לחקור ולחפש עליו.

לפחות מבחינה זואולוגית, כלבי הצפון

היו צריכים לעבור אבולוציה ארוכה מאוד במקום, ולא ייתכן שהסתגלו במהלך זמןן כל כך קצר. למשל - הפרווה הפנימים שלהם עשויה שערות חסרות פיגמנט, וחלולות. תכונה זו משותפת לכלבים, לדוב הלבן ולעוד שניים שלושה בעלי חיים מקומיים. זו אינה תכונה שנקנית בשלושה ארבעה דורות, אלא במשך אלפי שנים. לכן החידה גדולה מאוד - כיצד קרה שאין באלסקה שרידי כלבים מתקופות אלו. ואגב - בשרידי ההתישבות הויקינגית שנמצאו בחופי צפון מזרח קנדה, ומהווים ראיה להגירה האירופית הארוכה מגרינלנד ואיסלנד ליבשת זו מאות שנים לפני קולומבוס, כן נמצאו שרידי כלבים, והם הרבה יותר מוקדמים מהמאה ה - 18. זהו פרק מעניין בפני עצמו בהיסטוריה / גאוגרפיה / ארכיאולוגיה. ספר מעניין בתחום - Ancient People of the Arctic מאת Robert McGhee. אחד המחקרים המקיפים בתחום, כולל כלים, דרכי חיים וכו'.

avitalit

New member
אפרופו כלבים יהודיים ...

ראיתי את הגיליון הזה באיביי . יש מדינה כזאת ? או שזה סינדרלה ...?

הרפובליקה היהודית?...

ואני חשבתי שהמדינה היהודית היחידה בעולם היא דמוקרטיה, ולא רפובליקה... וקבל נזיפה על כך שעוד לא הפנמת מה זה סינדרלה. קרא את המאמר שלי ובחינה תערך בעוד יומיים. הפתקאות האלו אינן סינדרלות אלא הונאה פשוטה, סתם חתיכת נייר, אין להן אבא או אמא ולא שום ערך. אתה יכו לייצר כאלו במחשב שלך, יותר יפות, ויהיה להן בדיוק אותו ערך.

avitalit

New member
רציתי לכתוב פנטזיה ויצא סינדי ..

סליחה המורה . אפשר עם חומר פתוח ??? חשבתי שפאנוק כהן מככב בסידרה הזאת
יומטוב איצ

תמיר1991

New member
חחח...

אין יותר מדי הבדל בין סינדי לפנטזיה בעיני רבים... ואיזה כיף, הצלחתי היום במבחן החשוב במתמטיקה ועברתי סופית במקצוע השנוא עלי, איזה מזל! ולמי ששואל איך אני אוהב אסטרונומיה ושונא מתמטיקה, אף אחד לא מצליח לענות על זה... עכשיו אני יותר מתמקד בהיסטוריה (הולה!!!) של חקר החלל ובמדעי העתידנות, תחום מעניין במיוחד! תמיר.

python 4

New member
תמיר!

את שלושת חוקי קפלר אתה מכיר? עד כמה שאני מבין בפיזיקה (ואני לא מבין כלום בפיזיקה) קפלר היה תלמידו/עוזרו של איזה אחד זקן טיכו (טיכו ברהה קראו לו, אם אני לא טועה). אותו ברהה היה צופה במשך 20 שנה מדי ערב בשמיים, ומשרטט את מפת הכוכבים. קפלר ניצל את התצפיות האלה כדי להתפרסם על חשבונו: על פי השירטוטים הוא קבע את שלושת החוקים שמתארים את מסלולי כוכבי הלכת. אחד החוקים שלו, אומר שעבור כל כוכב במסלולו, T בשלישית חלקי D בריבוע (ואני ממציא כרגע) הוא ערך קבוע. אה, ויש גם את קבוע הגרויטציה G, שמקיים g=G/mM (שוב, המצאה פראית, אבל זה משהו בסגנון) וזו כל המתימטיקה האסטרונומית שאני נאלצתי ללמוד בתיכון. עכשיו רון בטח יתקן אותי.. דווקא פיזיקה היה הנושא השנוא עלי, ואילו שני המקצועות האהובים עלי היו מתימטיקה והיסטוריה - גם שילוב מוזר, עד שגיליתי שלמתימטיקה יש הסטוריה נפלאה ומרתקת. מפיתגורס שציווה לרצוח את התלמיד שלו על שגילה כי שורש 2 הוא מספר אי רציונלי (אגדה, אבל נחמדה) ועד לפרמה ששיגע את כל מתימטיקאי העולם ונשותיהן בגלל הערה קטנה שרשם בשוליים של ספר. אני בטוח שגם ההיסטוריה של האסטרונומיה הוא נושא מרתק בפני עצמו!

תמיר1991

New member
ולא אהבת ביולוגיה?

ואני מסכים איתך שהיסטוריה זה מקצוע ע-נ-ק! תמיר.

python 4

New member
ביולוגיה? לא כל כך...

מה שמוזר בהתחשב בזה שאני מתכנן לעשות דוקטורט בנושא..

גם אני שכחתי כבר את רוב הפיזיקה שלי

אבל רענון קצר העלה ש: החוק הראשון של קפלר - מסלולו של כוכב לכת סביב השמש הוא אליפסה, שהשמש נמצאת באחד ממוקדיה. החוק השני של קפלר - קו המחבר כוכב לכת עם השמש מכסה שטחים שווים בפרקי זמן שווים. החוק השלישי של קפלר - היחס בין ריבועי זמן ההקפה סביב השמש של שני כוכבי הלכת שווה ליחס בין הרדיוסים שלהם בשלישית. ואאל"ט, קבוע קפלר G משתתף בנוסחה G*M1*M2 לאנרגיה פוטנציאלית (M זה מסות הכוכבים ----------- = E ו- R זה הרדיוסים שלהם) R1*R2

הלו! בבקשה לתת כבוד!

בניגוד לכלבי היקר נגה, שהונצח על "הבול האישי" - וליתר דיוק על הספח הצדדי חסר המשמעות הבולאית, פאנוק כהן - האסקימואי היהודי הראשון, הונצח על בול ממש - הבול המצוייר, כחלק מן הבול, ולכן - כפריט בולאי כשר, אפילו למהדרין, ואפילו לפסח. את פתקאות הרפובליקה היהודית אבקש לא להזכיר באותה הנשימה. ובאמת הגיע הזמן לסרוק אותו ולהראות לכם. אפתח לך גלריה, אבל מה הקשר בין גלויה עם תמונת הכותל לבולאות? אתה יודע ממתי התמונה? בוודאי לפני 67, אבל בכל את, משהו יותר מדוייק? אפשר עם חומר פתוח, ואפילו אפשר לעשות עבודה משותפת בבחינה, העיקר שתענה נכון. (אגב, כשהייתי מורה, כך באמת נהגתי - חומר פתוח ועבודה משותפת בבחינה, למי שהיה בכלל זמן לדבר במקום לכתוב במרץ...).

אגב אסקימוסים

אולי נתחיל בשרשור הבולים שציירנו בתערוכה ואת הכבוד להתחיל ניתן למנהלנו היקר? מתאים לכם?

תמיר1991

New member
גם אני מחכה, זה יהיה מדהים.

ותיקי הפורום זכו לראות כבר את המעטפה המיוחדת שעשיתי בכנס הבולאים, עם ההזמנה לבר המצווה שלי, כשעל המעטפה מודבק הבול האישי שלי (שאגב, בייתי בו מכתבים לחלק מהמוזמנים לבר-המצווה שלי) מוחתם בחותמת הכנס. מתיר.

למעלה