שיא חדש

sailor

New member
עצם ההתגדרות בכינוי "מדעי הרוח/חברה"

היא מגוחכת ומטעה את כל מי שאינו בקיא בנבכי האקדמיה ולעתים גם בקיאים מתבלבלים. העובדה החותכת היא ההתיחסות למחקר ה"מדעי" שפתח את השרשור הזה. דברי חכמה נהגו ונכתבו גם לפני הקמת האקדמיה של אפלטון וחלק מהפילוסופים לא דרכו כלל על רצפת אקדמיה כלשהי ויותר מהם סופרים רבים וגדולים שהגותם לא נופלת מזו של פילוסופים. אני לא מבטל את ערכם של חלק ניכר של הדברים שנעשים בפקולטות אלה, אלא את התרומה שלהם לתרבות הרייטינג (ובמידה מסוימת היותם הבסיס לתרבות זו) בכך שערכם של דברים נמדד לא לפי תוכנם וערכם של אנשים לא לפי הידע שלהם אלא קודם ומעל לכל על פי רשימת התארים של בעל הדבר, גם אם תארים אלה משקפים ידע אזוטרי וחסר חשיבות. אילו בעלי המקצועות האלה היו באמת מכבדים את עצמם ואת מקצועם, הם לא היו נזקקים לתואר "מדע" כדי להיות גאים המעשיהם.

יוסי ר1

Active member
הואמנם? השם "מדע" אינו רק אצטלא להתרברב בה.

הוא בא לציין שבנושא הנדון נאספות ידיעות בכלים מדעיים, בשיטות מחקר שניתנות לאישוש והפרכה. ברור שקל יותר לקרא מדע למדעים המדוייקים. זו גם הסיבה שאתה יכול לכתוב דוקטורט בחימיה ב40 עמודים, ואילו במדעי הרוח אם לא הגעת ל400 עמודים כנראה שלא מיצית. נכון הוא שיותר קל לשדרג ציון במדעי הרוח, כי הקריטריונים להערכה אינם מובחנים כמו במדעים מדויקים בשחור לבן של נכון/לא נכון. במדעי החברה אתה מעריך גם עבודה כטובה/לא טובה, וכאן באמת המעריך יכול לנהוג וירטואוזיות מרשימה.

יש ערך למדעי החברה ../images/Emo141.gif

המידע שהם מביאים על תהליכים חברתיים הוא מידע בעל ערך. הבעיה מתחילה כאשר רותמים מתודולוגיה מדעית כדי לאושש דעות קדומות נגד קבוצה חברתית מסוימת (במקרה שלפנינו, חיילי צה"ל). כמו שאתה וודאי יודע, גם מדענים מאסכולת מדעי הטבע חטאו בכך בעבר. ועוד משהו שמרגיז אותי הוא שההתנהלות הפסולה הזו היא כנראה תנאי הכרחי להתקדמות בעולם האקדמי כיום. במיוחד בעולם האקדמי הבריטי.

sailor

New member
הערך הזה אכסיומטי

ולא מוכח. יש לא מעט הכאות על חטא על מעשים שנעשו על פי מחקרים והזיקו ועוד הרבה יותר הסתרה והתכחשות לכשלונות.

hapax legomenon

New member
מישהו השמיץ את מדעי הרוח? ../images/Emo46.gif

אני מרשה לעצמי להעלות הנה את המניפסט שכתבתי בתגובה להשמצות כאלה ואחרות שאני נתקלת בהן מעת לעת. (מבוסס על הודעה שפרסמתי מזמן בפורום אחר.)

יוסי ר1

Active member
נראה לי ששכנעת את כל הספקנים.

ונראה לי גם ראוי לעלות אל מאמרי הפורום.

sailor

New member
תנוח דעתך

גם המתמטיקה לא הוגדרה כמדע עד לעת האחרונה ואני עדיין סבור שהיא אמנות ולא מדע, כמוה כיתר המקצועות המכונים ARTS. ההגדרה אם הם מדע או לא אינה לענין חשיבותם, לטעמי ספרות חשובה יותר מפיזיקה למרות שזו אמנות וזו מדע. הנזק האמתי מונח דוקא בהגדרת הרפואה כמדע והסתמכות על מחקרים רפואיים טובים יותר או פחות כעל דבר מוכח.

ixmix

New member
מניפסט לא משכנע.

מחד מתמטיקה שייכת לטעמי למדעי הרוח, לפחות החלק הפילוסופי שלה. מאידך, מתמטיקה מדויקת להפליא משמשת בחקר במדעי הטבע (פיסיקה, כימיה) ושם ניתן לשחזר ניסויים, מה שלא ניתן לערוך במדעי הרוח. בסופו של דבר חלק ניכר ממדעי הרוח, הגם שהם מצריכים חדות מחשבה ועבודה קשה, שונים במהותם ממדעי הטבע. כמי שלוקח חלק בלימודי תלמוד כרגע, ולמד בעבר גם מתמטיקה, גם פסיכולוגיה וגם חינוך, אני יכול להעיד ממקור ראשון כי יכולת ניתוח טקסטים שנדרשת בפרשנות תלמוד אינה נמצאת באותו אופן במדעים המדויקים. ועל אף זאת, השאלה ההרמנויטית העולה בעת ניתוח טקסט תלמודי אינה קיימת במדעי הטבע.

אני מסכים אתך מאוד

מדעים "רכים" הם נקראים, עאלק. אבל מדעי החברה משתמשים בכלים מדעיים יותר מאשר מדעי הרוח, ששם בודקים את היצירתיות שלך בהרמנויטיקה הכפופה לכלי פענוח/פרשנות "אובייקטיביים" , שלא נדע.

האמת היא ששלי באחד מכינוייה

העלתה את הטענה שמפונות מגוש קטיף הותקפו מינית על ידי חיילים או שוטרי מג"ב- איני זוכר איזה. ואם לא אז זה בוודאי בגלל שהם אמרו לעצמם "איכס דוסית". אשמח לדעת האם נערכה חקירה שהוכיחה שמפונות אכן הותקפו מינית על ידי שוטרים או חיילים, או שמא חקירה כזו לא נערכה או לא מצאה הוכחות לתקיפה כנ"ל- מה שאומר שהיה גם טיוח.

לא הוגשו תלונות?

אז אין ספק כלל- לא הוגשו תלונות מפני שהמותקפות ידעו שמח"ש לא תטפל בהן, מה שמוכיח כמובן שהן הותקפו מינית.

shellyland

New member
במקרים עליהם אני שמעתי

מפי הנערות עצמן ובמקרה אחד מפי אביהן לא הוגשו תלונות מסיבות אחרות.

עוד נפיחה פוסטמודרניסטית פמיניסטית-רדיקלית

הטענה היא שלא רק שאונס צבאי הוא פסול, אלא גם מניעתו: מניעתו של האונס סימפטומטי פסולה, בסכסוך שלנו, כי אין אפשרות שהיא סתם נובעת משיקולים מוסריים (אחרת לא היה לדבילית על מה לכתוב) . ברור שהיא נובעת ממדיניות מכוונת של הגדרת הגבולות בין הצדדים בצורה אתנית, כיוון שהגבולות הגיאוגרפיים מטושטשים. אם נאנוס, אנחנו מדכאים ופושעים. אם לא נאנוס, אנחנו גזענים. אם נחיה, אנחנו רוצחים, אם נמות, זאת קונספירציה שנועדה להראות כמה הצד השני אכזר ולתת לגיטימציה לדה-הומניזציה שלו שתביא, בהכרח, להשמדתו באכזריות.

נקודת המוצא צריכה להיות שחיילי

צה"ל לא אונסים נשים באוכלוסיות בשטחים כבושים כי רובם מוסריים ולא יעשו כזה דבר והמשמעת היא מספיק חזקה כדי לרסן את המעטים הלא מוסריים. נראה שהמחקר הזה לא יוצא מנקודת מוצא כזאת וגם לא מביא הוכחות שהיא שגויה אלא מניח מראש שהרצון לאנוס קיים והדבר היחידי שמונע זאת זה הגזענות. בכך המחקר הזה מקומם, מגעיל ומהווה התרסה שמעוררת חשד שמניעיו אידאולוגיה פמיניסטית רדיקלית.

יש שרשור בנושא בפורום פמיניזם

ומלבד ההודעה הפותחת וכמה תגובות של אלי ו. רוב ההודעות באותו שרשור דווקא תומכות בעורכת המחקר הזה. לא ראיתי שמישהי שם מחתה על קביעתה המלומדת של Northern Star לפיה מאות ואלפי נשים פלשתיניות נאנסו במלחמת העצמאות.

מוגג

New member
אני מתלבט לאיזה שרשור שייכת התזה -

למחקר הקבלו פיני על שפיכת הזרע או שמא מדובר במתחרה על תואר המסה המצטיינת לכבוד שישים שנות כיבוש.

renjintso

New member
אני רוצה לערוך מחקר

שיבדוק כמה מחקרים מיותרים נערכים כל שנה, רק כדי שעוד מישהו יקבל תואר שאין ממש שום דבר וואטסואבר לעשות איתו. תת פרק בתוך המחקר שלי יבדוק כמה מאותם מחקרים מיותרים הופכים לכותרות בעיתונים מדי יום, ואיך הכמות משתנה בימים עמוסי חדשות לעומת עונת המלפפונים.

למעלה