שידוך מפורסם...

חנוך617

New member
שידוך מפורסם...

יש ישיבות שהבחורים יודעים על כל הצעה ופגישה של הבחורים מהישיבה וטוחנים את זה בפומבי. לדעתי יש לזה מספר חסרונות. א. הבחור נתון >>

חנוך617

New member
<<ללחץ מה חבריו

יגידו ואיזה שם יש לה בישיבה. ב. אם היא נפגשה עם בחור פחות מוצלח ממנו אז אין על מה לדבר. ג. ענין המראה... מה דעתכם, בנים ובנות?

גם אצל הבנות זה כך

ולא רק אצל הבנים. כמו שאמרת יש בזה יתרונות ויש חסרונות.

חנוך617

New member
לא מדויק בכלל

יש הבדל בין בנות לבנים. חסרונות מצאתי לרוב. מעלות? לא בדיוק.

בגדול - זה אותו הדבר אצל הבנות

מעלות - כשהציעו לי שידוך שחברה שלי נפגשה איתו - יכולתי לשאול אותה לפני כן על הבחור ולדעת מה היא ביררה עליו ומה ההתרשמות שלה ממנו. אז נכון שהיא יכולה לתת את ההתרשמות שלה וההתרשמות שלי יכולה להיות אחרת אבל בתור בירור ראשוני זה מצוין. אגב, זה דוקא קרה לי שנפגעתי עם מישהו שנפגש לפני כן עם חברה שלי ואחרי כמה חודשים שמעתי את השדכנית מציעה אותו לחברה אחרת שלי. ואתה חושב שאצל בנות אין לחץ? "את זה הציעו לך? השתגעת? אני נפגשתי איתו והוא ככה וככה וככה וכו'".

חנוך617

New member
א. בחורים חיים

יחד 24 שעות ביממה והקשר הוא אחר. ב. בנים יותר שכליים. ג. גם אצל בנים זה בעייתי מאד וק"ו אצל בנות. מנסיון. אני מתעסק בזה ורואה זאת.

חנוך617

New member
יש ויש. להסביר

להם בצעירותם ולפני השידוכים כמה זה גרוע וגם שבסמינרים ידברו על זה.

דוסית1

New member
אצל הבנות....

בד"כ יודעת רק חברה טובה של הבחורה שמתיעצת איתה בקשר לבחור ומשתפת אותה ברגשותיה בנוגע לבחור... לא ידוע לי על יותר מכך. ואגב, מה שסמוי מן העין יש בו ברכה.....

זה נכון, אבל מי שיש לה כמה חברות

טובות, מתייעצת עם כולן. מניסיון שלי בשידוכים עם חברות שלי. אגב, אני מודה שזה לא טוב.

תיקון: זה לא יצא כ"כ טוב

מניסיון שיש לי עם כמה חברות שלי שהיו בשידוכים. אני מניחה שזה לרוב תלוי באופי של הבחור/בחורה.

דוסית1

New member
כונתך...

באופים של הבחור/ה איתם מתיעצים וזה בהחלט נכון! צריך לדעת עם מי להתיעץ... ותרשי לי גם להוסיף, אולי זה קצת אובססיביות אבל צריך להזהר מחברים קנאים וצרי עין....

אוי את לא יודעת כמה שזה נכון...

היתה לי בעיה עם חברה קנאית דוקא עם השידוך שלי עם איש הרוח. כשהיא ראתה ששום שידוך לא הולך לקראת וורט הכל היה בסדר. כשהיא ראתה שזה כן הולך לקראת זה - והיא ראתה את זה הרבה יותר מהר ממני - היא לא רק נתקה איתי קשר אלא גם הפסיקה להגיע למדרשייה. היא קמה מהכסא בעצבנות, הסתכלה לי בעינים ואמרה לי: "את נפגשת עם מישהו". כמה והלכה. ולא רק מהשיעור אלא בכלל מהמדרשיה. אני לא הגבתי מכיוון שהייתי בהלם. למעשה, אני חושבת שאני בהלם מזה עד היום חחחחחח

דוסית1

New member
יודעת ועוד איך.....

אגב, באנשים מספרים על עצמם 1 (אם זכרוני אינו מטעני) יש סיפור בעניין. שווה לקרוא למי שעדיין לא עשה זאת...

רוצה עכשיו? אני הולכת לישון עוד מעט

תשמעי, אני לא ציפור לילה :))) מה לעשות, ככה זה כשצריכים להיות בעבודה בשעה 8 בבוקר ועוד אחרי תפילת שחרית.

דוסית1

New member
או.קי,

רק תודיעי לכולם שאת פותחת בדקות הקרובות.... אני מחכה!

למעלה