שטרסבורג

גולד100

New member
שטרסבורג

אני מעוניינת ללמוד צרפתית באליאנס שבעיר שטרסבורג. שתי אלות: 1. האם מישהו שמע,מכיר את הביס שם? 2. מהי עלות המחייה החודשים בעיר זו לסטודנט? 3. האם ניתן למצוא בעיר זו עבודה עם יוזת סטודנט? כמו מלצרות, ביביסיטר וכו'. 4. אשמח לקבל פרטים על הקהילה היהודית שם תודה!!!

גולד100

New member
דרכון פולני

אבי נולד בפולין, ומתוקף כך יכול להוציא דרכון פולני. בתור ביתו אני גם כן זכאית לקבל את הדרכון הפולני. שאלתי היא: כיצד יוכל לעזור לי דרכון זה? האם בתור סטודנטית זרה בצרפת דרכון זה יקל עלי? כיצד? תודה!!!

ne ro

New member
לא כ"כ מכיר את שטרסבורג..

אבל עיר די משעממת לדעתי. חוץ מהבתים הישנים ב petite france והקתדרלה אין הרבה דברים מעניינים.

crisi

New member
../images/Emo2.gif ממש לא!!!

זאת עיר מקסימה וממש יפה, והדבר האחרון שאפשר לומר זה שהיא משעממת. החיים הסטודנטיאלים מאד פעילים, המגורים במעונות זולים יחסית, ויש שם תרבות בשפע - מופעים, קולנועים, מוזיאונים...(לסטודנטים יש הנחות בשפע לכל פעילויות התרבות בעיר). היא יקרה כמו כל מקום אחר באירופה המערבית, אבל אפשר לחיות שם חיים סטודנטיאלים לתפרנים+ יש קהילה יהודית די גדולה, אבל לפי מה שהתרשמתי הם מאד דתיים...

ne ro

New member
תראה

לפי דעתי היא משעממת. מה גם שהיא באלזס ושם יש את החורף הכי קר בצרפת
ולפי דעתי כדאי לה ללמוד צרפתית בעיר אחרת בצרפת. ניס או ליל למשל

ne ro

New member
מה גם שליל היא עיר הרבה יותר יפה

לדעתי.. ויש בה כ- 4 בתי קולנוע.

chti

New member
ליל שולתתתתתתתת!!!11

ליל עיר בהחלט מקסימה, אבל אינני יודע אם היא באמת יותר יפה משטרסבורג. יש לא מעט מה לעשות פה (יותר מ- 4 בתי קולנוע
)- הכל שאלה של טעם כמובן, ליל נמצאת קרוב לפריס, לונדון, בריסל ואף אמסטרדם (מבחינת רכבות), אבל האוניברסיטה בליל (ליל 2 ללימודים בתחומים הומאניים) לא ממש מרשימה לצערי. מצד שני, אם מדובר בלימודי צרפתית אני בטוח שהקורס יהיה מספק- ידוע לי שניתן ללמוד שנה צרפתית במין קורס הכנה (במהלכה אתה נחשב לסטודנט לכל דבר) ולאחר מכן ניתן להמשיך הלאה לתואר מלא בכל תחום שהוא, במידה והציונים היו מספקים.

ne ro

New member
ה GRAND PLACE בליל של דה גול

הרבה יותר יפה משטרסבורג. וחוץ מזה הבתים הישנים ב - VIEUX LILLE .. וגם בצפון צרפת לפחות NORD PAS DE CALAIS חלק מהתושבים ממוצא בלגי - פלמי.

ne ro

New member
אבל מה שנכון..

שמוסדות ההשכלה הגבוהה של שטרסבורג נחשבים ליוקרתיים ביותר בצרפת, לאחר אלה שבבירה פאריס.

גולד100

New member
היי

אני לא מצליחה למצוא מידע באינטרנט לגבי מוסדות לימוד לשפה הצרפתית בליל? האם אתה מכיר אתרים כאלו? תודה:)

chti

New member
מה שנכון,

זה שהגראנד פלאס יפה
ואגב פתחו שם גלידריה מצויינת, למי שמגיע במקרה. היום ניסינו טעם וורדים והיה פשוט נפלא.

ne ro

New member
זה כדי להנציח את שמו של דה גול

שנולד בעיר לא?

ne ro

New member
בליל גם יש זנית' נכון?

לא בגל עיר בצרפת יש..

גולד100

New member
לימודי צרפתית בליל

היי, ניסיתי להיכנס לאתרים של אוניברסיטאות בליל ללימודי צרפתית ולא ממש הצלחתי להבין כי אני יודעת מעט מאוד צרפתית ואין גרסה אנגלית.. תוכלו לשלוח לי קישור לדף שמראה פירוט מחירים וקורסים באחת האוניברסיטאות בליל וגם מידע לגבי שנת לימודי שפה שם?

גולד100

New member
לcrisi

היי, תראי, אם אני רוצה ללמוד את התואר ה-1 שפריז אולי עדיף מראש ללמוד בביס בפריז את השפה, סורבון למשל, ואז גם ההתאקלמות טובה יותר... מצד שני דווקא בשגרירות המליצו לי ללמוד את השפה לא בפריז..מבחינת איכות הלימודים..ואווירה.. מה את אומרת?

ne ro

New member
אבל אני לא ממליץ לך ללכת לדרום

צרפת, ובטח לא למונפלייה .

למעלה