שטלה לכל הפורום...

משתקמת

New member
דויד...

האדם חי על פי מסכות שהוא שם לעצמו או שפשוט שמים לו... לדוגמא: כאשר הייתי קטנה החברה שמה לי מסכה של ילדה מגעילה ומכוערת... וכך גדלתי. כמובן שאם הזמן זה השתנה, אך... זה עדין מסכה...

~דויד~

New member
נכון, זה טבע האנשים כפי שאמרתי

אבל אפשר להחליף מסכות ליותר משופרות הגורמות יותר אושר בחיים, ואפילו בסוף לזרוק אותם (אנשים נדירים באמת עשו זאת). הבנת?

אורלי_ל

New member
אז מה את אומרת בעצם?

החברה שמה לך מסכה כשהיית קטנה (ואגב מי ששם לך מסכה כזאת עשה זאת בטיפשות ו/או רוע) ובגלל שאת רגילה אז את הולכת איתה? אלה ששמו לך מסכה, את יודעת מה לא מתחברת לי המילה מסכה, אני אקרא לזה תווית. אז מי ששם לך תווית כזאת היה כ"כ מסכן ודפוק שהיה חייב לאמלל מישהו אחר כדי להרגיש יותר טוב. תראי, כולנו הולכים בחוץ עם איזשהוא כיסוי עלינו. אבל יש אנשים שיכולים להוריד את הכיסוי בסיטואציה המתאימה בלי בעיה, נוח להם עם זה. ויש אנשים שלא עושים את זה בקלות (או בכלל לא) כי מרגישים שצריכים לגונן על עצמם. ואם את במצב כזה אז יש לך עבודה עצמית לעשות, כדי שתרגישי מספיק בטוחה להיפתח ללא כל פחד.

שמעי בובה

כל האחרים שמסביבך יכולים לראות אותך בכל דרך שבא להם. השאלה אם את מקבלת את זה על עצמך או לא. ולפי מה שאת אומרת הבנתי שקיבלת על עצמך את המסכה.. הסכמת לה, לבשת אותה. לא חבל? קחי את החיים בידיים שלך במקום לתת לכל מיני נסיבות ואנשים לכוון לך אותם. נסי להיות מאושרת, אם תרגישי שאת לא אוהבת את זה.. תיהיי עצובה, כל בחירה כשרה. מסכה לא מסכה.. חבל על הדיבורים, הגיע הזמן לעשות משהו, לא?

תליב

New member
אופיין של מסכות...

כל מה שכתבתם טוב ויפה.... אל תשכחי/ו דבר אחד: מסכה ת מ י ד ניתנת להורדה . אנחנו אלה שבוחרים מתי להוריד אותה או לא. היא לעולם לא נשארת לנצח אלא אם אנו מחליטים להשאיר אותה לנצח.... שלכם תליב

סיון b

New member
גם אני חושבת ככה.

גם עצב וגם שימחה הם הרגשות שאנו חווים במהלך החיים. אין משהו נכון או לא נכון, ואין גם משהו שהוא אמיתי והשני צביעות. כל עוד שזה בא ממך - זה אמיתי. כי אם אתה שמח - זה אומר שטוב לך. בטח שלא צביעות. מה לא קורה שבן אדם שמח? לא קורה שטוב למישהו? ובדיוק אותו הדבר לגבי עצב. זה אמיתי. שניהם - הכי אמיתיים שיש. כי זה בא ממך. אין-שם (אפשר לקרוא לך ככה?) - אני מסכימה איתך ב- 100%

למעלה