אני מעוניינת ללמוד צרפתית באליאנס שבעיר שטרסבורג. שתי אלות: 1. האם מישהו שמע,מכיר את הביס שם? 2. מהי עלות המחייה החודשים בעיר זו לסטודנט? 3. האם ניתן למצוא בעיר זו עבודה עם יוזת סטודנט? כמו מלצרות, ביביסיטר וכו'. 4. אשמח לקבל פרטים על הקהילה היהודית שם תודה!!!
אבי נולד בפולין, ומתוקף כך יכול להוציא דרכון פולני. בתור ביתו אני גם כן זכאית לקבל את הדרכון הפולני. שאלתי היא: כיצד יוכל לעזור לי דרכון זה? האם בתור סטודנטית זרה בצרפת דרכון זה יקל עלי? כיצד? תודה!!!
זאת עיר מקסימה וממש יפה, והדבר האחרון שאפשר לומר זה שהיא משעממת. החיים הסטודנטיאלים מאד פעילים, המגורים במעונות זולים יחסית, ויש שם תרבות בשפע - מופעים, קולנועים, מוזיאונים...(לסטודנטים יש הנחות בשפע לכל פעילויות התרבות בעיר). היא יקרה כמו כל מקום אחר באירופה המערבית, אבל אפשר לחיות שם חיים סטודנטיאלים לתפרנים+ יש קהילה יהודית די גדולה, אבל לפי מה שהתרשמתי הם מאד דתיים...
ליל עיר בהחלט מקסימה, אבל אינני יודע אם היא באמת יותר יפה משטרסבורג. יש לא מעט מה לעשות פה (יותר מ- 4 בתי קולנוע
)- הכל שאלה של טעם כמובן, ליל נמצאת קרוב לפריס, לונדון, בריסל ואף אמסטרדם (מבחינת רכבות), אבל האוניברסיטה בליל (ליל 2 ללימודים בתחומים הומאניים) לא ממש מרשימה לצערי. מצד שני, אם מדובר בלימודי צרפתית אני בטוח שהקורס יהיה מספק- ידוע לי שניתן ללמוד שנה צרפתית במין קורס הכנה (במהלכה אתה נחשב לסטודנט לכל דבר) ולאחר מכן ניתן להמשיך הלאה לתואר מלא בכל תחום שהוא, במידה והציונים היו מספקים.
היי, ניסיתי להיכנס לאתרים של אוניברסיטאות בליל ללימודי צרפתית ולא ממש הצלחתי להבין כי אני יודעת מעט מאוד צרפתית ואין גרסה אנגלית.. תוכלו לשלוח לי קישור לדף שמראה פירוט מחירים וקורסים באחת האוניברסיטאות בליל וגם מידע לגבי שנת לימודי שפה שם?
היי, תראי, אם אני רוצה ללמוד את התואר ה-1 שפריז אולי עדיף מראש ללמוד בביס בפריז את השפה, סורבון למשל, ואז גם ההתאקלמות טובה יותר... מצד שני דווקא בשגרירות המליצו לי ללמוד את השפה לא בפריז..מבחינת איכות הלימודים..ואווירה.. מה את אומרת?