שידורי מירוצים

Mont Ventoux

New member
שידורי מירוצים

החץ הברבנטי - עכשיו שידור חי בסייקלינג.טיוי שדה קצת פחות איכותי מאתמול, אבל עדיין. קריטריום אינטרנסיונל - ב-16:30 אמור להיות שידור ביורוספורט (בטח איזה מישמש של החצי קטע הראשון והשני). החצי קטע הראשון הסתיים כבר.

סוגיית ג'ורג' הינקאפי

מי שצפה אתמול בשידור והצליח להתגבר על המבטא של הפרשן (תגובה של סייקלינג טי.וי לשון קלי
), שמע את הדיון על העדרותו של ביג ג'ורג' מרוב המרוצים בבלגיה בינתיים. כזכור שנה שעברה הוא ניצח את הקורון-בריסל-קורון, והתחרה במרוצים נוספים לפני הרונדה והפריס-רובא. הפרשן (פיספסתי את השם שלו), שלפי דבריו נשמע כמקורב לדיסקאברי, סיפר שהשנה הינקאפי עובד על פי תוכנית אימונים ותחרויות שונה משנים עברו, התמקדות בטור ולא בקלאסיקות. הינקאפי אמור להגיע ולהתחרות שבוע הבא בבלגיה וצרפת, אבל ללא הכנה ספציפית למרוצים. שאלות פתוחות: מי יוביל את דיסקאברי שבוע הבא? (הינקאפי? דיוולדר? הוסטה? המונד?) מי יוביל את דיסקאברי בטור? (הינקאפי? פופו?)

אני לא מקורב ובקושי פרשן...

ודעתי- הינקאפי מוביל בטור אבל לא בטוח שכיחיד. ייתכן והקבוצה תגיע עם שני מובילים. בפריס רובא? הוסטה בכושר לא רע אבל בדרכי האבנים המרוצפות כדאי שיהיו כמה מובילים בקבוצה. אחד זה הימור גדול מדי. לאפבר הוכיח זאת יותר מפעם עם עשיריות ראשונות עתירות רוכביווגם פודיום שלם (פלוס עוד אחד או שניים בחמישייה הבאה) שלו אי שם באמצע שנות התשעים.

ido mazor

New member
הינקאפי והפרשן

הינקאפי: אתמול בשידור העלו נקודה מעניינת. כמה אנרגיה ביזבז הינקאפי כל שנה בטור בכל אותם קטעים בהם הוא רכב לפני לאנס והגן עליו כל הזמן מהרוח ומשאר מרעין בישין... וכך כשהגיעו להרים הגבוהים הוא כבר היה (יחסית) עייף בשביל להחזיק בעליות. לאן יכול להגיע הינקאפי בטור? אם קבוצה חזקה שלמה תעבוד בשבילו? פודיום? טופ 10? לגבי הפרשן: 1. השדרן ב- cycle.tv הרבה יותר צעיר והרבה יותר ברור וקל להבנה משון קלי. אם אניח לא טועה זה מבטח שונה (קלי אירי, אולי הבחור הזה סקוטי?). 2. אחרי סיום המירוץ הם המשיכו לשדר דברי פרשנות, וראו שהם יושבים באיזה סלון על ספה... בלי תפאורה... משהו הזוי לגמרי, אבל מבחינת מקצוענות הם לא נופלים מדאפילד. מבחינת ניסיון הם נופלים מקלי אבל זה לא חוכמה, מבחינת ניסיון במירוצי אופניים יש אולי 10 אנשים בעולם שמשתווים לקלי...

שם הפרשן, אם הצלחתי לקלוט נכון

הוא בריאן סמית' ומה שמצאתי עליו זה שהוא יליד 1967 ורכב במוטורולה בשנות התשעים (מקצוען בשנים 1991-1998, לא יודע אם כולן במוטורולה). זכה בשני מירוצים לא כל כך מפורסמים באנגליה ובדנמרק (GP Herning). בג'ירו של 1994 רכב עבור אנדי המפסטן (הוא גם דיבר על זה בשידור) וסיים במקום ה-95 מבין 99 מסיימים. היה באמת מעניין לשמוע אותו מדבר בבטחון יחסי על כך שהינקאפי יכול להתמודד על פודיום בטור. אני חושב שישנה בעייה אחת, שאולי שוכחים לפעמים, כאשר בוחנים סיכוי של סופר דומסטיק כמו הינקאפי להפוך ללידר של הקבוצה. לפועל יש אפשרות להתחבא אם הוא תופס יום לא טוב, כי יש תמיד עוד 2-3 שיכולים להכנס במקומו. ללידר של הקבוצה, לפחות בימים המכריעים, אין אפשרות להתחבא. אז נכון שכולנו התרשמנו מאוד מהינקאפי בטורים בתור פועל, אבל היכולת שלו להיות בטור של 21 קטעים, כל יום, בשיא הכושר, עדיין טעונה הוכחה.

Mont Ventoux

New member
../images/Emo45.gif

אגב, בריאן סמית' רכב במוטורולה רק ב-94', הוא היה גם אלוף בריטניה, וכן, הוא סקוטי. שמר על קשר עם שון ייטס ומכאן הריכולים. פזסייקלינג על בריאן סמית לגבי הינקאפי ומובילי דיסקאברי לטור - ברוניל לכאורה הציג אסטרטגיה של מס' מובילים (פופו, הינקאפי, אזבדו, רוביירה.. כולם מועמדים), וזה מן הסתם מעורר לא מעט ספקולציות. גם בעיני יש הבדל בין להיות דומסטיק לבין להיות מוביל, אבל יותר מכל ההבדל הוא בלחץ המנטלי. לא לאכזב את הקבוצה, התקשורת וכו' וכו'. הטור זה שיא הלחץ. אזבדו כמו כלום הביא שם עשיריות ראשונות בתור דומסטיק, אבל להביא את זה כשאתה תחת זרקור זה סיפור אחר לגמרי. מכל מקום עדיין מוקדם כדי לדעת איזה אופציות ירדו מהובלה בטור. מן הרביעייה הנ"ל פופו נראה לי הכי חסין מנטלית, אבל גם הכי מחוסר נסיון. צריך לראות איך סאבולדלי יצא מן הג'ירו כמו גם אחרים. מי יפצע וכו'.

לגבי המוביל של דיסקאברי שבוע הבא

אני מעריך שרוב הזרקורים יופנו לדיוולדר, הוא הרוכב שעל הנייר הקבוצה תצטרך לעבוד בשבילו. אבל למרות שהזרקורים יהיו לכיוונו, הרושם שאני קיבלתי מהמרוצים בבלגיה בשבועות האחרונים, שרוג'ר המונד נמצא בכושר מצויין. הוא תמיד נמצא בקבוצות הקדמיות, תמיד אורב להזדמנות הנכונה לעקוץ. הבעיה היחידה שלו, היא כמובן הנאחס (הוא בקבוצה שלי
).

Mont Ventoux

New member
לדעתי דווקא רוב הזרקורים ילכו על

הינקאפי - בבחינת עבודה של הקבוצה עבורו. שני בעיני יהיה גוסב והוא נראה לי הכי מעניין. דפולדר אמור לקבל תפקיד חופשי. האמונד נראה טוב, אבל לא מספיק טוב כדי לנצח. בכל מקרה אמורה להיות להם קבוצה חזקה - על הנייר לפחות. בדה פאנה, שמתחיל מחר, יהיה אפשר לראות יותר מי נגד מי.

לי מאוד נראה כי דיסקברי יכולים

לאנס ארמסטרונג היה אחד הרוכבים הגדולים בהיסטוריה. אף אחד לא יחלוק על כך. אבל... העובדה כי ניצח שבעה פעמים ברציפות בטורדה אינה כתוצאה מיכולותיו בלבד. מעבר לחבורת הפועלים הממושמעת והנאמנה להדהים היה שם גם מנהל ספורטיבי דגול שהביא מהפכה לטקטיקות הקבוצתיות. "צריך התקפה אחת טובה בהרים ולרכוב טוב בנג"ש". הציטוט מאוד לא מדויק אבל זה שלו. לאנס ארמסטרונג למד מבורנייל הרבה יותר מאשר מכל אחד אחר בכל הקשור לשליטה במרוצים. בעיקר בכל הקשור לשליטה עצמית. בורנייל עדיין בדסקאברי. הוא יוביל גם את המוביל הבא של הקבוצה. ברונייל הוביל עוד שני רוכבים לניצחונות בגראנד טורים. היתרון הגדול ביותר של ברונייל היא יכולתו לחשוב כל כך הרבה שלבים, לפני מנהלים אחרים, עד כי מחשבה של צעד אחד לפניו שווה לשני צעדי מחשבה אחריו. אבל לא רק טקטיקה מכריעה את הטורדה. יש גם משקל קטנטן ליכולות של הרוכבים. כשצריך לחצות הר בגובה 2000 מטרים מעל פני הים ולטפס 150 ק"מ בקטע אחד לא יעזרו הטקטיקות לרוכב בלי רגליים. אף פועל לא יכול לחפות על חולשה של המוביל שלו. אף מנהל לא יכול להמציא טקטיקה שתבטל הבדלי יכולות (אלא אם הם קטנים). בסופו של הר או נג"ש סופרים את השניות דרך הרגליים. בסופו של טורדה סופרים את הדקות דרך הוואטים, התאוששות ויכולות אישיות אשר רק נשענות על יכולות קבוצתיות ומנהליות. אילולא כך הייתי נוקב בשמו של מנצח הטורדה כבר עכשיו. מכיוון שאין זה כך אני רק יכול להעריך כי לדסקברי יהיה רוכב על הפודיום בשדרות הניצחון גם ב 23.7.2006. ותבוא לציון גאולה (הרי אנחנו חיים על הצלחות של אמריקה)

אצל ברוינל, התופעה הבולטת ביותר

אחרי הצלחותיו בטור, היא כשלונותיו במירוצים החד יומיים. יו אס פוסטל ודיסקוברי היו קבוצות ששמו דגש חזק מאוד על הקלאסיקות הצפוניות. במיוחד בנושא גיוס הרוכבים המתאימים לרכיבה במירוצים אלו. על כשלונם המתמשך במירוצים אלו (שתי זכיות, נדמה לי, בגנט-וולגם, זה הכל), מאפיל רק כשלונם לשמור את תום בונן אצלם.

Mont Ventoux

New member
נראה לי שחלק מזה נובע

מהסגנון ההיררכי של הקבוצה. לא שאין היררכיות בקבוצות האחרות, אבל אחרת. בטור דה פראנס, עם מוביל כה דומיננטי כמו ארמסטרונג, ההיררכיה עבדה טוב מאד. אבל דווקא במירוצים החד יומיים הרעיון של 2-3-4-5 רוכבים אלטרנטיבים שיכולים לתפקד כמוביל בהתאם לתנאי המירוץ ולהתפתחויות בו, היא בד"כ האסטרטגיה המועדפת. אבל זה לא בהכרח מה שהפוסטלים\דיסקאברי עשו. וכמה פעמים ראינו שהם שמו כל יהבם על הינקאפי, וזה בדיוק פספס הבריחה... והם נשארו עם כלום. או לדוג', נדמה לי שזה היה ב-LBL שנה שעברה, שהינקאפי היה *ה*מוביל שלהם למירוץ, למרות שהוא היה די גמור. לי יש תחושה שנעדרה להם הגמישות הזו שבמשחק השח החד יומי. בונן הגיע אליהם כרוכב צעיר ומוכשר, הביא פודיום, אבל הם כנראה חשבו להמשיך לטפח אותו בחצר האחורית, במקום לנייד אותו קדימה. מבחינה זו, היציאה של ארמסטרונג מקבוצת הרוכבים יכולה להיטיב עימם. זה פותח מקום לרוכבים האחרים, זה מחייב אותם יותר לחשוב על דרכי ניצחון אלטרנטיבים, לגלות יותר רעב, ולמצוא דרכים חדשות של שיתוף פעולה בניהם - דרכים שהם לאו דווקא מבוססות על היררכיה קבועה מראש.

ואולי ההתבססות על רוכב אחד

מובילה גם לטקטיקה ההגנתית שנוקטת הקבוצה האמריקאית בחלק גדול מהמירוצים. כי מי ששם את הקלפים על רוכב מסוים, יעדיף (כך אני נוטה לחשוב) לשמור על המירוץ כמה שיותר מאורגן עד ה-20-30 ק"מ האחרונים. וכך אנחנו רואים את USPS, שנה אחר שנה. במקרה הטוב הם שולחים רוכב אחד לקבוצת בריחה מוקדמת, או כמו שבדרך כלל רואים אותם, מנסים לצמצם נזקים מההתקפות של הקבוצות הבלגיות. לעומתם, קוויקסטפ ודוויטמון לוטו (או הקבוצות הבלגיות אותן הן ירשו) תמיד מנסות ליזום ולפרק את המירוץ לגורמים בצורה שתשרת אותן. לפעמים זה לא מצליח להן, אבל לפעמים זה כן. לסיום, כדי לעשות קצת צדק עם ברוינל, יש לציין כי את המירוצים החד יומיים מנהל דירק דמול הבלגי ולא ברוינל שמתמקד במירוצי הקטעים, אבל בכל זאת, בתור ה-DS, יש לו אחריות מיניסטריאלית לתוצאות.

חלושעס

New member
מעניין מאוד

אגב, מה שלומו של אלחנדרו החמוד? הרבה זמן לא שמענו ממנו.

ilan ulman

New member
מעניין...

אין לי מושג מה הן היכולות של ביג ג'ורג' והאמת שלאף אחד מאיתנו חוץ מעצמו , מאמנו, רופאו האישי, לאנס והדרקטור ספורטיף שיכולים לדעת האם הוא ה"חומר הנכון". ביג גורג' אומן כל חייו המקצוענים בעידן של "לונסו" לרכב סטאדי סטייט חזק חזק בישורות בגבעות המתגלגלות, ובתחילת העליות במעברי ההרים הגדולים. הוא רוכב נג"ש לא רע בכלל אם כי לא "עילוי" בסדר גודל של מנועים דוגמת "לונסו" ואולריך שבמאני טיים מוצאים נגש"ים מהגהנום בעוצמה ובכוח שלהם... מתקשה לדמיין ( לא בדקתי מקצועית והכל סתם השערות) איך יתנהל ביג ג'ורג' בשיפועים משתנים... אם יש לו את המנוע שהיה לביג מיג הוא "יצמצם" הפסדים וישמור על הממלכה בטיימטרייל.... אבל היום בעידן האולארנדרים לא ברור אם הוא אולריך שכזה ונראה לי בזהירות שהוא לא... כי אם הוא כן אז... הוא צריך להיות דביל מושלם שהקריב את כל הקריירה שלו סתם עבור "חבר" כמו לאנס... או שהוא פשוט קודם כל "חבר" ואח"כ ספורטאי השגי ששם את המטרות של ה"חבר" לפני המימוש העצמי... או שפשוט הוא הבשיל מאוחר ולאט לאט כמו חמין... אקווה בשבילו שכשהתבשיל יצא הוא יהיה טעים וללא תופעות הלוואי המתלוות לו מאוחר יותר ... נראה לי שפופו הוא האיש... חוסר ניסיון כמו שלו אחרי 3 ג'ירוז' וטור אחד ... זה חוסר ניסיון שכל טירון היה קונה... יש לו את המנועים הגדולים, יש לו את הראש... ויהיה לו את גורג' הינקפי בתפקיד ג'ורג' הינקפי... וזה אומר שיהיה לו סופר דומסטיק ב ו מ ב ס ט י ק כולל כל שאר האקססוריז' המנצנצים אייס אזבדו רוביירה מנו בלטראן עמנואל בלחסן פדרונוס אייר פורס וואן אובי וואן קנובי וארקדי גיידמאק בתפקיד איש הנצח הרוסי אקי-מוב ...

abgilat

New member
כפי שהדברים נראים הפודיום בטור דה

פראנס ... שלום לכל העמיתים ההכנות לגרנד טורים מתחילות לצבור תאוצה ובשבוע הבא יש לנו כמה קלאסיקות מאוד מאוד מעניינות בבלגיה אבל נראה שיש כבר הצהרת כוונות לפחות מבחינת המועמדים הגדולים לטור דה פראנס במשלוש הזה. איוואן באסו נראה מצויין. לגבי היכולות שלו כלידר של קבוצה, כאחד שיכול לטפס, כשען אין עוררין. בקריטריום הבינלאומי הוא מוכיח שהוא נמצא בכושר הנכון מבחינת פירמידת הכושר הגופני. בואו ונאמר שמבחינת ההכנות שלו הוא נמצא לפי הערכתי בגרף האימונים שלו בערך בקצה הקרוב ל-90 טחוז מהיכולת שלו כאשר את הליטושים הסופיים הוא יקבל בתחרויות הבאות שבהן הוא עתיד ליטול חלק. פלוייד לאנדיס הוא השני במשולש הזה. כפי שהוא נראה בפאריס ניס הוא בהחלט יכול לעמוד על הפודיום בפאריס. השאלה המתבקשת היא כמובן האם הגיע לשיא כושרו מוקדם מדי או שהוא אכן בונה את כושרו בצורה כזו שתביא אותו לשיא הכושר ביולי. השלישי במשולש הזה הוא כמובן יאן אולריך. הבחור כרגע שומר על פרופיל תחרויות נמוך אבל אין לי ספקשהוא מזיע קשה במחנות האימונים של טי מובייל. אני מעריך שהג'ירו תשמש לגביו פלטפורמה כדי לטפס גבוה יותר מבחינת תחרויות שבהן הוא משתתף לגבי העלאת כושרו התחרותי. שמות נוספים כמובן יכולים להתברג כמו וואלוורדה, או פופוביץ' אולם נראה לי למרות שזה עדיין מוקדם מאוד להתנבא אבל הפודיום בפאריס יכול מאוד להיות באסו, אולריך ולאנדיס ואפילו בסדר הזה. כמובן שתאונה או פציעה או כל דבר אחר יכולים לשנות את התחזית הזו. בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

הייתי מוסיף עוד שמות (וגם תקוות)

*סימוני-יכול בהחלט להיות יריב ראוי. *וינוקורוב-לדעתי מועמד רציני לפודיום, אם יהיה יותר שקול. *פאקו מנשבו "הגיבור"- לדעתי אחד הרוכבים החזקים כיום, גם הוא מועמד לפודיום. *קונגו-ללא מטלת סימוני על כתפיו, אולי בוגר יותר יוכיח שלנצח ג'ירו לא יכול להיות מקרה. ואולי השמות החדשים ניבאלי, גריבקו יבריקו. ותקווה שלי איבאן מאיו חוזר לעצמו וגם היימר זובלדיה, ואינשאלללה הצדיק מורי ורבי-חוזבה בלוקי בקאמבק.

אוסקר פריירה מנצח בבלגיה היום

איבן באסו מנצח את הקטע הראשון של היום בקריטריום הבינ"ל.

למעלה