הבעיה היא זיווג כלבים במציאות בה יש עודף של כלבים. אתה אולי
מבחין בעליונות של גזעיים על מעורבים - אבל כלב הוא כלב, ונשמה זו נשמה. ואם כבר דווקא למעורבים יש משהו יחודי ולגזעיים לא

. מה גם שכל כלב גזעי הוא בעצם מעורב

. זה לא שאלוהים ברא 20 גזעים של כלבים בבריאת העולם - ומשם חלק התערבבו וחלק נשמרו - טהורים

.

ההמלצה לא להגדיל את אוכלוסיית הכלבים שגם ככה גדולה היא המלצה מצויינת - אלא אם אתה מתנדב להיות זה שמוציא להורג את הכלבים המיותרים... ויש עשרות אלפים כל שנה. אסכים איתך שברובם הם מעורבים וחסרי יחוס, אבל אני בטוח שתרגיש רע באותה המידה

.

וזה לא אומר שאני חושב שהכלבים הגזעיים הם הבעיה, וממש לא חושב שיש להכחיד אותם מעל פני האדמה. הבעיה היא באנשים, ובחוסר היכולת שלהם להתנהל בתבונה ובאחריות... לצערינו בכל תחומי החיים שלהם, כולל הם עצמם וילדיהם... וגם עם כלבים. לכן, לנסות ולהכניס סוג של סדר, ארגון, ופיקוח על נושא הכלבים, גידול והמלטות - ומתן "ערך" לכלבים (לצערי אנו פה נופלים חזק...) הוא מצויין! ואת זה עשו בינתיים (התארנו לגוף עם סמכויות!) עשו רק מגדלי הכלבים הגזעיים, למרבה השמחה מצד אחד והצער מצד שני.

סליחה שאני אומר... לגבי ה"דיון" על ההודעה של עדימ, והאם יש לה מקום או שלא, והאם היא רלוונטית או שלא. לדעתי, בטח שהיא רלוונטית! והרי אנו פה בעד כלבים ובעד הרחבת המודעות של הציבור. בעצמך תוכל לקרוא את התגובה של כוכב114 אליה, שם לא רק שהוא לא הרגיש מותקף, הוא אפילו הביע התענינות ושאל את השאלה הבא (מרצונו ולא תחת כפיה!) :

"אולי בשלב מאוחר יותר הם רוצים גור אחד לילדים לתת, מה רע בזה?".

ושזו שאלה שטוב שאנשים שואלים. הגיע הזמן להבין את המציאות בה אנו חיים. ובעצם היא כבר ענתה עליה, ואני הוספתי את דעתי גם כן פה. אז אנא, לא לצמצם לאנשים את אפיקי המחשבה. הוא יקרא דעות לכאן או לכאן... ובשאיפה יבחר נכון. ואם כבר קיימים כלבים חסרי בית ועם גזר-דין מוות על ראשם לא צריך להתעלם מזה, ובטח שאת נושא הגדלת אוכלוסיית הכלבים (מכל סוג שהו) יש לקחת בכובד ראש.

לילה טוב

.