שידול!!!

בדיוק...

ציטוט: "כל עוד אנחנו מכבדים זה את רצונו של זה אני לא רואה כאן שום בעיה" כנ"ל

בקשר לשקרי

בוקר טוב Dorfi, אני לא יודעת עד לפני כמה שנים היית קטין, ועטו עליך ברחובות. אולי כבר הספקת לשכוח.. הם נגשים לנוער טרום-18, משכנעים אותו בהבטחות סרק, שכשימלאו לו 18, הוא ירשם לאותה קופה. כלומר, כאשר יגיע לגיל 18, הם רושמים אותו, בלי שהוא יצטרך לדאוג בקשר לכך. אולי תברר מה קורה ברחוב, לפני שאתה מפזר כינויים? אני מכירה אישית 2 בני אדם, שנגשו אליהם בגיל 17, והצליחו לשכנע אותם (וזה לא היה קשה בכלל). אז אני שקרנית, ואתה יודע הכל. ובקשר ל"חומר משדל דת", אני לא מאמינה שזו טענה רצינית! אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק אותי... "נתנו לקטין חומר המשדל לדת"- אוי ואבוי! יותר גרוע להרשות לקטינים לראות סרטי פשע!!! יש בהם שידול רציני לפשע! שידול של ממש לשימוש בסמים ולעישון!! אפשר להשוות בכלל??? מענין מה גרם לעליית הפשע?, מה הוריד את הגיל הממוצע של ילדים מעשנים וצורכי סמים?! אם החוק לא אוסר את זה, הוא אינו יכול לאסור "שידול" לדת- שאפילו אם זה אכן שידול- זהו שידול להתנהגות אחרת, אבל נורמלית= מותרת עפ"י חוק. אגב, אתה מוכן לתמצת את הנאמר בקלטות האלה? מענין באיזה אופן מבוצע השידול שם. מאוד מענין אותי.

Dorfl

New member
גם את אינך אוביקטיבית

בעיני דת גרועה כמעט כמו סמים, אבל מאחר ואת "משתמשת" את לעולם לא תראי את המצב באותה צורה שאני רואה אותו.

סליחה?!?!?

האם אתה מעדיף שהבן שלך יצרוך סמים ויהיה גנב/אנס/רוצח, או שמא אתה מעדיף שהוא יהיה דתי? מענין אותי. ונכון, אני לא אובייקטיבית, ברור שאני לא.

Dorfl

New member
ההבדל

אכן יש הבדל בחומרה - אבל זה עדיין אותו הדבר. נ.ב: לא כל נרקומן גונב, ובטח שלא כל נרקומן אונס - הכללות הן דבר נחמד.

סליחה. טעות שלי.

אני דיברתי גם על פשע, ולא רק על סמים, ופספסתי את זה שאתה התייחסת רק לסמים. קבל התנצלות. לא כל נרקומן גונב, ולא כל נרקומן אונס (זה לא מה שאמרתי! לא הכללתי!), אבל יש סיכוי גדול יותר שנרקומן יעשה תאונה, למשל, מאשר כל אדם אחר. בקיצור- זה אדם פחות "בטיחותי לסביבה" מכל אדם אחר. מסכים איתי?

Zeevos

New member
החזרה בשאלה בבני ברק

רק תעני לי על שאלה פשוטה- מה היה קורה אם היינו עושים את אותה פעילות, חוקית לדבריך, בבני- ברק. כלומר מפיצים קלטות וחוברות להחזרה בשאלה. אני יקל עליך ויענה על השאלה הזאת לבד- לא היינו יוצאים משם בחיים!!! אז למה להם מותר ולנו אסור?

שאלה מיותרת

פעילי דעת אמת, שחילקו חומר הסברה בבני ברק ובכפר חב"ד חטפו מכות ונאלצו להסתלק

Dorfl

New member
אוהד מחופש - אז מה אתה אומר?

מה לעשות בנוגע לזה? למי אני פונה בתלונה? הם עברו על החוק, לא?

מי עבר על החוק?

עד כמה שאני יודע - ואני אינני נמנה עם אנשי דעת אמת, פנייה למשטרה בכל אותם מקרים לא עזרה. אלו שהיכו אכן עברו על החוק. אבל אל תשכח מי הם המכים: אנשים חרדיים. לך לספריית העיתונות בבית אריאלה, וחפש שם את מעשי האלימות החרדית בעשרים השנים האחרונות (חלק נכבד תוכל למצוא ביומני חופש באתר) - הצתות תחנות אוטובוסים, הריסת חנויות, פריצה לדירות, הכאות, חבלות - וספור כמה מהפושעים הועמדו לדין. מה התשובה? יש תשובה, אולם משום שאינני מוכן לעמוד למשפט בגין הוצאת דיבה, כביכול, אינני מוכן להביע כאן את דעתי מדוע מתעלם המשטר הממלכתי במדינת ישראל מהפשע המאורגן החרדי. חשוב בעצמך.

מותר ואסור הם עניינים יחסיים

המותר ואסור שלי הם ציווי התורה, פלוס חיובים שהמדינה מחייבת אותי כאזרחית שחיה בה. המותר והאסור שלך קצת שונים, כנראה. כאשר אדם הולך בדרך שלו, הוא צריך למצוא לעצמו את גבולות המותר והאסור לחיים תקינים. וכאן כבר יש בעיה קלה, כי אנחנו, כבני אדם, סובייקטיבים לחלוטין. זה למה "להם מותר ולנו אסור".

Dorfl

New member
עידכון

מסתבר שחלוקת החומר של אמנון יצחק התרחשה מחוץ לכמעט כל בתי הספר התיכוניים ברמת-גן (אני אישית יודע בבטחון על בתי הספר בליך, אורט טכניקום [גבעתיים] ואוהל-שם).

איזה מזל ...

טוב שכתבת את המילה חומר ללא מרכאות ("חומר") עוד יכולתי לחשוב שמדובר בסמים

אנדרי ז

New member
זה לא פחות גרוע מסמים

לפחות המדינה עוזרת לחלק מהמכורים לסמים להיגמל...

אנדרי ז

New member
הבנתי שזה הומור

אבל גם על הומור מותר להעיר דברים, במיוחד כשהוא, מה לעשות, תואם את המציאות המרה.

taro

New member
כתבנו בשטח מוסר

כי מדובר בפעולה איכותית ביותר! פעילי ש"ס חיכו לתלמידים בשערי בליך, ואז הפעילו את המטען המתוחכם! שני תלמידים נפצעו קל מהדיבר "לא תרצח". בבית הספר אוהל-שם פתח חרדי בירי של צרורות-מילים תנ"כיות. שלושה תלמידים לקו בהלם. בביה"ס אורט טכניקום היה הפיגוע הקשה ביותר, כאשר פעיל ש"ס השתמש בביטויים מפוצצים (הפעם בלי מסמרים ושאר חלקיקי מתכת) ותקף ברשעות את הציונות. מורה אחת נעלבה. הממשלה התכנסה כדי לדון בתגובה נאותה, אמיצה, מאופקת ומהירה. עוצר מתוכנן על בני ברק. עד כאן, כתבנו מהשטח.

אכן, הקצנת מאד ...

אך זו התמונה לאשורה, כך הם רואים זאת! לצורך האיזון, גם החרדים מגיבים כך כשחילוני מצליח לפרוץ את המחסום. כך שזה די הדדי, אם זה לא היה כך לא היינו מתדיינים כאן, ולא היה את "חופש" ודעת המת" ועוד.. העולם היה נראה אחרת.

Dorfl

New member
וכשמחזירים בשאלה?

איך החרדים רואים זאת אז? איך "אתם" רואים זאת אז?

taro

New member
לי זה לא לא ממש מפריע

זה אולי מטריד, כמו כל פניה מצד גורם לא מוכר ברחוב, אבל אני לא מגיב בכזו היסטוריה לאומנית. "אתם" ו"אנחנו"? שוב אתה עושה דיכוטומיה?

למעלה