"שיא המעלות"

S h a l g o n

New member
"שיא המעלות"

לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול, אבל בכל זאת.. :) מישהו יכול לכתוב לי בבקשה את ניתוח השיר "שיר המעלות"? שִׁיר, לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי, אֶל-הֶהָרִים-- מֵאַיִן, יָבֹא עֶזְרִי. עֶזְרִי, מֵעִם יְהוָה-- עֹשֵׂה, שָׁמַיִם וָאָרֶץ. אַל-יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ; אַל-יָנוּם, שֹׁמְרֶךָ. הִנֵּה לֹא-יָנוּם, וְלֹא יִישָׁן-- שׁוֹמֵר, יִשְׂרָאֵל. יְהוָה שֹׁמְרֶךָ; יְהוָה צִלְּךָ, עַל-יַד יְמִינֶךָ. יוֹמָם, הַשֶּׁמֶשׁ לֹא-יַכֶּכָּה; וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה. יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ. יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ-- מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.

Rivendell

New member
לדעתי לא המקום הנכון.

נדמה לי שאתה מחפש את פורום "לימודים ושיעורי בית". לא?

S h a l g o n

New member
../images/Emo22.gifלא... ממש לא.

אני פשוט סתם רוצה לדעת ולהכיר את ניתוח השיר מתוך תהילים. ניסיתי לחפש פה פורום שאולי יוכל לעסוק בזה מהדת, אבל לא ממש מצאתי. חשבתי שאם כבר אתם מתעקים בספרות, אולי תוכלו לנתח, או למצוא אפילו מאמר (כי אני כבר חיפשתי ולא מצאתי) שעוסק בניתוח עם כל האמצעים האומנותיים וכו'. תודה בכל מקרה.

Rivendell

New member
הממ. תראה, זה לא ממש התחום שלי

אבל חכה, אולי יש כאן מישהו שכן מבין בזה
. ואני בינתיים אנסה לחפש לך משהו בגוגל אולי.

עדי444

New member
חפשתי ולא מצאתי, כי זה לא סתם ניתוח

יש כאן חריזה שאופיינית לתנ"ך, ואליה התכוונו - צולבת או איך שקוראים לזה. אבל אם אני זוכרת משהו מספרות-מורחב שלי, תגיד למורה ש"אשא עיניי אל ההרים", יש בו רמז לשם אלוהים, שדי. שדי היה במקור שם של אל אחר (אשורי או משהו בסגנון), שהיה אל-ההרים (והשם כנראה בגלל צורת ההרים, הבנת?) - אבל מה שחשוב שהשם התגלגל לאחד משמותיו של אלוהים "שלנו", ועדיין ההפניה להרים. זה ירשים את המורה שלך כי היא בטח לא יודעת שום כלום על זה, ותצא חכם. תגיד שקראת ניתוח... זה מה שאני זוכרת כשבזמנו חפשתי, ואז לא היה גוגל...

S h a l g o n

New member
זה לא בשביל מורה, זה בשבילי בלבד :)

לידיעה כללית
אני אשמח אם תוכלו אפילו להמשיך ולנתח את השיר (אם זה כמובן מתקבל פה ע"י המנהלת)...

Rivendell

New member
אין לי בעיה שתנתחו כמה שאתם רוצים

אני אישית לא ממש מבינה בזה. סליחה.

למעלה