שידוך מפורסם...

חנוך617

New member
נכון, אבל אני מתעסק

בכללות עם דציבור החרדי קלאסי. יש לי דבר שאני רוצה לברר עליך. איך עושים זאת?

במסר אישי. חכו,

עוד יצא שידוך מהפורום הזה! או אולי נאמר- יצא כסף... 1000 דולר מכל צד...

באמת???

קרובי משפחה??? תעדכני אותי... גם אם זה לא רלוונטי, זה מעניין אותי!!! להתראות

חנוך617

New member
סליחה. זה לא מדור

שידוכים. מענינת, מה את מתערבת? מאיפה את יודעת מה אני הולך להציע.

חנוך617

New member
נכון, אבל אני מתעסק

בכללות עם דציבור החרדי קלאסי. יש לי דבר שאני רוצה לברר עליך. איך עושים זאת?

מראה זה לא נושא

לדיון פומבי אפי` אם כולם יודעים איך היא נראית כי זה ענין של טעם ומנסיון בשידוכים הנושא מוכרע ע"פ טעם אישי בלבד אפי` אם החברים חולקים בנושא. ככה אצל בנים אצל בנות אני משער שזה אחרת כי זה תופס אצלן מקום הרבה יותר חשוב מבנים. וד"ל

חנוך617

New member
נראה לי שאתה

לא יודע מה זה בנים ומה זה בנות. אתה בן. עשו לך ברית מילה. למי שיש צמיד, עגיל או שרשרת, כנראה שזה בת... (בציבור החרדי...)

חנוך617

New member
כתבת שיופי

של הצד השני מענין יותר את הבחורה. לדעתי, אתה טועה בזה. אגב, אתה בשידוכים? יעניין אותך אם אכניס מידי פעם דברים בנושא זה?

אני יודע מה זה

כי אני בשידוכים אני מתכון שאני לא מתיעץ אם אף אחד בנושא מראה ולא מענין אותי מה אומרים כי זה ענין של טעם אישי מה שאין כן בנות שמענין אותן שיהיה יפה בעיני החברות. כן אני בשידוכים ותכניס דברים בנושא זה מענין אותי וזה מענין מאד מה אחרים גם חושבים....

הבחורים עצמם

אשמים בזה, כי מאיפה שיתר בחורי הישיבה ידעו, אם לא שיצר הפטפטנות גבר על הבחור לו מוצע השידוך, והוא סיפר "בסוד" רק לחברותא שלו, והחברותא גם סיפר לחבר חדר שלו, וכן הלאה והלאה, אם הבחור לא יספר לחבריו על כל שידוך שמציעים לו, לא תיווצר שום בעיה. אבל יש בזה גם מעלה, אם בהצעה המדוברת ישנה בעיה חמורה כלשהי, אז אותו חבר שגם לו הציעו את אותה הצעה יזהיר את חבירו להמנע מלגשת לשידוך, אבל לסמוך על חברים זה בכלל לא פשוט, כי אולי לאותו חבר יש אינטרס אפל ללכלך, משום שהבחורה המדוברת לא רצתה בו, בקיצור, לדעתי הנזק מהפטפוטים גדול על הרווח.

חנוך617

New member
אבל התכוונתי

לכך שהבחור מספר, במוצהר, לחבריו ולא בסוד. בנוגע לברורים, אם זו בעיה כה חמורה, אז זה יוודע בברורים של ההורים.

דוסית1

New member
לדעתי זו טיפשות...

ואני מבינה למה אתה מתכוון, ולפעמים נוצר מצב שבו הבחורים יושבים ומנתחים את הבחורה לאורך ולרוחב (ולא רק מבחינה חיצונית) ויוצא מזה נזקים עצומים הן לבחור והן לבחורה... לדעתי מספיק לספר לחבר טוב או שניים שסומכים על כושר השיפוט והייעוץ שלהם ובזה לסיים את העניין. מה גם שבתוך המשפחה של הבחור גם ככה יעשו מטעמים מכל העניין וכל הגיסות והאחיות (ומי יודע, אולי גם האחייניות...) יזכירו סודות אפלים מימי הסמינר ומהקיטנה שהבחורה היתה שם מדריכה מחליפה אי פעם ומהשיעור מבחן הלא בדיוק מצלח... ובאמת, מה צריך את כל זה??

אי אי אי...המצב יותר קשה ממה שחשבת.

בחור ישיבה בגיל שידוכים (שנחשב לבחור טוב ואף יותר מכך)סיפר לי שאצלו בישיבה האוירה כזו נהיתה שכל בחור שיוצא לפגישה-חוזר עם ערמת סיפורים\ריכולים או סתם הסתלבטויות(תלוי בבחור) על הבחורה,וכל החבר'ה מנתחים אותה... לדעתי-זה רצח אופי...וזו התנהגות ממש,אבל ממש מגעילה,

חנוך617

New member
נכון מאד. ציינתי

זאת באחת מההודעות. אבל, מה לעשות, בנים הם למדניים וזה טבעם.

למעלה