חמלה
האמת היא שאני לא מבין לגמרי את ההבדל בין חמלה לרחמים. אני חושב ששניהם מבטאים הזדהות עם האחר. בד"כ פשוט קל יותר להזדהות כשסבלו של האחר נוגע בנקודות רגישות שלך (הכל בהתאם להתניות האישיות שלך), אז אני מניח שהחמלה שהתעוררה פשוט מתאימה להתניות ולאמונות שלך. מחשבות מסויימות יכולות למנוע חמלה, כי אנחנו מזוהים כמעט כל הזמן עם עצמנו, ומספיקה מחשבה מפרידה אחת כדי ליצור את המחיצה. זאת יכולה להיות מחשבה בסגנון "אני יודע שקשה בסומליה אבל אני לא יכול להתעסק בכל הבעיות בעולם כרגע", או אמונה מהירה ולא מודעת שהסומלים הם מאד שונים ממך וחווים דברים אחרת, או לגבי האחיין "איזה מפונק הוא". יש סיטואציות מסויימות שמעוררות אצל רוב האנשים חמלה\רחמים, כי בכל זאת כולנו התחנכנו באותה תרבות. אלה בד"כ סיטואציות קיצוניות שהחברה מסווגת כקשות ובלתי נסבלות, אז כנראה שהמילה רחמים מיוחסת בעיקר לסיטואציות האלה. אם הכוונה בחמלה להזדהות עם האחר, אז אני מניח שככל שההזדהות מתרחבת גם לנשמות אחרות, החיבור הזה בין נשמות הוא ניצוץ של אמת. ברמת האגו, זה חיוני לשני הצדדים, אבל לא בזה אנחנו מתעניינים. הבעייה היא בעצם שזה לא נשלט. לדעתי יש רמות שונות של חמלה. חמלה שהיא רגש, וחמלה שמגיעה ממקום גבוה יותר (אולי המרכז הרגשי מול המרכזים הגבוהים?). אבל כמו שציינת, אי אפשר להזמין בקלות סיטואציות כאלה והן רק תופעת לוואי של התפתחות רוחנית. יש דרכים רוחניות ספציפיות שמטרתן לפתוח את הלב וסובבות סביב "מטא", אבל נראה שאת בחרת בכיוון של חקירה. אני מניח שבסופו של דבר כל הדרכים מובילות לרומא

אבל נראה לי שזה יכול להיות מעניין לחקור למה השאלות האלה על חמלה מתעוררות. יש פה ספקטרום שלם של מחשבות, אמונות ורגשות.