שיא חדש

שיא חדש

את המאמר הזה אפשר לפרסם בכל בוטאון אנטישמי בעולם. כמה גועל נפש יש בשילוב המעוות של "פמיניזם" אנטישמי עם שמאל רדיקלי והכל אינו אלא המסווה שנועד לתת חזות מהוגנת כביכול לדעות חולניות מעוותות, לשינאה החולנית לגבר היהודי באשר הוא ולציונות .

אוי, כמה צחקתי, אלוהים...

הנה הפתיחה של המאמר שאליו קישר הנדרסון: עבודת מאסטר באוניברסיטה העברית: חיילי צה"ל גזענים, כי אינם אונסים ערביות. אות הצטיינות מטעם האגודה הסוציולוגית הישראלית הוענק לחוקרת שהגישה את העבודה. היא משערת: החיילים חוששים לאנוס כי "התינוק ייחשב כפלשתיני". היא קובעת: הפלשתינאיות לא נאנסות מפני ש"עברו תהליך של דה הומניזאציה" אני מעדיף לא לקטלג ימין/שמאל אלא בעיקר לתחום הטירוף והפיקנטריה. כמה רחוק אפשר לקחת כל דבר. חוץ מזה היא ראיינה רק 25 חיילים, כלומר היא עשתה איזה מחקר איכותני, אני מניח. איזה קטע, הנדרסון, למה אתה דוחף שמאל כאן, דחוף טיפשות וטמטום כאן. וטל ניצן המדוברת, האם זו זאת?

חשבתי שזו פארודיה ../images/Emo141.gif

האמת, די מוצלח בתור פארודיה. מזכיר את ההומור של "Zoo ארץ Zoo". אבל הלכתי עם ההפניה לאתר של האוניברסיטה, ומשם הבנתי שלא מדובר בפארודיה. זה כמו בבדיחה על החוקר הסובייטי, שתלש את כל רגליו של הזבוב וציווה עליו בשם סטלין שיקפוץ. היות שהזבוב סירב לקפוץ, הסיק החוקר שהזבוב התחרש.

יוסי ר1

Active member
הייתי שמח לקרא את עבודת המאסטר לפני שאוכל

להתייחס התייחסות רצינית. קשה לי להניח שאילו אכן מסקנות המחקר , לו ניתן פרס מטעם האגודה הסוציולוגית הישראלית. משהו בסיפור הזה לא נראה לי אמין בכלל.

אתה צודק

הרעיון הזה כל כך חולני, הטענה שכל הצבאות עסקו באונס המוני כל כך מופרכת, ועניין הפרס חשוד מאד. דוגמה היסטורית? הצבא הנאצי כבש במזרח ובמערב, ומעשי אונס המוניים לא התרחשו, אפילו לא כשהנכבשים היו בני הגזע העליון,

אלי ו.

New member
אין לי את העבודה אבל הנה התקציר

http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/new_books1.book_desc?in_mis_cat=112530 מתוך אותו תקציר: טענה נוספת הנה שהעדרו של אונס צבאי מכוון מהווה דרך חלופית למימוש אותן מטרות פוליטיות. בסכסוך הישראלי-פלשתיני ניתן לראות כי נדירות האונס הצבאי אך מחזקת את הגבולות האתניים ומבהירה את האבחנות הבין אתניות, כפי שאונס צבאי מכוון היה עושה זאת. הטענה המרכזית היא שבעוד העדרו של אונס צבאי מכוון מהווה דרך חלופית למימוש אותן מטרות פוליטיות, העדרו של אונס צבאי סימפטומאטי אינו מהווה דרך חלופית למימוש אותן מטרות אישיות, אלא מעיד על מדיניות ברורה הדוחה אותו ופועלת במרץ למניעתו. הווה אומר, העדרות מצהרת של אונס צבאי סימפטומאטי משיגה את המטרות הפוליטיות שהעדר אונס מכוון משיג.

גלבועא

New member
אה?

"אלא מעיד על מדיניות ברורה הדוחה אותו ופועלת במרץ למניעתו. הווה אומר, העדרות מצהרת של אונס צבאי סימפטומאטי משיגה את המטרות הפוליטיות שהעדר אונס מכוון משיג. " את זה העתקת משם? לא מבין כאן כלום.

גלבועא

New member
טוב גלבוע, קראתי עוד פעם

אונס סמפטומאטי זה כשחייל תופס איזו אשה ערבייה ואונס אותה. הפעולה הזו אינה חתרנית בכלל, אינה תוקפת את מדיניות אי-האונס. אבל, אוי לנו ומר לנו, זה שלא אונסים כמדיניות זו דרך לחקוק בגוף החיילים את האבחנה בינינו לבינם. למה הדבר דומה? נגיד גדוד חיילים צהוב שיער כובש כבר באפריקה ולא אונס את נשותיו. מכאן ניתן להסיק שהם או נגעלו, או הונחלה בהם ובגופם אבחנה ברורה בינם לבין הנכבשים כך שזה שהם לא אונסים מנציח את הגזענות שלהם. ר"ל, אנסת אתה פושע מלחמה, אבל לפחות לא גזען. לא אנסת אתה גזען אך לפחות אינך פושט מלחמה - מה חמור ממה? לוגיקה מוזרה, נלעגת ומגוחכת.

השפה אוי השפה

העובדה שמנחה אשרה ווידה נתנה פרס הצטיינות לתועבה כזו מעוררת תמיהה

רציתי להאמין שזו עלילה ימנית

ובכן לא רק שהעבודה הזו אושרה, לא רק שהתקבלה, אלא אף פורסמה כספר בהוצאת האוניברסיטה העברית וזכתה לפרס הצטיינות. זה נראה לי כאחת התיזות החולניות והמופרעות ביותר שנתקלתי בהן מימי, המשלבת פמיניזם קיצוני, שנאת גברים, אנטי ציונות חולנית, עם פסאודו מדע כה מגוחך עד שנעתקות המילים מפי . אני קורא עכשיו ספר מרתק על ה"מדע" הנאצי שקידם הימלר. התיזות שנחקרו שם מעוררות גיחוך, אבל זו בהחלט יכלה לתפוס שם מקום של כבוד.

מהתקציר הבנתי

שהיא טוענת שזה שחיילי צה"ל לא אונסים פלסטיניות לא נובע מהיותם מוסריים יותר מחיילי צבאות אחרים אלא מהיותם גזענים. הבנתי את הקשר לשמאלניות קיצונית, לא הבנתי את ההקשר לפמיניזם שאתה והנדרסון עשיתם (למעט העובדה שהיא אישה).

באמת לא הבנת?

עצם ההנחה שחיילים מטיבם אונסים, הנחה שאין לה שום בסיס מציאותי שהוא - חיילי נאטו ביוגוסלביה לא אנסו, והחיילים הנאציים חא אנסו וחיילי ארה"ב, בריטניה וצרפת, ביפן ובגרמניה כמעט לא אנסו. נכון שבימי קדם היה האונס חלק מהתגמול הצודק שקיבלו חיילים כובשים, אולם בעולם המודרני פחתה התופעה הזו עד מאד. זה עדיין קורה , דרך אגב , באפריקה. עצם ההנחה הזו נובעת מפמיניזם קיצוני ביותר, ואין לה כל בסיס אמפירי. חיילים משכילים הבאים מחברות לא אלימות כלפי נשים ושמתייכים לצבאות מסודרים וממושמעים, , לא אונסים, נקודה.

masorti

New member
כמו שהתרנגולת הסבירה...

לפחות חלק מהטענה המחקרית היא שחייל סובייטי אנס גרמניות כי "כיף לז...ן גרמניה", וחייל סרבי אנס בוסנית כי "כיף לז..ן" בוסנית - אבל חייל ישראלי לא אנס פלשתינית כי "זה איכס לז..ן ערבייה". אני במקומך לא הייתי משתמש בחיילים הנאצים כדוגמת נגד, כי היא דווקא מחזקת את טענת המחקר. הנאצים לא אנסו כי "איכס לז..ן מישהי השייכת לגזע נחות". (שלא לדבר על זה שיחסי מין עם מי שאינה ארית היו עבירה פלילית בת עונשין, בלי קשר לשאלת ההסכמה)

הדוגמה הנאצית דווקא טובה הפעם

חיילים נאצים לא אנסו גם בהולנד , נורבגיה או דנמרק . חיילים נאציים שאנסו נענשו בחומרה עד כדי הוצאה להורג ואם להפריך את זה בדוגמה נגדית - חיילים יפניים אנסו מאוצ אלפי סיניות, שאותן בהחלט חשבו לנחותות גזעית חיילים אמריקניים ובריטיים לא אנסו גרמניות. חיילים רוסיים כן אנסו גרמניות אונס המוני. אונס לא קשור למין - אונס הוא מעשה של השפלה ושנאה אתנית קשה, וקורה רק בתרבות רצחנית ובריונית., בצבא לא ממשומע שמפקדיו מעודדים מעשים כאלה. לא ידועים מקרים של אונס המוני על ידי חיילי נאטו ביוגוסלביה.

masorti

New member
חוששני שנדבקת בעודף פמיניזם...

אונס יכול להיות קשור להשפלה אישית או לאומית. אבל אונס הוא בהרבה מקרים ענין של מין זמין ותו לא. חייל סובייטי שאנס גרמניה פשוט ניצל הזדמנות שנקרתה בדרכו אחרי שלא נגע באשה במשך חודשים. טענת נגד לגבי הדוגמא היפנית שלך היא שהצבא היפני היה צבא ממושמע ומאורגן. מה שלא הפריע לחיילים לאנוס. מעניין מדוע היו די הרבה מעשי אונס ע"י האמריקנים בויאטנם. אולי זה בגלל התרבות הרצחנית והבריונית שלהם.

או בצבא ממושמע

שאונס אינו נחשב בו לעבירת משמעת, ואולי אף נחשב לחלק מן הלחימה.

למירע זכרוני (שאינו משהו בימינו

מסיבות הורמונליות וויראליות) חיילים (וחיילות) אמריקאים התעללו מינית בשבויים בעירק, פורסמו גם תמונות ברשת (שאין לי כוונה לחפש ולא ארצה לראותן). שומעים מדי פעם על חיילי האו"ם אונסים בכל מיני מקומות. בכל אופן, התסריט של חיילים כובשים נכנסים לכפר ואונסים את הנשים והנערות הוא לא תסריט שהומצא על ידי פמיניסטיות. מדובר באקסיומה שאינני יודעת כמה היא נכונה לצבאות ולמלחמות העכשוויות ואם היא טוענת בעבודתה שצבאות אחרים אונסים ולא מביאה לכך סימוכין זה מעיב עוד יותר על רמת העבודה ורמתם של נותני הפרס. זה עדיין לא מעיד על פמיניסטיות מצדה, כי היא נשענת כאמור על הנחת מוצא (שגויה או לא) שאינה שייכת רק לפמיניסטיות. וכמובן, לא חושבת שתצליח למצוא פמיניסטית שתגיד שעדיף שיאנסו את הנשים הפלסטיניות כדי לא להיות גזענים, כפי שהמסר של עבודתה הועבר (ועוות לדעתי) במאמרים בעיתונות. אני מאוד מקווה שאני לא תמימה כשאני מניחה שלא לכך התכוונה הכותבת.

למעלה