שידוך לכלב

כוכב114

New member
שידוך לכלב

שלום חברים
איפה אפשר למצוא כלבה
עבור כלב מסוג שנאוצר ענק
בן שנתיים
בריא
גזעי עם תעודות
לצורך זיווג וגורים
הקישור תמורת גור אחד
מתל אביב
איפה כדאי לפרסם ולמה צריך לשים לב כשבוחרים עבורו כלבה
תודה ויום נהדר

עדימ

New member
בשביל מה?
יש כל כך הרבה כלבים שצריכים אימוץ, בית חם....

בשביל מה להביא עוד כאלה לעולם?
למרות שאת טוענת שהוא עם תעודות כן הייתי מסרסת.
חבל...

כוכב114

New member
אני אבהיר

מדובר על זוג מבוגרים
שאימצו את הכלב הזה
הם לא רוצים לסרס אותו לפני שיהיה לו צאצאים. אולי בשלב מאוחר יותר
הם רוצים גור אחד לילדים לתת
מה רע בזה?
תודה

marx04

New member
מועדון גזע שנאוצר

שלום לך,

באופן אישי ובהכללה העמדה שלי היא לא לזווג ולא להריבע, אלא לסרס ולעקר, פרט למקרים מיוחדים של השבחת גזע וכו'.
בכל מקרה, לכל גזע או קבוצת גזעים יש מועדון רשמי ומסודר במסגרת ההתאחדות הישראלית לכלבנות.
הנה קישור לחוג הישראלי לשנאוצר, שם מצויים פרטי בעלי התפקידים במועדון.
מומלץ ליצור קשר עם רכזת הגזע שיכולה לקשר עם כלבות מתאימות לזיווג, אם יש כאלה.

בברכה,

אורי.

ANZ1

New member
תפנה לרכז הגזע

לכל גזע יש רכז גזע, הוא יודע על כלבות גזעיות והוא גם אמור לבדוק התאמה בן הכלבים, לא כל זכר וכל נקבה גזעים מתאימים לזיווג.
ובקשר להודעה הקודמת אתה יכול להתעלם ממנה, בכל תחום יש פאנטים, כמו טבעונים שחושבים שמי שאוכל שניצל הוא רוצח, ויש כאלו שמאמינים שאסור להביא ילדים לעולם כי יש מאות מיליוני ילדים רעבים, אותו הדבר יש פאנטים שחושבים שאם יש כלב אחד בצער בעלי חיים אסור לזווג כלבים גזעים, כדאי להתעלם מכל הפנטים בעולם , אין להם שום תועלת.
אתה יכול גם לפרסם באתרים כמו יד 2 לחיפוש זיווג.

עדימ

New member
זו ממש לא הודעה פאנטית. אני לא באה לכפות את הדעה שלי על

אחרים. לו הייתי פאנטית יתכן שגם הייתי נגד סוסים מעורבים ובעד גזעיים בלבד.
אבל אני לא. אני רק משתפת ומציעה את מה שאני חושבת ונראה לי נכון לעשות.
גם אני נגד פאנטיות של טבעונים למשל (אני חיה עם 3 טבעוניות במשפחה וזה ממש לא קל ולא נעים האמת...)

ANZ1

New member
זיווג כלבים גזעים זה לא הבעיה

הבעיה היא זיווג של כלבים לא גזעים, הפתרון לבעית עודף הכלבים ולכלבים חסרי בית היא ב2 נושאים
1. לסרס ולעקר כל כלב מעורב, ולעשות את זה כחוק מחייב
2. שכל עירייה תאסוף את כל הכלבים המשוטטים ותעקר ותסרס אותם,
ככה יפתרו כל בעית הכלבים, כלבים גזעים הם לא הבעיה, הם הפתרון,
ואני מסכים אם כל אחד שיגיד שכלבים מעורבים יכולים להיות נהדרים ומקסימים לפחות כמו גזעים,
אבל כלב גזעי הוא לא כמו כלב מעורב, יש לו את הייחוד שלו ואי אפשר להחליף אותו בכלב מעורב, ואין טעם להמליץ לכלבים גזעים לא להתרבות.

עומר TT

New member
לכל גזע שיש לו מועדון באגודה הישראלית לכלבנות

שזה הגוף שמנפיק את התעודות, יש גם רכז גזע, ששומר על קשר עם בעלי הכלבים הרשומים, עוקב אחרי קווי הדם שלהם ומאשר הרבעות ולאחר מכן מאשר את מתן התעודה לגורים.
זה חשוב, כדי שלא תזווגו למשל את הכלב שלכם עם אחותו בלי לדעת מזה בכלל.

DogsPCI

New member
הבעיה היא זיווג כלבים במציאות בה יש עודף של כלבים. אתה אולי

מבחין בעליונות של גזעיים על מעורבים - אבל כלב הוא כלב, ונשמה זו נשמה. ואם כבר דווקא למעורבים יש משהו יחודי ולגזעיים לא :). מה גם שכל כלב גזעי הוא בעצם מעורב :). זה לא שאלוהים ברא 20 גזעים של כלבים בבריאת העולם - ומשם חלק התערבבו וחלק נשמרו - טהורים :).
&nbsp
&nbsp
ההמלצה לא להגדיל את אוכלוסיית הכלבים שגם ככה גדולה היא המלצה מצויינת - אלא אם אתה מתנדב להיות זה שמוציא להורג את הכלבים המיותרים... ויש עשרות אלפים כל שנה. אסכים איתך שברובם הם מעורבים וחסרי יחוס, אבל אני בטוח שתרגיש רע באותה המידה ;).
&nbsp
&nbsp
וזה לא אומר שאני חושב שהכלבים הגזעיים הם הבעיה, וממש לא חושב שיש להכחיד אותם מעל פני האדמה. הבעיה היא באנשים, ובחוסר היכולת שלהם להתנהל בתבונה ובאחריות... לצערינו בכל תחומי החיים שלהם, כולל הם עצמם וילדיהם... וגם עם כלבים. לכן, לנסות ולהכניס סוג של סדר, ארגון, ופיקוח על נושא הכלבים, גידול והמלטות - ומתן "ערך" לכלבים (לצערי אנו פה נופלים חזק...) הוא מצויין! ואת זה עשו בינתיים (התארנו לגוף עם סמכויות!) עשו רק מגדלי הכלבים הגזעיים, למרבה השמחה מצד אחד והצער מצד שני.
&nbsp
&nbsp
סליחה שאני אומר... לגבי ה"דיון" על ההודעה של עדימ, והאם יש לה מקום או שלא, והאם היא רלוונטית או שלא. לדעתי, בטח שהיא רלוונטית! והרי אנו פה בעד כלבים ובעד הרחבת המודעות של הציבור. בעצמך תוכל לקרוא את התגובה של כוכב114 אליה, שם לא רק שהוא לא הרגיש מותקף, הוא אפילו הביע התענינות ושאל את השאלה הבא (מרצונו ולא תחת כפיה!) :
&nbsp
"אולי בשלב מאוחר יותר הם רוצים גור אחד לילדים לתת, מה רע בזה?".
&nbsp
ושזו שאלה שטוב שאנשים שואלים. הגיע הזמן להבין את המציאות בה אנו חיים. ובעצם היא כבר ענתה עליה, ואני הוספתי את דעתי גם כן פה. אז אנא, לא לצמצם לאנשים את אפיקי המחשבה. הוא יקרא דעות לכאן או לכאן... ובשאיפה יבחר נכון. ואם כבר קיימים כלבים חסרי בית ועם גזר-דין מוות על ראשם לא צריך להתעלם מזה, ובטח שאת נושא הגדלת אוכלוסיית הכלבים (מכל סוג שהו) יש לקחת בכובד ראש.
&nbsp
&nbsp
לילה טוב :).
&nbsp
&nbsp

שירן ל11

New member
גם לטבעונים לא קל ונעים בסביבה של אנשים שאוכלים בשר

אין צורך לקרוא להם פנאטיים, אפשר לכבד דעות שונות כפי שהיית רוצה שיכבדו אותך.

ANZ1

New member
תלוי

זה בסדר להיות טבעוני כמו שזה בסדר לאכול בשר,
מצד שני, לא ראיתי אוכלי בשר שמכריחים טבעונים לאכול סטייקים או מקללים אותם, מצד שני ראיתי הרבה מהגרסא ההפוכה.
את טבעונית ? מצויין, תאכלי חסה, אבל אין לך זכות להגיד לאחרים מה לאכול.

שירן ל11

New member
אני טבעונית ואני מתמודדת גם עם דעות שקשות לי לעיכול

כמו שזכותה של עדי להביע את דעתה הלגיטימית ולנסות לשכנע אנשים לאמץ ולא להרביע, בלי שיקראו לה פנאטית, כך לטבעונים יש זכות לנסות ולהשפיע על אחרים כדי לנסות ולצמצם סבל (להשקפתם/ השקפתינו). לא צריך לעשות דה-לגיטימציה ולקרוא לכל אחד שמביע דעות שלא נוחות לנו- פנאט. אני לא אוהבת שעושים את זה לי בתור טבעונית (ואני לא חושבת שמעולם כתבתי תגובה לא מכבדת בפורום), ואני לא אוהבת שעושים את זה לאחרים- גם לכאלו שאני לא מסכימה איתם.

עדימ

New member
ועדיין למרות שלא קל לטיבעוניים עדיין לא נעים כשהטיבעוניים

עוברים את שלב ההמלצה (בין אם מטעמי בריאות ובין אם מטעמי מצפון/אהבת בעלי חיים/משהו אחר בתחום) ועוברים לשלב ההצקה.

marx04

New member
בואו נאפשר לכל אחד להביע את דעתו באופן ענייני

שלום לכולם,

הפורום נועד לאפשר לבעלי כלבים לשאול ולהתייעץ בכל נושא הקשור לכלבים.
כל גולש בפורום רשאי ומוזמן להשיב לשאלות בהתאם לניסיונו, ידיעותיו ועמדותיו לפי ראות עיניו, ובלבד שיעשה זאת באופן ענייני ומבלי לפגוע באחרים.
העמדה לפיה מן הראוי שלא לזווג כלבים היא עמדה לגיטימית מאד.
אני ממליץ ומבקש לא לתת "ציונים" לאחרים על דעותיהם ותשובותיהם.

בברכה,

אורי.

KallaGLP

New member

ובאשר לשאלה - אם הבעלים בכל זאת נחושים להרביע, הדבר הנכון הוא לפנות לרכז הגזע למציאת כלבה גזעית ומתאימה.

ANZ1

New member
עמדה לגיטימית ותשובה לא לגיטימית

לגיטימי לחשוב שלא נכון לזווג כלבים גזעים, כמו שלגיטימי לחשוב שאסור לאכול בשר, אלו 2 מחשבות לגיטימיות, אבל בתור תשובה הם לגיטימיות אם יש קשר למה ששואלים.
מה היית חושב אם היית שואל בפורום מסעדות על המלצה על מסעדת בשרים וכתגובה היית מקבל תשובה ממישהי שהיתה אומרת לך שבשר זה רצח ואתה לא צריך ללכת למסעדה כזו ? היית אומר שהיא פאנטית והתשובה לא רלוונטית.
אותו הדבר כאן, השואל לא שאל אם לזווג את הכלב שלו, או מה הדיעות לגבי כלבים גזעים, הוא כתב שהוא רוצה לזווג את הכלב שלו ושאל איך מכירים נקבות, ולכן התשובה שניתנה לא רלוונטית ופאנטית, כי היא מנסה להכניס את הדיעה שלה בלי קשר לשאלה.

marx04

New member
ההשוואה שלך אינה נכונה

שלום לך,

נכון, פותח השרשור לא שאל "אם לזווג" אלא שהוא רוצה לזווג, אבל התשובה שקיבל "בשביל מה" וכו', היתה לגיטימית ונוסחה באופן מתון ולא מתלהם.
אני שב ומבקש לגלות סובלנות כלפי עמדות ודעות של אחרים, ולא לחלק "ציונים" לאחרים.
עוד אבקש לא להמשיך לנהל דיון בעניין הרלבנטיות או הפנאטיות של תשובה זו או אחרת ושל גולש זה או אחר.

בברכה,

אורי.

למעלה